Help me ajb

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 4 jaren geleden door Esme.
 • Auteur
  Berichten
 • Ik blijf liever anoniem
  Gast

  Ik kan de betekenis van m’n dromen dus echt nergens vinden. Maar als ik iets droom duurt het altijd lang en herinner ik me de droom als ik wakker word en eigenlijk herinner ik zelfs mijn dromen nog van 5 of 6 jaar geleden. Vroeger had ik bijna elke nacht nachtmerries maar nu dus totaal niet meer. Gisternacht had ik gedroomd dat ik met mn nieuwe vriendinnen van m’n nieuwe klas naar een camping ofzo ging. De andere groepen speelden een spel maar wij deden niet mee. Het was in een bos en op een strand ofzo. Ik herinner me de beelden nog exact en hoe alles eruit zag. Ik was ze op een gegeven moment kwijt etc want ze dachten dat zij ook meededen met dat spel. Toen ik ze even later weer had gevonden was het al avond en moesten we naar onze caravans etc. Ik durfde niet meer alleen dus m’n vriendin ging op mijn fiets voorop en ik achterop. Ik zag allemaal rare enge dingen. Toen ik bijna bij de caravan was zag ik m’n vriendin roze gloeien staan ik wou hoi zeggen ze stak haar hand uit en deed raar met haar pink ofzo. Toen was ik thuis (bij de caravan) en waren m’n ouders er niet. Nou je begrijpt wel ik was super bang. En even later vond ik m’n moeder in de voortent!!! Zij was ook roze gloeiend en deed dat ook met haar pink. Even later kwam m’n moeder binnengelopen?!! En toen was m’n roze gloeiende moeder ineens weg. Ik legde haar uit maar zij wist van niks. Toen moest m’n moeder weer weg en deed ik alles op slot omdat ik zo bang was. Ik had een tijdje geleden ook gedroomd dat ik met m’n nieuwe vriendinnen van school (dezelfde als in die andere droom) naar een grote witte Vila ging. Daar gingen we naar binnen en naar boven. Boven vonden we een slaapkamer en 1 van m’n vriendinnen opende een kist die daarin stond toen hoorde we iets en verstopte we ons. Ik verstopte me onder het bed. Er kwam een eng meisje die wel dood leek. Die Vila lijkt heel erg op een Vila dichtbij m’n school. En ik had heel lang geleden vaker gedroomd dat ik droomde maar het was een enge droom dus ik deed m’n ogen open maar ik zat nog steeds in die droom en weer!!! Weet iemand wat deze dromen betekenen pls. ???? Ik hoor het graag.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Wanneer je hele oude kunt onthouden, kun je niet makkelijk de boel verwerken. In de wakkere wereld kun het emmertje wel eens overstomen. Dat komt door opgekropte emoties en kunnen woede of huil aanvallen ontstaan. Nachtmerries komen voort uit stress.

  De camping staat voor back-to-basic. En dus verlangen om te aarden. De nieuwe klas staat voor het onbekende (eigen angsten niet kunnen of willen doorgronden). Je weet niet zo goed hoe je het voor elkaar kunt krijgen om alsmaar je ratio te gebruiken, want het lijkt erop dat je meer je gevoelens volgt bij het maken van keuzes.

  Je ouders zijn je steun en toeverlaat. Voorlopig kun je niet zonder hen. Dat is ook niet nodig. Je ouders voeden je zo goed mogelijk op en vormen je. Maar soms mag je je eigen mening ook vormen en daarmee ontwikkel je jezelf op een zelfstandige manier.
  Gloeien staat symbool voor een ingeving of de oplossing vinden. De pink is direct verbonden met het hart en vertegenwoordigt het gezin, liefde (roze), de harmonie met familie en vrienden (roze).

  De villa is te groot om te leven. Hier kun je in verzuipen en kun je eenzaamheid voelen. Het bed is een intieme plek. Hierin rust je uit en bewaar je je geheimen en ontdek je hier jezelf. De droom gaat over zelfontdekking en je rol in de maatschappij, vrienden en familie.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">