Heftige droom

 • Auteur
  Berichten
 • Esther
  Gast

  Hallo allemaal,

  Ik heb een hele heftige droom gehad.
  Ik was met mijn ouders bij mijn nicht en tante, toen kwam er een hele grote man binnen en moesten we weg ivm de corona maatregelen.
  Mijn nicht en tante waren toen zelf ineens weg en zaten we in een (het was heel vaag) groot flat gebouw bij mijn zus. Er was totale gaos en ook ineens allerlei politie. Die spraken we aan met de vraag waarom we weg moesten want we hielden ons aan de regels. Maar er was ergens veel onrust en uit veiligheid moesten we weg.
  Om weg te komen moesten we door een garage. Maar daar liepen heel veel mensen. Waaronder een tiener jongen met een zwaard getatoeëerd in zijn nek. Er was iets met die jongen en mijn vader pakte hem bij zijn nek om mee te nemen naar de uitgang. Ik gaf mijn dochters aan mijn moeder om weg te komen. En ik ging achter mijn vader aan. Toen kwam er een man achter ons aan met een zwaard. Op een of andere wonderbaarlijke wijze had ik ook een zwaard. Hij wou mijn vader wat aandoen. Ik durfde die man niets aan te doen dus gaf ik het zwaard aan mijn moeder, die op een bankje zak met mijn kinderen, in de garage. En zij stak deze man. Maar er gebeurde niks. Toen gingen we proberen te vluchten, dat lukte ons wel, maar die man begon te schieten en raakte mijn vader, die daardoor op de grond lag. Ik probeerde weer die man vanaf een afstand te schieten wat niet lukte en toen kwam de politie en werd ik wakker.

  Kan iemand mij vertellen wat deze heftige droom betekend?

  Esme
  Moderator

  Bij de familie en kinderen voel je je thuis en mag je jezelf zijn. De grote man en man met zwaard staat symbool voor het onbekende en je angsten. Het zwaard staat voor overwinnen, maar je kunt er nog niet mee overweg. Voor jou zijn angsten ongrijpbaar, net als het virus.

  Vertoef je in een gebouw, betekent dit dat je je klein kan voelen in een grote omgeving. Het kan aanvoelen als eenzaamheid. De chaos is het niet kunnen ordenen of inzicht hebben in prioriteiten. Het loopt allemaal een beetje door elkaar heen. De politie is je innerlijk gezag. Met een planning kun je beter uit de voeten. Een garage staat symbool voor parkeren of stilstaan. Schieten staat voor kritiek ontvangen of uiten. Het is een afweermechanisme. Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">