Gestoken

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 4 jaren geleden door Esme.
 • Auteur
  Berichten
 • Always.
  Gast

  Hoi,

  Ik had vannacht een droom die ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten. De droom ging als volgt:

  Ik liep in een drukke stad, die een beetje oubollig oogde. 2 vriendinnen van mij hadden ruzie met een meisje en voor ik het wist was ik degene die ruzie aan het maken was met dat meisje. Ze haalde ineens een heel groot mes tevoorschijn. Het bleek mijn mes te zijn (?). Ze stak mij een paar keer in mijn rechterarm en sneed meerdere keren in mijn pols. Ik pakte het mes aan de scherpe kant vast, en zo begon ook mijn hand hevig te bloeden. Ik rende weg en had blijkbaar de politie gebeld. Ik liep steeds verder weg en gedroeg mij wat afwezig, verward. Op een gegeven moment schol ik in een hoekje, vlak naast een winkel. Ik was angstig. Een mevrouw liep naar mij toe en klopte mij op mijn schouder. Ik was aan het huilen. ”Ik weet dat het moeilijk is, maar soms is het nodig” is wat zij mij vertelde. Ik snapte er niet veel van, en reageerde verder ook niet. De politie was naar mij op zoek en heeft mij toen ook gevonden. 2 agenten stapten uit, waarvan 1 vrouw. Zij vroeg mij waar de dader gebleven was terwijl ik haar mijn arm liet zien. Het was niet meer aan het bloeden, sterker nog, mijn wonden hadden inmiddels al een korst. Wel verschenen er ineens overal blauwe plekken. Ik vroeg de agente of ik niet nagekeken moest worden. ”Maar je bent al dood.” antwoordde zij. Ik raakte een beetje in paniek en vroeg haar waarom ze dat zei. Ze zei: ”Misschien ben je wel dood, zonder dat zelf door te hebben.” Hierna werd ik wakker.

  Wat betekent dit, heeft dit überhaupt een betekenis gehad? Ik vond het maar vreemde droom/nachtmerrie. Weet ook niet zo goed waar ik dit onder moet plaatsen, aangezien ik er niet echt wakker van schrok.

  Alvast bedankt!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  De stad is de maatschappij. De oubollige zijn oude normen en waarden. Ruzie is een gevolg van meningsverschillen. Het mes symboliseert iets om weg te snijden. Er zit iets behoorlijk in de weg te zitten. Bloeden staat voor energieverlies. De politie is je innerlijk gezag. Je weet van jezelf dat er iets is dat niet door de beugel kan.

  Het verschuilen is het niet willen inzien dat er iets verandert dient te worden om je verder te ontwikkelen. Nare karaktereigenschappen, herinneringen of situaties horen eerst geaccepteerd te worden. Hierbij kunnen angsten en trauma’s naar boven komen. Huilen is een manier om emoties los te laten. Dus het is niet zo dat je helemaal vast bent gelopen. Dat de wonden (mentaal) helen, dat zijn goede vooruitzichten. Een blauwe plek staat voor spanning die die weg kan. Maar we weten dat blauwe plekken vanzelf verdwijnen.

  In dromen gaan mensen niet echt dood. Het is meer een overgangsfase van een einde van een situatie naar een nieuwe frisse start.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">