Geluid op zolder

 • Auteur
  Berichten
 • iOerlie
  Gast

  Kan iemand mij helpen om deze droom/nachtmerrie te begrijpen? Ik beschrijf hem kort:

  – ik ben in het huis van mijn ouders. Mijn ouders zijn er niet. Ik zitplaatsen de bank naast 1 van mijn beste vrienden.
  – ineens zit die vriend op een stoel tegenover de bank. Vervolgens is die vriend weg.
  – ik loop naar de gang. Ik hoor gestommel op zolder. Ik roep naar boven. En ik krijg een kort antwoord. Het is zijn stem niet.
  – ik stel meerdere vragen (Weet niet meer welke) en krijg telkens alleen een ja of nee antwoord van een onbekende stem (lijkt geen menselijke stem) raar/vervormd.
  – ik word bang en loop terug de huiskamer in. Daar zit mijn beste vriend met een biertje. Ik vroeg waar hij was en hij zegt dat hij een biertje aan het pakken was. Wie was dat dan op zolder? Ik word nog angstiger.
  – ik draai me om en plotseling zitten mijn ouders op de bank. Ik vertel van de stem op zolder. Moeder gelooft me niet, dan gestommel op de trap. Ook zij schrikt.
  – mijn vader zit glimlachend op de bank en zegt: laat maar komen. Ik ben benieuwd.
  – ik loop naar de keuken (wat ineens mijn keuken is en niet van mijn ouderlijk huis??) en pak een mes.
  – ik loop terug naar de woonkamer en hoor het gestommel onderaan de trap. De klink van de deur naar de huiskamer beweegt.
  – ik schrik zwetend wakker terwijl mijn hart als een bezetene klopt.

  Wat kan dit betekenen? Wie kan mij helpen…

  Ce
  Gast

  Hoi iOerlie,

  Het ouderlijkhuis staat voor een veilige haven. Een vertrouwd gevoel. Alleen je mist je ouders in de droom. Ook je vriend is verdwenen. Er valt dus een stukje vertrouwen weg. Daar voor in de plaats komt angst. De vreemde stem kan een deel van jezelf weerspiegelen. Het geeft onzekerheid en een naar gevoel. Misschien gevoelens die je op de dag voor de nachtmerrie ervaren hebt.

  Het figuur op zolder lijkt mij een angst.
  Je vader (mannelijk deel van jezelf) is niet bang voor de confrontatie terwijl je moeder (het vrouwelijk deel) het liever ontkent.

  Uiteindelijk wil je jezelf beschermen met een mes. Je wordt wakker voor de daadwerkelijke confrontatie.

  Probeer de volgende keer de confrontatie aan te gaan met de angst. Dit is vaak alleen mogelijk als je bewust bent dat je droomt. Uit eigen ervaring weet ik dat je op deze manier soms een (terugkerende) nachtmerrie kan stoppen. De confrontatie met je angsten speelt hierbij dus een belangrijke rol.

  Hoop dat je de nachtmerrie een beetje kan verwerken zo.

  Groetjes Ce

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">