Eigen dode lichaam die wakker wordt

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren geleden door Esme.
 • Auteur
  Berichten
 • Lon
  Gast

  Ik ben opzoek naar de symboliek van de droom die ik vannacht had. Misschien kan iemand mij hierbij helpen.. In de droom was ik samen met mijn partner en een goede vriend. Wij leken gewoon te leven, echter lagen onze lichamen in grote plastickratten (groen, met open gleuven) opgestapeld in onze tuin. Wij zaten naast de kratten te praten (hier zitten we in dagelijkse leven ook). Ik vertelde de anderen dat we de lichamen toch echt op moesten gaan ruimen. De anderen hadden hier minder haast bij. Even later wordt mijn lichaam wakker en erg onrustig. Ik probeerde mijn lichaam tot rust te brengen wat aardig lukte. We gingen even naar binnen (waarom weet ik niet meer). Toen ik terug kwam was mijn lichaam weg en vervangen door een houten pop. Ik vond mijn levende zelf uiteindelijk terug in de badkamer (het gebouw was nu veranderd in een zorginstelling ipv mijn eigen huis). Ik sprak mijn 2e zelf aan maar die liep weg, nog druipend van water, en wilde niet luisteren (de badkamer was ook een groot waterballet). Hierna volgt een ander verhaal in de zorginstelling waar ik op dat moment ben.

  Esme
  Moderator

  Hi, hi, dromen zijn meestal wel één groot symboliekverhaal. Je hoeft het ook niet letterlijk te nemen. Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Jullie kijken toe op je eigen lichamen. Het kan betekenen dat je niet in staat bent om je duidelijk te uiten of er is een leegheid ontstaan. Het kan ook zijn dat jullie momenteel problemen kennen. De plastickratten doen goedkoop aan en is niet milieuvriendelijk. De tuin is een plek waar je kunt ontspannen, maar die lijken lichamen maken het niet gezelliger op. Het is ineens geen plek meer om te kunnen chillen. Het lichaam is weer tot leven en dat geeft aan, dat je uit de sleur wilt. De badkamer is een plek waar je problemen kunt wegwassen. De zorginstelling is de hulpverlening. Het water staat voor emotie. Het waterballet van een stroom aan emotionele ups en downs.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ook als het niet rijmt. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">