Droom wat betekend dit

 • Auteur
  Berichten
 • Angela
  Gast

  Mijn droom…

  Het was donker en ik was met een groep voor mij niet bekend of dit bekenden waren of niet. We liepen naar het bos en gingen een houten hutje in. Ik was bang en onzeker. Er was een soort van kast gemaakt van web en allemaal beestjes in een cocon van web. Dit was voedsel voor de spin welke ik niet zag. Ik zag een zeepaardje die nog niet helemaal in de cocon onzichtbaar was maar wel een beetje verpakt erin. Ik zei dat is zielig die moeten we redden en nam aanstalten en maande me te helpen. Want na mij idee leefde het zeepaardje nog.

  Toen wezen ze me de spin en werd ik bang. Deze was zo groot en met zo een dikke buik als van een pingpongbal. Ik werd bang en deinsde terug gezien niemand aanstalten nam en min hierin ontmoedigd door te zeggen dat die al ten dode opgeschreven was. Ze zeiden doe de kooi maar open welke van webben gemaakt was. Dit durfde ik niet en deed dit ook niet. Wel iemand anders deed dit en zei de spin is tam en doet niets. Ik deinste achteruit en iedereen lachte. Ze zeiden kom kijken bij de spin en ze zaten er bij in de buurt. Ik ging iets na voren en toen zei iemand dat de spin naar mensen toetrekken met een slechte stinkende adem. Ik bedrag dat ik mijn tanden niet gepoetst had en werd bang en verstijfde. De spin kwam gelijk op mij af en was ineens net zo groot als ik was. Iededeen lachte harder en harder en ik stond verstijfd en dekte mijn gezicht af uit bescherming. De spin kroop tegen mij op van uit mijn voeten naar mijn hoofd en ging via achterhoofd naar benenden. Ik hielt de kussen nog voor mijn gezicht om mijn gezicht te beschermen. Nog steeds lachte iedereen heel hard en ik was nog verstijfd. Toen die helemaal van mijn voorzijde weg was was ineens ook het kussen weg. De kont van de spin zat op mijn hoofd en zijn voorpoten ondersteunde hem op de grond. De jongen voor mij welke het hardst lachte viel mij het meeste op en vond ik irritant. De spin tilde iets zijn kont omhooggevallen van mijn hoofd dmv van zijn achterpootjes iets te strekken. En ging met een harde straal piesen in het gezicht van de jongen wie het hardste lachte. Dit was een flinke harde straal. Toen werd ik wakker….

  Ben erg benieuwd wat dit betekend en werd dus ook wakker met de gedachten dat dit iets moest betekenen.

  Esme
  Moderator

  Het donker en de spin is het onbekende. De groep mensen is de maatschappij. Je voelt je niet altijd serieus genomen door anderen. Het spinnenweb laat zien dat je verlangt naar controle in je leven of je voelt je ergens in gevangen. In een situatie of in een sleur. Het zeepaardje staat voor kracht om het leven een andere wending te geven. De cocon staat hier weer symbool voor gevangenschap.

  De spin staat voor vrouwelijke negatieve eigenschappen zoals kattigheid, roddelen, jaloezie, bazig en gemeen. Deze eigenschappen kun je van jezelf niet accepteren. Maar deze hebben wel een doel. Ze beschermen je. Het voedsel van de spin is geestelijk voedsel. Hier wordt ze sterk en vitaal van.

  De angst voor de spin is de angst die je ondervind bij jezelf naar voren laten komen, jezelf te presenteren aan de mensen. De dikke buik is als een zwangere spin. Deze staat voor vruchtbaarheid. Vruchtbaar om jezelf sterk te maken. De kooi symboliseert gevangenschap en stinkende adem is iets wat niet goed is voor je. Je kunt je niet voor alles verbergen. Het plassen betekent, in de zeik genomen worden. Ben benieuwd of je je hierin kunt vinden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">