Droom vertellen in droom

 • Auteur
  Berichten
 • Marl123
  Gast

  Hey!

  Ik heb gehoord dat als je droomt over iets, je wordt wakker en valt weer in slaap en vertelt dan die droom aan iemand terwijl je droomt, dat die droom ‘ongedaan’ wordt gemaakt, is dat waar? Of wat betekent dit precies?

  Het zit namelijk zo: ik had gedroomd dat ik in een kamer was met een een jongeman (die ik een beetje ken) en ik zag in de kamer dat een raam een beetje open stond. Ik ging naar het raam toe en deed hem helemaal open maar achter dat raam bevond zich een soort van scherm. De jongeman hielp mij om dat scherm te verwijderen waardoor het raam helemaal open stond en naar buiten gekeken kon worden.

  Ik werd toen wakker maar kort daarna viel ik in slaap en ik droomde dat ik tegen mijn moeder de droom over het raam vertelde.

  Wat betekent dit allemaal?
  Alvast bedankt!!

  Esme
  Moderator

  Ik denk dat je toen je wakker werd, je lichamelijk wakker werd, maar geestelijk nog in je REM-slaap zat. Dat de droomslaap is en een fase is van de diepe slaap. De droomslaap zijn het belangrijkst en deze diepe slaap zorgt voor lichamelijk herstel en de droomslaap zorgt voor geestelijk herstel. Je schakelt meteen weer door in een nieuwe droom en lijkt de vorige droom als realiteit en vertel je die in een verdere droom door. Mensen kunnen ook wakker worden uit de slaap en door het niet goed wakker worden kan het gebeuren dat er een vervolg is op de droom die ze als hadden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">