Droom over grote pad die verandert in een weinig behaarde (zwarte) kat

 • Auteur
  Berichten
 • Yv
  Deelnemer

  Hallo,

  Vannacht heb ik gedroomd over een voor mij bekende man in mijn leven, waarbij een grote pad zich aandiende en als vriendelijk wezen mengde in het gezelschap met zijn aanwezigheid. De aandacht ging daarbij door ons beiden volledig uit naar de pad.

  Even later in de droom dient de pad zich weer nadrukkelijk aan in m’n aandachtsveld en terwijl ik hem aai verandert deze langzaam in een kat, waarbij een zwarte vacht dunnetjes op kwam zetten. Ik beschouwde dit in mijn droom als normaal en vooral niet als iets angstaanjagends of negatiefs.

  Wie kan mij vertellen wat dit zou kunnen betekenen? Ik heb zelf sterk het gevoel dat mijn onbewuste mij iets wil overbrengen over die specifieke man uit de droom.

  Alle reactie is welkom, bij voorbaat dank!

  Mvg,
  Yv

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een kat staat symbool voor een onafhankelijke geest, vrouwelijke seksualiteit, creativiteit en kracht. Het aaien is verlangen naar liefde en genegenheid. Een zwarte kat staat symbool voor het onbewuste.

  Yv
  Deelnemer

  Bedankt voor je reactie Esme, zeer behulpzaam en het verklaart voor mij het eea.

  Weet je (of iemand anders?) misschien ook de betekenis van de grote vriendelijke pad? Dan is voor mij het beeld denk ik meer compleet van de reden van zijn transformatie in mijn droom!

  Mvg,
  Yv

  Esme
  Moderator

  Het doet me denken aan het spookje van de gebroeders Grim, de kikkerkoning. De essentie van het verhaal is dat je je beloftes na moet komen en dat je van te voren niet moet oordelen over anderen. Het kan bij ieder gebeuren om een keer pech in het leven te hebben. Het sprookje bevat ook veel tegenstellingen, egoïsme en onzelfzuchtigheid, verlangen naar rijkdom en macht of echte vriendschap, warm en koud, mannelijk en vrouwelijk, oud en jong, mooi en lelijk. Het sprookje wordt gezien als seksuele inwijding of ook wel overgangsritueel van jonge meisjes. De put staat voor de wereld van het onbekende, of de mannelijke lust, die nog onbekend voor een maagd. Zij zoekt de bron echter zelf op als het warm is. De gouden bal kan gezien worden als het symbool voor de zon, of wijsheid. De zon staat vaak symbool voor de man, en de maan voor de vrouw.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">