Droom over fel licht op een snelweg

 • Dit onderwerp is leeg.
 • Auteur
  Berichten
 • Iemand
  Gast

  Hoi iedereen,

  Ik heb net gedroomd dat ik over een snelweg reed. Ging verder prima, de weg maakt een flauwe bocht. Plots rij ik in volle vaart op een fel licht af, net na een viaduct. Ik word heel bang en rijd er vol in, bang voor een ongeluk. Wanneer dat gebeurt, verandert de droom en hoor ik dat er een vergissing is geweest en dat dit niet had mogen gebeuren. Wat betekent dit precies? Ik heb wel al wat elementen opgezocht. Een snelweg staat voor mijn levenspad, de auto die ik zelf bestuur is ook positief. Licht kan staan voor al het goede, maar ook voor het hiernamaals en dat ik daar volle kracht op in rijd. Ik zit op het moment niet goed in mijn vel, maar om nu de dood tegemoet te rijden, wil ik ook niet. En dan die stem op het eind. Het verwart me. Kan iemand meedenken?

  Romi
  Gast

  Denk dat je zelf al goed op weg bent qua interpretatie, dat er iets op je pad gaat komen of al is gekomen wat je misschien beter had kunnen ontwijken, maar je overviel.

  Was het zoiets als een tegenligger met felle koplampen? Of meer het soort licht dat mensen inderdaad als het hiernamaals omschrijven, of een beetje van allebei?

  De stem doet mij denken aan een soort onbewust of goddelijk ingrijpen op een situatie die niet had mogen voorkomen.

  Dat je op de snelweg zit, zou ik persoonlijk interpreteren als dat je te snel gaat met iets (‘snel’weg), hoewel wel in je eigen snelle vooruitgang waar je zelf in bepaalt waar het heengaat (auto waarin jij aan het stuur zit).

  Hoop dat ik je weer een beetje verder heb kunnen helpen

  Iemand
  Gast

  Het was meer een oneindige muur van licht, geen tegenligger of iets. Ik reed eigenlijk best prima, niks aan de hand. Tot dat licht. En ik kan het niet plaatsen. En dan die stem. Ik word er geen wijs uit.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">