Droom over boot en vrijheid

 • Dit onderwerp is leeg.
 • Auteur
  Berichten
 • Naomi U
  Gast

  Hallo allemaal

  Ik had deze nacht een opmerkelijk levendige droom, waarvan ik niet heel goed kan plaatsen of deze iets betekent. Al heb ik een gevoel dat deze droom mij echt iets wil vertellen…
  Ik kan het gevoel dat de droom me gaf maar niet kwijt.

  Ik droomde dus dat ik op vakantie was met mijn ouders en daar iemand had leren kennen die mij mee nam op een boot.

  Er was geen storm maar wel enorm veel stroming op het water. Hoewel ik en de persoon samen op de boot stonden, had ik het gevoel zelf die boot te besturen…

  En hoewel ik normaal angst zou hebben van de snelheid van die boot en de stroming die de boot meesleurde, had ik het gevoel het volle vertrouwen te hebben in die persoon (of mezelf) dat ik de boot kon besturen zonder te kantelen.

  Ik schreeuwde het uit van geluk en vrijheid… Een soort vrijheid die ik nooit eerder gevoeld heb. Echt een bizar bevrijdend gevoel.

  Ik had dan ook besloten achteraf om met die persoon verder mee te gaan.

  Maar ik stopte eerst nog bij mijn ouders, als afscheid. En ik dacht dat mijn moeder blij zou zijn omdat ik zo gelukkig en vrij was. Maar toen ik wou vertrekken huilde mijn moeder onophoudelijk. Dit deed me twijfelen of ik wel zou vertrekken… Al leunde mijn gevoel naar te vertrekken, ik voelde me ook schuldig….

  Heeft iemand een idee wat deze droom met betrekking tot mijn leven zou kunnen betekenen?

  Dankje alvast 😌

  Ebeline
  Gast

  Je kunt het wel. Je eigen leven besturen en met uitdagingen omgaan ( stromingen) En natuurlijk geeft dat een geluksgevoel als je zelf iets bereikt hebt. Dat is ultieme vrijheid, los van het beperkt worden.
  Schuldgevoel is ook een beperking.

  Waarschijnlijk heeft jouw moeder moeite met jou loslaten om haar eigen redenen en belang. Behoeftigheid. Dus als jij op eigen benen gaat staan omdat jij haar niet meer nodig hebt dan maak je je als het ware schuldig aan haar gevoel van verdriet.

  Hey but That’s life. Voor je eigen geluk en welzijn kiezen. Je kunt niet ierdereen tevreden stellen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">