droom die ik vroeger had

 • Auteur
  Berichten
 • mara
  Gast

  vroeger droomde ik altijd over een klok langwerpig en een klein huisje (merk van een bouwzaak) en de grote wolf van roodkapje. de klop was de ”hoofdpersoon” en wilde mij altijd vermoorden.hij kwam altijd in mijn dromen en elke nacht begon het met een akelige droom dan werd ik wakker en was het elke dag hetzelfde riedeltje ze gingen een soort toneelstukje opvoeren en een rare machine maakte alles groen om mij te laten stikken. ik rende vroeger altijd naar de kamer van mn ouders en dan zag ik bloemen op het plafond. sinds ik ben verhuisd heb ik die dromen niet meer maar af en toe komt die enge klok weer in mijn droom. die klok komt niet uit een film het is iets wat ik niet kende.
  ik vraag mij af wat deze dromen betekende, ik was er vroeger heel erg bang voor. (nog steeds)
  kan iemand mij meer vertellen?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een klok in je droom duidt op het belang van tijd. Deze droom kan aangeven dat tijd opraakt. Je zou bijvoorbeeld in beslag genomen zijn door een deadline die je moet halen. Hierdoor kan je angstgevoelens ervaren of anders het gevoel hebben dat je de situatie niet onder controle hebt. Nachtmerries komen voort uit stress. Kinderen kunnen ook een opgejaagd gevoel krijgen. School kan voor sommigen een last zijn.
  Het huisje is klein en symboliseert dat je geen bewegingsvrijheid had.

  Roodkapje en de wolf is het klassieke verhaal over onschuld en kwaad. Het vermoorden kan zijn, dat je als kind je overprikkeld was door de maatschappij. Vermoorden symboliseert om van een bepaalde situatie af komen. Structuur kan heel belangrijk voor je zijn.

  mara
  Gast

  dankjewel ik snap mijn droom van vroeger nu veel beter! het is fijn om te horen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">