Dromen terwijl je klaarwakker bent

 • Auteur
  Berichten
 • Jer0en
  Deelnemer

  Hoi,
  ik heb een vraag over iets wat mij regelmatig (bijna dagelijks, soms een paar keer per dag) overkomt.

  Ik kan in een gesprek zitten en gedurende een fractie van een seconde wegzakken in een droom (althans, zo lijkt het) waarin ik bijvoorbeeld dat gesprek voortzet en waar ik veel informatie krijg en deel om daarna er weer bij te zijn en me te realiseren dat dát deel van het gesprek niet plaats heeft gevonden.
  Op dezelfde manier kan ik een film kijken (ik geef maar gewoon wat voorbeelden) waarbij ik net zo kort heel even weg ben en het verhaal een compleet andere wending neemt (voor mijn gevoel kan dat uren duren) dan wat er speelt als ik weer ‘bij’ ben. Mijn partner registreert alleen maar dat ik nét iets langer mijn ogen dicht had dan bij knipperen, dus de daadwerkelijk verlopen tijd is niet meer dan een seconde.

  Ik vind het prettig als dit gebeurt, lijkt soms wel of iets me verteld moet worden, maar ik heb er niet genoeg controle over om daar daadwerkelijk wat mee te doen. Ik kan het wel ‘oproepen’ door heel makkelijk te gaan liggen of zitten en m’n ademhaling te vertragen en verdiepen, maar wat er dan gebeurt heb ik geen invloed op.

  Oké, voordat het busje voorrijdt, herkent iemand dit of wordt het tijd voor hulp?

  Dank, groetjes,
  Jeroen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">