Dromen over poep in de mond

 • Dit onderwerp bevat 17 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren geleden door Kiki.
 • Auteur
  Berichten
 • Kiki
  Gast

  Ik droomde over een kindje, een meisje. Volgens mij Indisch en geadopteerd. Volgens mij zat ze in een eetstoeltje. Het kindje had een hele rol poep in haar mond maar ze keek heel eigenwijs uit haar oogjes. Haar verzorger, een witte oudere vrouw nam haar mee weg naar achteren of zo vanwege de poep denk ik. In mijn droom verschijnt een ouderwetse foto over een neksteun om recht te zitten als er een foto word gemaakt. Denk aan mensen die vroeger zijn overleden en met hulpmiddelen alsnog op de foto worden geplaatst. Vaak zien deze mensen er niet dood uit vanwege de hulpmiddelen.

  Daarna droomde ik over een jonge vrouw, een ptatta volgens mij.
  Ze had blauwe kleding aan. Ik vond deze kleur blauw erg typisch en mooi. Hetzelfde blauwe kleur van het blauwe figuurtje als ik hier op de scherm druk en verder wil typen. En daarna had ze ineens blauw geverfd haar met een lokje wit. Dat zelfde mooie blauw.
  Volgens mij was ze niet zuiver in haar doen en laten.
  Op een gegeven moment komt er een ptatta jongen naar me toe op een soort van galerij. Dus eigenlijk míjn voormalige slaapkamer op een leefgroep. Mijn slaapkamer is gebonden aan een balkon/galerij.Ik voel me bedreigt en overweeg om hem neer te steken.
  Volgens mij hebben hij en die jonge vrouw een link met elkaar.
  Wat betekent dit allemaal?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een kind is nog onbevangen. Het kind is een spiegel in je droom. Het heeft poep in zijn mond. Dit symboliseert dat het kind ergens van walgt. Het wil iets uiten, maar kan de woorden niet vinden en doet dit dan in beeldspraak als shit in de mond. Adoptie is suggoraat. Het vervangt een ander, maar is niet puur natuur. Dat kan een gemis of leegte veroorzaken.

  De neksteun is een luguber voorwerp. De laatste kiekjes kunnen gemaakt worden als familiefoto of individueel. De herinnering wordt vastgelegd. Hier wil men het gemis niet loslaten. Men wil vasthouden van oude gewoontes, normen en waarden.

  Blauw staat in deze context voor verlies. In de scheepvaart staat de kleur blauw voor verlies. Denk aan The Blues, dat ook afgeleid is van de kleur blauw.

  Neersteken is van iets ontdoen. Je bent niet content met bepaalde eigenschappen, herinneringen of situaties in je leven. De slaapkamer is een intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. Het balkon staat voor jezelf laten zien of openstellen.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Kiki
  Gast

  Ik kan weinig met je vertaling.
  In ieder geval kan ik me er voor een groot deel niet in vinden. Hoezo is een neksteun luguber. Waar is het op toepassing in mijn leven?

  Esme
  Moderator

  Dat kan zijn, dat je er niets mee kunt. Aan de hand van de symboliek doe ik mijn uitleg. Hoe het van toepassing is in je leven, weet ik niet. Ik ken je niet.

  Kiki
  Gast

  Ok. In ieder geval bedankt voor je moeite.

  Gr

  Esme
  Moderator

  Maar bij die neksteun gaf je een voorbeeld van mensen die vroeger zijn overleden en met hulpmiddelen alsnog op de foto worden geplaatst. Vaak zien deze mensen er niet dood uit vanwege de hulpmiddelen. Dat komt voor mij wat luguber over.

  Kiki
  Gast

  Klopt. Post mortem foto’s

  Esme
  Moderator

  Mijn uitleggen van dromen zijn vaak abstract. Poep in de mond symboliseert dat een kind ergens van walgt. Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Dus dat kind is eigenlijk een spiegel van jezelf. Jij walgt ergens van, maar je kunt niet precies aanstippen hoe of waarom en wat het is. Het kind is geadopteerd en heeft een vervanger als verzorger. Dit is onnatuurlijk en geeft het gevoel van een gemis of leegte. Het kan zijn dat je gemis of een leeg gevoel ook ervaart en dat dit in je droom onbewust naar boven komt.

  Net als die foto’s die een leegte opvullen, door de overledene levendig te houden door het vast te leggen in een foto. Hier zou die walging (poep) ook in kunnen zitten. Het fascineert, maar walgt gelijktijdig. Je weet het niet te uiten. Blauw is rouw, net als de blues.

  Neersteken is verwonden of doden. Doden staat hier symbool van iets ontdoen of af willen komen. Er is iets waar je vanaf wilt. Het kan van alles zijn. Van school, situatie, herinnering of bepaalde eigenschappen van jezelf die je niet aanstaat. Het balkon symboliseert openstellen; dat je jezelf graag wilt laten zien aan anderen.

  Kiki
  Gast

  Ik zat toevallig na te denken over mijn droom met poep in de mond. En toen kwam ik hier weer kijken.
  In deze omschrijving kan ik me beter vinden. Er zijn dingen op spiritueel vlak wat mij eigenlijk fascineert en er meer mee willen doen. Tegelijkertijd is het onacceptabel, word het in de taboesfeer weggestopt.

  Balkon klopt ook.
  Maar het is dan ook zo dat ik vaak ongewild als ik mezelf ben of openstel ongewenste situaties aantrek.
  Het grappige is dat kort na deze droom zo’n situatie zich voordeed. Waardoor ik letterlijk moordneigingen krijg. Die vrouw in het blauw was een exentrieke dame met haar wit geverfde haarlokje.
  Het gekke is dat ik geen gemis of leegte ervaar. Ik voel me voor de rest best wel lekker in mijn vel.

  Gr

  Esme
  Moderator

  Die leegte kan slaan op het niet volledig open kunnen stellen aan de interesse op spiritueel gebied, maar is anders dan spiritisme. Spiritualiteit heeft te maken met gevoeligheid voor of gehechtheid aan godsdienstige waarde of een geestelijke levenshouding. Spiritisme is het in contact treden met geesten, rechtstreeks of via een menselijk medium. Wanneer je open staat voor spiritualiteit en down to earth blijft, leer je met de jaren. Je komt er dan achter, dat hoe het allemaal zit niet zo vreemd is. Het zijn vaak krachten dat vanuit je oergevoel komt, wat heel menselijk is.
  De witte lok van de vrouw kan ook wel grijs zijn. Een jeugdig voorkomen met een vleugje wijsheid (grijze lok).

  Kiki
  Gast

  Dus dan zou ik misschien die vrouw zijn maar waarom is ze wit?
  Ik kom uit Caribische oorden en heb zelfs een kleurtje

  Esme
  Moderator

  Nee, die witte vrouw staat gewoon symboliek voor rouw en wijsheid. Dat ze blank is komt, omdat je waarschijnlijk in een westerse wereld leeft, denk ik. Zowel donker als blank ervaren spiritualiteit. Misschien kun je het voor jezelf uitzoeken. Ik ben benieuwd wat er uit zal komen.

  Kiki
  Gast

  Ik ben eigenlijk eerlijk gezegd wel geïnteresseerd in spiritisme. In mijn dagelijks leven ben ik ook medium. Alleen niet dat ik contact maak met geesten of zo. Wel kan ik met hulpmiddelen waarheden over mensen vertellen en adviseren als men mij hiervoor benaderd. Maar er is ook een donkere kant. En ik vraag me regelmatig af hoe ik de donkere kant kan inzetten om mensen op de juiste weg te helpen. Witte magie is natuurlijk heel positief en goed allemaal maar ik denk niet dat donker voor niks in het leven geroepen is.
  Alles heeft een doel.

  Gr

  Esme
  Moderator

  Je geeft aan dat je geen contact maakt met geesten. Dat hoeft ook niet om onbewuste zaken bij mensen naar boven te brengen. Wat jij doet komt vanuit jezelf. Dat stukje hoort bij spiritualiteit. Je bent gevoelig voor energieën van anderen en pik je op waar zij mee zitten. Iedereen heeft een energieveld om zich heen. Ook emoties zitten in dit gebied. Jij bent zo gevoelig, dat je deze energievelden oppikt en het kan vertalen naar anderen die je vragen om advies. Het is ook een soort telepathie. Moeders kunnen ook telepathisch contact maken met hun kind. Ze goed aanvoelen als hun kind in nood is ook wanneer ze uit zicht van de moeder zijn. Het is een oerenergie die bij heel veel mensen weg geëvalueerd zijn.

  Spiritisme is echt contact maken met overledenen. Je moet sterk in je schoenen kunnen staan om hier mee te werken. Omdat je in het begin niet weet, waarmee je te maken hebt. Contact met overledenen vraagt veel energie, omdat je op een andere manier van communiceren te maken hebt. Via je derde oog. In het begin kun je nog het onderscheid niet maken. Het is van belang, dat je down to earth bent. Zweverigheid maakt zwak en kun je last krijgen dat je energie opgeslurpt wordt. Je hoort jezelf goed leren kennen en grenzen kunnen bewaken, anders kan het goed mis gaan.

  Magie is magie. Je speelt met de elementen en probeer je te transformeren. Witte magie is werken met licht en is positiever. Maar hier mag je ook voor waken, want je kunt voor de gek worden gehouden. Zwarte magie is een manier die om offers vraagt. Je vraagt het ene, maar de donkere energie vraagt er wat voor terug zoals een andere energie. Het zijn zware lage trillingen (andere frequentie) die heel sterk zijn, maar slecht voor je gezondheid is. Het kan je energie aantasten. Ik raad het je in ieder geval niet aan.

  Kiki
  Gast

  Kun je iets gedetailleerder vertellen over het terugvragen van andere energie?
  Waarom vragen ze dat?

  Gr

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">