Dromen over “ex”

 • Auteur
  Berichten
 • Pieter123Pieter123
  Deelnemer

  Huidige situatie:
  Ik ben 31 jaar, man. Heb een vaste baan. Heb momenteel een relatie van 8 jaar, maar die is stilletjes aan aan het uitvallen. Mijn vriendin of “ex” zegt te twijfelen aan haar gevoel aan mij en wil dat wij elk onze eigen weg op gaan. Er zijn dan ook woorden of gebeurtenissen gevallen, die ik mij persoonlijk aantrek (gevoel gefaald te hebben). Het komt er in grote lijnen op neer dat ik niet opkom voor mijn eigen mening (en ook afhankelijk ben van haar omdat ik alle geluk bij haar plaats), niet zelfzeker ben. En ik niet open ben geweest, over oa seks en mijn verlangens. Met andere woorden niet zeg wat ik denk of voel maar wat zij wil horen. Ik ben hier momenteel sterk mee bezig om dit te verbeteren. Heb haar ook gezegd dat ik terug op datingssite zit om mij minder afhankelijk te maken/ en verlangens heb om contacten te hebben met andere vrouwen. Ik denk dat dit komt omdat het mijn zelfvertrouwen zou opkrikken een vrouw in te pakken. Meer niet vermoed ik. Ze heeft ook nog iemand gevonden die wel meer haar verlangens invult (laatste nacht dat we samen waren kwam dit naar boven) en waar ze een goede klik mee heeft. Maar zegt dat een relatie onmogelijk is met hem.
  Nu zijn wij al een paar weken gescheiden van elkaar, onlangs kreeg ik te horen dat ze het huis wou verkopen omdat ze er nooit graag heeft gewoond. Momenteel komt het er op neer dat we even onze eigen weg uitgaan, en dan kijken wat dat met ons meebrengt.

  de droom (dromen):
  – enkele weken geleden gedroomd over hevig seks met haar. De passie kwam heel fel naar boven en het was heel vurig.
  – afgelopen nacht: 2 dromen. Eentje waar er weer heel hevige seks naar boven kwam met haar. Ik werd er zelf enorm opgewonden van. Een 2e droom dat ik lag te slapen, en dat zij de kamer binnen kwam en terug kwam en zei dat alles in orde was en grote spijt had van haar daden. De 2e droom leek zo levensecht dat ik aan het twijfelen was of het geen realiteit was. Ik voelde mij enorm gelukkig en opgelucht dat ik niet gefaald had in de relatie.

  Ik weet niet goed wat het allemaal betekend en zou het graag weten. Misschien een klein detail: gedurende de relatie droomde zij regelmatig dat ik met een andere vrouw was. Ik weet ook niet goed wat ik er mee moet doen, moet ik het haar zeggen, of gaat dit alleen averechts werken…

  EsmeEsme
  Moderator

  Een relatie van 8 jaar gaat niet in de koude kleren zitten. De stabiliteit valt weg. Zowel emotioneel als financieel. Het kan vooral mis lopen, als beiden uit elkaar groeien en dat mag je accepteren. Zodra je tegenstribbelt, gaat de energie verschillende vormen aannemen. Net als de droom. De energie moet er dan uit en ontwikkeld zich in een heftige vrijpartij. Het vuur in je wordt aangewakkerd en in plaats van een woede uitbraak, krijg je er passie voor in de plaats.

  Pieter123Pieter123
  Deelnemer

  Dit geeft heel vele duidelijkheid danku!
  Ik stribbel inderdaad tegen omdat ik het nog niet kan plaatsen of loslaten. Ik heb nog niet voor mijn eigen uitgemaakt wat ik wil. En weet ook niet zeker wat zij wilt. Als die 2 inderdaad ver uit elkaar liggen, dan moet ik dat aanvaarden. Maar dat zie ik dus momenteel nog niet. Hiervoor ga ik ook onderandere naar een psycholoog binnenkort.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">