Dromen over brand in een huis

 • Auteur
  Berichten
 • Paradijsvogel
  Gast

  Hoi Esme,
  Zou je mij weer willen helpen met de uitleg van mijn droom? Ik heb even een paar weken minder gedroomd, maar vannacht was zo levensecht..

  Ik droomde dat ik bij m’n oma was, met de hele familie. Er was brand in een huis om de hoek, dus iedereen moest geëvacueerd worden. Ik wist precies waar we heen moesten. Dus ik zorgde ervoor dat iedereen achter me aan liep. We stonden op de hoek, bij de straat, en ik voelde de warmte van de vlammen ontzettend goed. Mijn oma moest huilen (in die buurt kent iedereen elkaar), maar ik bleef kalm en daadkrachtig.

  Later verplaatsen we ons naar een andere plek, en ik nam een witte, gevlekte kitten mee. Uiteindelijk viel de groep uit elkaar en raakten we elkaar kwijt, maar ik had die kat nog vast. En opeens zag ik ook een oranje, wat grotere kat en een andere kitten. De witte kitten werd een beetje onrustig, maar ik wilde hem/haar bij de andere katten zetten. Vanuit het niets had ik een bakje water, en daar dronken toen vijf katjes uit.

  Ter achtergrond informatie; het contact met mijn familie is erg slecht, vooral met mijn moeder. Ik heb momenteel bewust geen contact met haar en de laatste tijd komen er veel herinneringen boven, vooral over haar vele afwezigheid in mijn leven, ook tijdens erg belangrijke momenten. In de dromen die ik de laatste tijd heb, komt mijn moeder heel vaak voor, en telkens negeert ze mij of zegt ze niets tegen mij.

  Esme
  Moderator

  Onbewust in je dromen, zit je er toch mee dat je slecht contact hebt met je familie. De oma staat voor wijze vrouw en van je moeder verwacht te ondersteuning, die er niet is. De brand staat voor graag een nieuw begin willen. In deze droom staat vuur voor schoonbranden. Schoonbranden en loslaten van negatieve herinneringen.

  De katjes zijn knuffelbaar. Je verlangt naar liefde, steun en (geestelijke) verzorging. Daarom manifesteren er katjes in je droom. Oranje staat voor de tweede chakra ofwel Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel bij de onderbuik en reguleert de energie voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

  Paradijsvogel
  Gast

  Hoi Esme,

  Bedankt weer voor je uitleg. Speelt het nog mee dat ik de leider-rol op me nam, en iedereen naar een veilige plek bracht?

  Het is in meerdere opzichten tijd voor een nieuw begin. Echter zonder mijn moeder. Maar het schoonbranden en loslaten van negatieve herinneringen, daar ben ik wel aan toe ja..

  Esme
  Moderator

  Wanneer je er aan toe bent om weer te beginnen met een schone lei, denk ik dat die leiders rol er wel een rol in speelt. Je hebt een doel en ben je sterk of assertief genoeg om dit te realiseren. De kracht komt bij jou vandaan om een nieuwe start te beginnen. Loslaten geeft jezelf bewegingsvrijheid en meer adem. Het doet me denken aan de tarotkaart Aas Munten (Pentakels). Je bent toe aan een stevige basis. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/pentakels/pagina%20pentakels%2001.html.

  Paradijsvogel
  Gast

  Ah, dank je wel :) Ik herken het wel. Ik ben deze week weer begonnen met reïntegreren in mijn werk, en daar liggen uiteindelijk veel mogelijkheden, maar het is een ingewikkelde weg. Maar die leidersrol kan ik daarin wel plaatsen! :)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">