Dode leeuw opgesloten in kelder

 • Auteur
  Berichten
 • Marijkj
  Gast

  Ik was in een kelder waar ik, geloof ik, niet mocht komen. Maar ik was er toch. Er waren allemaal gangen waar mensen nog wel kwamen, maar echt diep onder de grond zat een deel waar niemand mocht komen, maar toch had ik de sleutel.

  In die kelder zat een oude, verlate dierentuin. Er ontsnapte een leeuw, en ik rende uit de kelder en deed de deur opslot. Zo zou de leeuw niks kunnen doen. Alleen met de deur opslot kon niemand voor de dieren zorgen. Ze zouden allemaal dood gaan. Vooral voor de leeuw vond ik het heel erg.

  Maar ze zouden toch al dood gaan want niemand voerde ze meer, dacht ik, toch voelde ik mij enorm schuldig over de leeuw. Ik wilde pogingen doen om hem weer vrij te laten maar ik durfde niet en zetten ook niet echt door.

  Daarna was ik met mijn vader en een vriend op het strand. We zaten in tentjes, mijn vader in een andere tent dan ik. We waren dus Kamperen en mijn vader had de tijd van zijn leven. Toen overstroomde het strand en moesten we weg rennen voor het water.

  Opeens was het jaren later. Ik ging, samen met iemand die er van wist, de kelder in. Ik was bang want alle dieren zouden nu wel dood zijn en ik voelde mij enorm schuldig, daarom wilde ik de sleutel achterlaten zodat iemand ze vond. Ik wilde dat 1 meisje mij volgde en dat ik dan stiekem de sleutels voor haar achter zou laten zodat ze naar binnen kon.

  Maar toen ik de kelder inliep, zag ik dat iedereen naar binnen kon. De kelder was gevaarlijk en oud. Er Brandde nog een haardvuur en het stonk vreselijk naar al die overleden dieren. Ik drurfte het laatste deel van de kelder niet binnen te gaan, en liep terug. Toen werd ik met de groep waarmee ik liep overvallen door compleet donker.

  Wat betekend dit?

  CE
  Deelnemer

  De kelder kan staan voor een opslagplaats in je onderbewuste,
  De leeuw kan staan voor een grote krachtbron in jezelf.
  Toch is er angst voor de leeuw in je,
  Je vind het zielig en wilt niet dat de dieren sterven
  Je voelt je schuldig over iets, is er iemand in je leven die je vaak helpt met iets en voel je je bezwaard als je even niet weet wat je er mee aan moet soms?

  Het strand staat voor 2 kanten van jezelf.
  Het water en het land. Onbewuste en bewuste delen komen hier samen.
  Het water (onbewuste (emoties) overspoelen het strand waardoor je weg moet rennen voor je eigen emoties.

  Jaren later zijn de dieren dood gegaan. Het haardvuur is iets wat altijd zal blijven branden als een soort herdenking aan de dieren.
  De sleutel wil je graag aan iemand anders geven en je wilt liever niet dingen helemaal alleen uitzoeken.
  Er zit ergens een angst die je bellemerd. Met die groep denk je veilig te zijn maar uiteindelijk komen jullie in het donker terecht. Het donker staat voor het geen grip meer hebben op emoties en onduidelijkheid.

  Groetjes Ce

  Marijkj
  Gast

  Dankje!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">