Dief achtervolgen op het strand

 • Auteur
  Berichten
 • Miscellanea
  Deelnemer

  In mijn droom ben ik samen met mijn zusje op het strand. We staan wat in de zee te praten en als we terugkomen bij onze handdoek constateren we dat onze tas met spullen weg is. Terwijl we zoeken naar de tas rondom onze handdoeken en praten over waar die zou kunnen zijn komt een naakte man naar ons toe die vertelt dat hij een man zag wegrennen met onze tas en dat ik hem wellicht nog kan inhalen. Ik kijk mijn zusje aan (die nu opeens ook naakt is) en ren over het strand de kant op waar de man naartoe wijst. Het zand is niet zo rul als ik had verwacht dus ik ren en ren. Op een bepaalt moment zijn er meer mensen op het strand en zie ik een man rennen met onze tas in zijn handen. De tas is roze. Ik blijf achter hem aangaan over het strand. Dan slaat hij opeens linksaf en verlaat het strand door een deur. Deze deur wordt opengehouden door een vriendelijke negeroïde man. Het is voor mij onduidelijk of deze met hem samenspant of niet. Ik ga erachteraan en loop door een soort ‘portiek’. Vervolgens staan we buiten en keert de man met de tas zich om en ziet mij. Het lijkt alsof verderop een auto staat te wachten. Ik ben uitgeput van het rennen en gooi iets zwaars naar hem dat naast mij staat. Het lijkt op een grote bloembak. Zodra ik dit gegooid heb word ik wakker.

  Nadat ik wakker ben geweest en naar het toilet ben gegaan probeer ik de droom verder te vervolgen met een goed einde, maar dan komen er in mijn semi-onbewuste allemaal scenario’s voorbij over dat hij mij aanklaagt omdat ik hem heb geraakt en niet uit zelfverdediging handelde.

  Wat zegt allereerst deze droom en daarnaast wat zegt mijn semi-onbewuste gedachtepatroon?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Miscellanea
  Deelnemer

  Hallo Esme
  Ik ontvang graag je reactie en zal daarna ook reageren :).
  Dankjewel.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het strand staat voor de grens van het onbewuste (zee) en het bewuste (aarde). Het zand is niet stabiel genoeg om goed te kunnen aarden. Je zusje staat symbool voor je jongere en kwetsbare zelf als eigenschap die je bezit. In de tas bewaar je je persoonlijke dingen (weerspiegeling van je hart) of bagage (ervaring) wat je met je meedraagt. Doordat je tas gestolen is, verlies je een deel van je identiteit. De naakte man legt het één of ander bloot.

  Nu staat je zusje ook bloot (kwetsbare kant) en kun je je naakt voelen doordat je beroofd wordt van je persoonlijke zaken. Roze staat symbool voor vrouwelijkheid, bescheidenheid en lieflijkheid. De deur is een onbewuste (links) keuze, die gemaakt wordt en voor jou out of the box is. Je wordt door deze keuze uit je comfortzone gehaald. Je kan in dit geval beter je ratio volgen dan je intuïtie (roze). De negroïde man staat symbool voor oer-gevoelens en aarden. Hier mag je meer aandacht aan besteden.

  Miscellanea
  Deelnemer

  Dankjewel. De inhoudelijke reactie krijg je later vandaag van mij.

  Miscellanea
  Deelnemer

  Dat ik moeite heb om goed te aarden klopt wel en ik voel mezelf op het moment ook erg kwetsbaar doordat ik niet 100% kan gaan voor de dingen die ik zou willen. Het verliezen van mijn identiteit zou daaraan gerelateerd kunnen zijn. Ik wil mijn eigen identiteit terug en ben bereidt hier voor te vechten. Dat is wat ik hier nu uit opmaak.

  Maar is het niet zo dat ik juist mijn intuïtie moet volgen in plaats van de ratio? Dat is eigenlijk hoe ik het dan nu interpreteer na jouw uitleg.

  Esme
  Moderator

  Dat is aan jou om je intuïtie te volgen. Waarom denk je dat je dat meer zou kunnen doen? Wanneer je je ratio gebruikt kun je overwegen en kun je bewust een keuze maken. Ik help je alleen een beetje met de uitleg. Maar jij weet beter hoe je met je zelf om moet gaan. Het is jouw droom en jouw psyche, jouw keuzes en levenspad.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">