Brand plus groot drama

 • Auteur
  Berichten
 • Deesje88
  Gast

  He! Net een vreselijke droom gehad. Het was een soort van oververhit op zolder en de brandweer had gewaarschuwd voor brand. We waren thuis aan het afwachten en het in de gaten houden en op een gegeven moment kwamen de vonken er vanaf en ik besloot alles van zolder te halen wat met mama te maken had. Zo ook de brand een beetje te blussen. Ik had wat foto’s gered en ging letterlijk op zoek naar wat nog meer van mama was. De brand sloeg door en er waren vlammen. Mijn en mijn vader wilde dat ik stopte en van zolder kwam maar ik moest koste wat kost die spullen die ik ooit van mama had gehad redden. Tot dat ik vast zat en de vlammen me ingesloten hadden. Ik ging nog meer vlammen blussen met bakjes water maar de kraan ging niet snel genoeg. Uiteindelijk toch de vlammen voornamelijk weten te doven en i.p.v. dat ik van zolder af ging, ging ik weer verder met spullen van mama zoeken en van zolder gooien. Een aantal bekende Nederlanders waren in ere van mama een potje voetballen. Jan Smit Gers Pardoel nick en Simon Roy donders enz. En vanwege die vreselijke brand die dreigde in Mn huis reed de Texels boot rondjes (???). Uiteindelijk is dat uitgelopen op een vreselijk drama want de boot ging door mijn wangedrag van het zoeken naar spullen de kade op en koste het leven van 57 (!) mensen waaronder een hoop BN’ers. Ik schrok spreekwoordelijk wakker en ben van zolder afgegaan en naar het drama toe gegaan. Ook de bieb en andere gebouwen die me aan mama liet denken waren verwoest.Toen ik daar eenmaal was besefte ik me dat ik niet eens wist waar Mn gezin was. Ik had ze zo verwaarloosd vanwege de spullen die ik mogelijk kon redden die van mama waren geweest.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een zolder staat symbool voor je bovenkamer. Je moeder is je basis, die je wilt behouden. Alles wat je van haar geleerd hebt, vind je belangrijk. Maar oude normen, waarden en gewoontes kunnen vervagen. Dat is die brand. Brand staat symbolisch voor schoonbranden. Je hebt je eigen mening en visie nodig om zelfstandig verder te gaan.

  Sport of voetbal staat voor competities aangaan. Vechten en een plekje zien te veroveren in de maatschappij. Een boot gaat naar een eiland of vaste grond. Dit symboliseert dat je je oriënteert buiten je oevers om.

  De bieb verhuurt boeken. Dit staat symbool voor kennis die je opdoet. Door de jaren heen leer je niet alleen uit de theorie, maar zijn levenslessen (zonder je moeder) ook een manier om je te ontwikkelen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">