Brand

 • Auteur
  Berichten
 • Jessy
  Gast

  Ik droomde laatst dat ik de garage instapte en dat er tussen het aanrecht en de droger met daarop de wasmachine brand was. Ik heb het wel geprobeerd te blussen net water maar verder droomde ik daar niet veel meer bij (het was dus een redelijk korte droom) maar toch vraag ik me af wat het betekent. Ik was altijd al bang van vuur en brand alleen de laatste tijd gelukkig wat minder. Zouden jullie me kunnen vertellen wat hier de oorzaak of betekenis van is? Alvast heel hartelijk bedankt!!

  Esme
  Moderator

  Droom je over een garage, dan betekent het dat er een periode van inactiviteit is. De wasmachine houdt in dat je de afgelopen tijd kwesties en oude problemen dient op te lossen, om zo een schone start voor jezelf te maken. Deze brandt, dus heeft de wasmachine op tilt geslagen. Brand staat in deze droom voor alarm. Je hebt geen controle over bepaalde situaties.

  Jessy
  Gast

  Dankjewel voor je duidelijke antwoord. Ga ik zeker wat mee doen!!

  jana
  Gast

  Ik droom nu al 6 maanden aan een stuk dat ik loop in een bos waar ik me niet veilig in voel en dat ik bijna niet meer kan ademen tijdens het rennen. Ik voel me bekeken en het lijkt alsof ik achtervolgd word. Ik voel aanwezigheid, maar zie niemand. Immens veel stemmen begin dingen te fluisteren, door elkaar heen, maar ik versta het niet. Ik stop opeens met lopen en voel me weer rustig komen als ik terecht kom in een bloemenveld met vele vlinders. Ik stap op een rustig tempo door het bloemenveld en geniet van de vlinders die er rond vliegen. De stemmen zijn allemaal gestopt en de witte vlinders komen allemaal op mij af. Maar vanaf dat ik ze aanraak, lijken ze op te gaan in as of worden ze zwart. Ik geraak in paniek en kijk rind me heen. Opeens zie ik een beetje verder op een houten huisje in brand staan. Ik loop ernaar toe en gooi de deur open om ik en mijn mama te zien zitten aan een tafel want er staat niets anders in de ruimte dan de tafel en twee stoelen. Ik zie mezelf dood hangen met een touw rond mijn keel, net alsof ik zelfmoord heb gepleegd door mezelf op te hangen en ik zie het lichaam van mijn mama helemaal vol met brandwonden. Ik begin te wenen en wil terug naar buiten rennen maar opeens staat mijn stief papa in de deuropening, voor me. Ik knuffel hem en begin in paniek uit te leggen dat ik niet weet wat er gebeurt is maar hij antwoord of beweegt niet. Als ik hem terug los laat, valt hij ook dood neer en er begint in de plaats van bloed, een soort van zwarte vloeistof uit hem te lopen. Ik begin te schreeuwen en loop langs hem terug het bloemenveld in, richting het boos. Daar zie ik allemaal soort van zwarte mistachtige wolken me achtervolgen terwijl ze me begin uitschelden en schreeuwen. Ik struikel over een tak en val op de grond terwijl ik kijk naar hoe die zwarte dingen naar me toe komen. En opeens val ik terug maar dan in een oneindig groot, diep zwart gat terwijl ik weer geen adem krijg. Omdat ik deze droom al zo lang droom en niet weet wat het betekent zou het fijn zijn als iemand me zou kunnen helpen om te achterhalen wat het betekend want het maakt me echt bang en ik slaap er immens slecht door. alvast bedankt Xx

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het bos is een plek van vernieuwing en vergankelijkheid. Het lukt je niet goed om te kunnen ontspannen. Het kan zijn dat je je door de maatschappij opgejaagd voelt. Je voelt je niet veilig, omdat je schijnbaar op je tenen loopt. De stemmen en het schelden heeft te maken met miscommunicatie.

  Het bloemenveld is een beeld van ontspanning, waar je behoefte aan hebt. De vlinders zijn zielssymbolen. De vlinder is een insect dat gedurende haar korte leven een wonderbaarlijke transformatie doormaakt van rups, via pop, naar vlinder. Voor veel mensen hebben vlinders een symbolische waarde. Algemeen wordt de vlinder gezien als het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven, vanwege haar teerheid en korte levensduur.

  De brand staat in deze droom symbool voor transformatie. De boodschap is om te genieten van het leven. De doden, gewonden en zwarte wolken staan symbool voor depressie en het opkroppen van woede. De zwarte vloeistof is zuurstofloos. Dat betekent dat je momenteel weinig bewegingsvrijheid ervaart. Het kan zijn dat je achtervolgt wordt door verplichtingen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">