Bovenkamer

 • Auteur
  Berichten
 • Nien
  Deelnemer

  Ik droomde dat ik een tuinslang achter huis (Harinxmastr) aan t slepen was, bij Maria’s platje langs naar t hok. De slang bleef steken achter een laag wit tafeltje.
  Ik was aan het bellen met Marieke dus al bellend probeerde ik met 1 hand de slang los te krijgen. De jongen die er nu woonde kwam naar buiten en ik zei tegen hem dat ik voorzichtig zou zijn.
  Toen ik de slang weer los had kwam hij bij me in de ingang van het hok (op die ijzeren plaat) en vroeg of ik het tafeltje ook wilde hebben omdat ik zo weinig had daar. Ik nam het aan en hij zetten het in de ingang neer.
  Ik knielde voor t tafeltje en ging het leegmaken want er lag nog van alles op.
  Een pasfoto van zijn overleden vader en allemaal brieven en kaartjes van mensen van de begrafenis.
  De jongen keek me vanuit zijn deuropening aan, kijkend wat ik ermee zou doen.
  Heel voorzichtig en zorgvuldig haalde ik alles los en legde t netjes voor hem op een stapel om t hem terug te geven.
  Hij vroeg me of ik koffie wilde maar daar had ik niet zo’n zin in. Het was zo’n stille jongen die zn hele leven langs ergens achter een bureautje saai werk deed en waarschijnlijk nooit een vriendin zou hebben.
  Ik zei dat ik nog dingen moest doen en ging weg.
  Ik liep door een heuvelachtig groen veld in Spanje en daar zag ik Marcel (vriend van Evelien) zitten in t gras, die was er aan het kamperen.
  Mijn huis stond boven op de heuvel.
  Ik vertelde hem dat die en die waarschijnlijk uit elkaar gingen omdat de man het niet meer trok en overspannen aan t raken was.
  Zijn vrouw was tamelijk adhd en sprong vd hak op de tak met een zeer dwingend gedrag. Dan waren ze met iets bezig en ineens bedacht ze weer wat anders en had dat 1e prioriteit.
  Dus hij had de relatie beëindigd.
  Ik zei tegen Marcel: een relatie vergelijkbaar met die van jullie (het was exact hun relatie).
  Hij leunde achterover in t gras maar t drong niet echt tot hem door dat hij in precies hetzelfde parket zat.
  Toen keek ik naar boven naar mijn huis en daar zag ik Juan (een amateur muzikant) die aan mijn huis aan het werk was. Hij riep me, ik riep iets terug en zei tegen Marcel: jeetje, wat is het hier gehorig joh! Het huis staat best veraf en ik hoef niet eens hard te schreeuwen.
  Dat komt door de rivier hier, zei een man die naast Marcel stond op misschien wel 20 meter afstand. Jeetje, gewoon praten dus ook al.
  Ik liep naar mijn huis en beneden was een soort collegeruimte waar ik Gerbrich (mijn nichtje) in het Spaans een discussie hoorde winnen van medestudenten.
  Ik dacht nog, wat doet zij hier, en was ook aangenaam verrast).
  Ik liep door een deur naar t trappenhuis waar 2 meiden stonden te wachten tot het hun beurt was om naar binnen te gaan. Ik liep de trap op maar na 2 trappen eindigde de trap. Toen ik goed keek zag ik een deuropening in de muur en ging er doorheen. Er was nog een trap en daarna weer een deur als een luik eigenlijk, maar die was een stuk kleiner, vierkant en ik kon er redelijk ruim doorheen. De trap die volgde was ook een stuk kleiner en smaller en daarna volgde er nog een deur en daarna een luik boven mn hoofd. Die opende ik en kwam uit in mijn badkamer. De muur waar de douche stond was zwart en de vloer van bruin hout.
  Ik liep naar de woonkamer en zag Evelien daar in de keuken staan.
  Oh gatver, dacht ik, wat moet zíj nou in mijn huis. Enthousiast kwam ze op me af, gaf me een knuffel en zei: jeetje wat een bende hier zeg, dat moet eerst goed opgeruimd en schoongemaakt (waar zij al mee bezig was) worden, en dan moeten er spulletjes van je yurt in komen.
  Ik dacht, nou, dat moet jij zeggen, bij jouw thuis is het pas een grote bende.

  (In werkelijkheid heb ik een yurt die ik gebruik voor yoga, meditatie, klanksessies, afzondering, healing, etc.)

  Nien
  Deelnemer

  *De tuinslangaffaire vond plaats bij het huis waar ik geboren ben.
  ..en excuses voor de taalfouten die ik heb gemaakt en me opvallen nu ik het terug lees :-D

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De tuinslang heeft met water te maken. Water staat weer symbool voor emotie. Deze heb je niet altijd onder controle, want je houdt de waterslang vast en dan weer los of blijft steken. Controle hebben over de situatie en zijn is een facet in je leven, maar wilt niet altijd lukken wat iedereen heeft. Het tafeltje bevat kaartjes, brieven en foto’s. Dit houd je herinneringen in. Je hebt leuke en minder leuke dingen meegemaakt. De jongen is een spiegel van jezelf en staat symbool voor onzekerheid, die jij af en toe ook hebt. Maar daar hoef je je niet druk over te maken, want iedereen heeft zijn zwakke punten.

  Kamperen is back to basic gaan. De heuvel in deze droom is tweezijdig. Het staat voor een obstakel in je leven, maar kunnen ook om een hoogtepunt gaan.

  In het leven kunnen relaties breken, maar kunnen er ook weer nieuwe relaties opbloeien. Dat gaat eenmaal zo. Mensen kunnen uit elkaar groeten, door andere interesses of meningen, normen en waarden te krijgen. Soms begrijp je ze niet meer en lijkt het alsof ze een andere taal spreken, zoals Spaans. Zo neem je afscheid van mensen en leer je nieuwe kennen, die meer in je straatje passen.

  Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Elke kamer bevat je eigenschappen, vaardigheden en heeft zijn eigen functie. De zolder of bovenkamer betekent letterlijk je bovenkamer, dus je hersenen. In de droom gaat het wat je allemaal meekrijgt gedurende je leven. De muur staat voor een obstakel en de trappen de doorgang naar nieuwe ontdekkingen en een hoger niveau.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">