Bloed op de grond

 • Auteur
  Berichten
 • Kiki
  Gast

  Ik heb raar gedroomd. In mijn droom is er een klein kindje wat niet goed in de gaten word gehouden door een volwassene die de zorg voor haar heeft. Kindje is een meisje.
  De Afrikaanse mevrouw die ik in real life uit de christelijke gemeente ken word kwaad omdat ik ik haar heb aangesproken en schuift het kindje op mij af. Ik moet er maar voor gaan zorgen.
  We zijn dus ergens in een openbare ruimte of zo en er ligt kleine plasjes bloed op de grond.
  Het kindje speelt dus op de grond en ziet het bloed, haalt haar vinger erdoorheen en likt van het bloed.
  Verbijsterd vertel ik wat ik heb meegemaakt aan mensen die ik ken.
  Ik moet wel steeds lachen.
  Maar wat zo’n smakeloze droom voorstellen?

  Esme
  Moderator

  De vrouwelijke kant en zorgzaamheid komt hier in je droom naar boven. Bloed staat voor energieverspilling, innerlijke en ware zelf. Het kind zoekt naar de waarheid en stukje innerlijke zelf en neemt energie tot zich. Het is als een offer. De ene verliest energie en de andere neemt energie.

  Kiki
  Gast

  Ok. Kun je iets meer uitleg geven over de offer. Wat kan ik uit deze vertaling halen?
  Ik begrijp niet zo goed wat je duidelijk probeert te maken.

  Esme
  Moderator

  Een offer is een gave naar het hogere om de goden gerust te stellen. Vroeger dacht men, dat als je een offer bood aan een godheid je meer voorspoed krijgt. Bloed staat voor energie. Het meisje werd niet goed verzorgt. Er was verwaarlozing. Het kan hier ook gaan om innerlijke verwaarlozing of een onopgeruimde kamer. Luiheid maakt sloom. Bewegen geeft ook meer energie. Energie maakt energie. Dus het meisje neemt wat er voor handen is. Ze wil doorgaan in het leven. In het fabelachtige verhaal van Dracula, maakt hij slachtoffers door bloed te drinken. Hij haalt ook energie via het bloed. Ook een soort van offer.

  Kiki
  Gast

  Ok bedankt voor je uitleg. It kind a make sense now.
  Maar wie moet het meisje dan voorstellen want ik ben het niet.

  Esme
  Moderator

  Het meisje is een zwakke kant, die verwaarloost is. De manifestatie van het meisje is een spiegel van jezelf. Het kan te maken hebben met een kamer die niet opgeruimd wordt of chaos in je hoofd. Het heeft nieuwe kracht nodig om de boel weer op te pakken. Het kan zijn dat de vakantie je lui maakt.

  Kiki
  Gast

  Aha nu valt het kwartje .
  Ik weet nu precies waar het over gaat .
  Inderdaad om innerlijke verwaarlozing en jezelf op de rit krijgen .
  Moet wel zeggen dat Ik het eerder zorgelijk en smakeloos vind om Bloed van de grond af te likken . Misschien wel energie maar in real life kun je daar doodziek van worden .
  Dat stukje bloed veroorzaakte daarom ook veel verwarring

  Gr

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">