Blauw onder ogen wegvegen

 • Auteur
  Berichten
 • venaide
  Deelnemer

  Een korte droom waarin ik blauwe oogschaduw had aangebracht. Toen zag ik dat er een dikke laag en veel te veel, tot wel 2 cm aan de onderkant van mijn ogen zat. Ik heb het weg geveegd en dat gaf zo veel opluchting en rust. Wat ik niet begrijp is dat de kleur blauw voor mooie, positieve dingen staat. En toch was ik opgelucht dat het weg was. Wat kan dit betekenen?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  venaide
  Deelnemer

  Dat begrijp ik. Met een uitleg zou ik heel blij zijn.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Oogschaduw staat voor verfraaiing of maskeren. Maar de kleur blauw is weer het tegenovergestelde, namelijk helderheid, openheid en spiritualiteit. De enorme laag make-up maakt dat je iets maskeert, omdat je ergens ontevreden over bent. Het kan lichamelijk zijn, maar ook geestelijk zoals iets in je karaktereigenschappen of een situatie; de manier zoals het gaat in de maatschappij. Het lijkt of je verlangt naar openheid.

  venaide
  Deelnemer

  Lichamelijk, geestelijk, karakter, een situatie uit het verleden en de maatschappij, die alle vijf (!) houden me bezig en tegen om weer opbouwend de toekomst in te gaan. Maken me passief. Die zal ik stuk voor stuk eens onder de loep nemen. Ik herinner me dat ik in de droom eerst lichtbruin licht rond mn ogen had gedaan, wat ik in het echte leven ook doe. De blauwe kleur zag ik ineens toen ik dacht klaar te zijn. Het blauw had een paar keer goed verwijderen nodig voordat het weg was.

  Esme
  Moderator

  Lichtbruin staat voor aarden. Aarden is dat je stevig met beide benen op de grond staat. Blauw kan voor spiritualiteit staan, maar als je niet kan aarden dan kun je zweverig worden. Misschien is dat de waarschuwing in je droom. Laat momenteel je ratio spreken om er goed uit te komen. De rest komt stapje voor stapje van zelf. Sterkte!

  venaide
  Deelnemer

  Dank u wel voor de uitleg. Ik kan er verder mee.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">