Bizarre droom over vroeger vervlochten met nu

 • Auteur
  Berichten
 • Saartje
  Gast

  Ik twee weken geleden een hele levendige droom gehad die me helder bij de geest blijft. Heb het idee dat mijn onderbewuste me iets wil duidelijk maken maar ik kan de droom niet verklaren.
  Even de situatie: Ik (vrouw) ben 43 jaar en heb een zoontje van 9 jaar. Toen ik kind was had ik een oppasmoeder en vriendin van mijn ouders die bij ons in de buurt woonde. Zij is overleden toen ik 17 jaar was. Uiteraard toen geen oppasmoeder meer. Ik ben ook uit die buurt verhuisd toen ik 17 jaar was.
  Heden: Ik heb een collega die ik nu zo’n 8 maanden ken. We gaan regelmatige leuke dingen doen en is inmiddels naast collega ook een vriendin geworden.
  Nu de droom:
  Ik ben met mijn zoontje op huizenjacht en sta plots met een makelaar het oude huis van mijn oppasmoeder te bezichtigen. Ik loop door de gang en plots staat midden in de woonkamer een souvenirwinkeltje met allerlei prullaria. De verkoopster komt naar me toe en vraagt of ik wat wil kopen. Mijn zoontje rent ondertussen naar de keuken om daar het huis te bezichtigen. De makelaar geeft aan bij de verkoopster dat ik alleen voor het huis kom. Vervolgens zegt hij tegen mij: als je het huis koopt dan gaat het souvenirwinkeltje wel weg hoor, maar het staat al zo lang leeg we moesten er wat mee. Het interieur van het huis is volledig zoals het vroeger was. Ik loop met mijn zoontje door de tuin en ga naar de slaapkamer. Plots kom ik mijn collega met haar broer tegen. Zij is ook geïnteresseerd in het huis en overweegt om daar met haar broer te gaan wonen. Mijn zoontje geeft aan dat hij hier graag wil wonen. Dan zeg ik “Nou ja in mijn herinnering was het groter. Ik wil een grotere slaapkamer”. Dan kijkt iedereen me verbaasd aan en zegt de broer van mijn collega (die ik nog nooit heb ontmoet): noem dat maar klein. Wie heeft er nu een zwembad in zijn slaapkamer. Vervolgens raak ik in de war en kijk op en zie voor mijn ogen de slaapkamer zoals ik die me herinnerde veranderen in een enorme grote zaal met een soort Romeins zwembad, aan de zijkanten een prachtige spiegelwand en aan het einde van het zwembad staat op een verhoging een enorm bed.
  En toen werd ik wakker……

  Iemand een idee want ik ervaar het nogal als een symbolische droom maar heb weinig ervaring met uitleg ervan.

  Esme
  Moderator

  De oppasmoeder en de keuken staan symbool voor huis en haard en huiselijkheid die mogelijk vroeger ervaren werd. De prullaria zijn de herinneringen van toen die tijd. De huizenjacht staat symbool voor loslaten van het oude en behoefte hebben aan nieuwe uitdagingen.

  De collega is een persoon van het hier en nu. Een nieuw tijdperk en nieuwe mogelijkheden. De broer staat voor mannelijke kracht, die je goed kunt gebruiken. Een slaapkamer is het meest intieme ruimte in het huis. Dat moet goed aanvoelen, want je rust er in uit en bewaar je je geheimen. Een zwembad in je droom symboliseert ontspanning, kalmte, luxe en gemak. De tijd is gekomen om met emoties (water) om te leren gaan en te accepteren. De spiegels staan voor zelfreflectie.

  Het eerste gedeelte over je oppasmoeder doet me denken aan de tarotkaart Bekers 6. Het gaat over gelukkige herinneringen en een harmonieuze tijd. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/bekers/pagina%20bekers%2006.html.

  Saartje
  Gast

  Dank je Esme voor de uitleg en de verwijzingen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">