2x dezelfde droom , vermissing

 • Auteur
  Berichten
 • G.Bonaparte
  Gast

  Ik heb vannacht en een aantal nachten geleden dezelfde droom gehad.
  Bijna exact hetzelfde, alleen met een andere persoon. Bij beide dromen was ik bij een groepje mensen, een deel van die groep ken ik in het echt niet, en het andere deel waren oud klasgenoten. De eerste keer was L ( een oud klasgenoot) vermist, en bij de 2e keer P ( ook een oud klasgenoot) .
  In de droom keek ik online op facebook op hun account en er was al verdacht lang niks meer geplaatst. Ook hadden mensen erg lang niet meer van hun gehoord. Ik vond het verdacht en had er ook geen goed gevoel over. Ze waren vermist kwamen we achter, maar ik had ook het gevoel dat er meer aan de hand was en had het gevoel dat ze eigenlijk vermoord waren.

  Het waren beide keren vreselijke dromen, vooral het gevoel van onmacht wat er bij kwam kijken etc.
  Heeft iemand misschien een idee, waarom ik deze droom 2x heb en wat het kan betekenen? Ik heb zelf al gedacht, maar kan niet echt een link ofzo leggen.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Wanneer je droomt over een vermissing, kan het zijn dat je ergens met een leeg gevoel zit. Er is een deel van jezelf, dat iets mist of wat je kwijt geraakt bent. Door een bepaalde situatie is die leegheid ontstaan.

  Eén deel van de groep ken je niet. Dat is het onbekende of onbewuste in je. Het groepje die je wel kent is het deel van jezelf waar je grip op hebt. De oud klasgenoten is waar je vertrouwen in hebt. Bij deze groep zit je basis en waarmee je op bent gegroeid. Facebook is een houvast. Door de jaren heen verwateren vriendschappen door andere interesses of mind setting. Vermoord worden is in dit geval einde van een relatie. Maar als je er open voor staat kun je weer nieuwe contacten opdoen. Zo kan het gaan in het leven.

  G.Bonaparte
  Gast

  Bedankt Esme voor je uitleg . Ik herken er inderdaad wel dingen in.
  En excuus voor mijn late reactie. Ik had op de een of andere manier er geen melding van gekregen dat er een reactie was.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">