2 mannen en een hoop slangen

 • Auteur
  Berichten
 • Drum&Bass
  Gast

  Ik zie in mijn droom 2 mannen. 1 man zit op de grond en heeft een slang vast en die houdt hem voor zijn gezicht. De slang bijt hem in zijn lip. Het is een giftige slang. Het voelt voor mij dat hij zijn angsten wil overwinnen. Hij schiet de slang vervolgens dood met een kogel en bijt dan op zijn lip om het gif eruit te krijgen. Voor hem liggen nog vele andere slangen. Ook hele giftige. Hij pakt de volgende slang en gaat met zijn gezicht weer voor de kop van de slang.
  Dan krijg ik een beeld van de andere man. Die staat voor een grote bak met heel veel slangen erin. Deze man is iets voorzichtiger. Hij gaat met een ijzeren staaf de bak in en rolt een slang erover. Dan gooit hij de slang voor de andere man.
  Dan gaat hij weer met de ijzeren staaf in de bak,.
  Het is net of de 2 samenwerken./
  Wat zou deze rare droom kunnen betekenen ?

  Esme
  Moderator

  De 2 mannen staan voor dubbele mannelijke kracht. De man me de slang lijkt mij op een fakir. Hij laat zien hoe hij de slang weet te temmen. Het kan in je droom ook gaan, dat je je eigen angsten weet te bedwingen. Maar het gaat nooit zonder slag of stoot. Zo zie ik het ook wat je schrijft over je angsten willen bedwingen.

  Maar slangen staan niet alleen voor vergif, maar staat ook voor helende effecten. Van het gif van de slang kunnen tegenmiddelen gemaakt worden. De esculaap of aesculaap, is een symbool van de griekse god van de geneeskunde. Die werd vaak afgebeeld met de bekende slang om een staf heen. Er zijn verschillende theorieën over waarom dat zo is. Eén theorie is dat Asclepius tijdens de Trojaanse oorlog een Griekse held zou hebben genezen van een slangenbeet. Een andere is dat het gaat om een type slang waarvan de Romeinen dachten dat hij een geneeskundige kracht had. Nog een theorie is dat de slang symbool staat voor nieuw leven en vruchtbaarheid, omdat de slang z’n huid achterlaat en dan ‘als nieuw’ verdergaat.

  Drum&bass
  Gast

  Bedankt Esmee voor je deskundige duiding.
  Erg blij mee.
  Ik kan me helemaal vinden in je duiding

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">