De bizarre droom van Lady Gaga

Lady Gaga kan leuk zingen, maar is vooral beroemd om haar excentrieke looks en bizarre & super-occulte videoclips. Haar dromen zijn minstens even weird. In een interview dat ze in 2010 in het Amerikaanse blad Rolling Stone had gegeven, vertelde ze:

"Ik heb een terugkerende droom over een geest in mijn huis die mij naar een kamer leidt, waarin een blond meisje ligt waarvan alle vier haar ledematen met touw zijn vastgebonden. Ze heeft mijn schoenen van de Grammy's aan. Kun je nagaan -Psycho! De touwen trekken haar uit elkaar. Ik zie haar nooit daadwerkelijk gevierendeeld worden, maar ik kijk slechts toe.

Dan zegt de geest tegen mij: 'Als je wilt dat ik stop met haar pijn te doen en als je wilt dat er niks ernstigs met je familie gebeurt, moet je je pols doorsnijden'. En hij heeft z'n eigen, crazy pols-doorsnij apparaat. En hij heeft een soort honing in een een Tupperware doosje wat er uit ziet als zoetzure saus. Gewoon bizar dus. En hij wil dat ik de honing in de wond giet met daar room overheen en een gaasje. "

Van zo'n droom zou iedereen geloof ik enigszins ondersteboven zijn. Het zou overigens niet misstaan als post op het droomforum. Wat zou de betekenis van deze droom kunnen zijn volgens jou?

8 reacties

 1. Het beeld van Gaga en haar alterego dat boven deze post staat, is heel apart.
  Links Gaga, met dat hoog opgestoken haar als een tovenaarsleerling met een puntmuts.
  Ook fallisch als macht of penetrerend element of ambities te interpreteren.
  Daarop de waarschijnlijk gewonde zielevogel.
  Bruin/wit=chtonisch/geestelijk. Dualisme.
  Rechts haar alterego, de sinistere sorror mystica. Zwarte symboliek en de merkwaardige bril als het bekende veelogen motief van meervoudig bewustzijn (maar soms ook MPS).
  Zwarte glazen waarin de occulte wereld weerspiegelt.
  Op het hoofd die enorme wulpse mond, die onmiskenbaar een vagina vertegenwoordigt, of vergelijkbaar een mandorla. Beeld van zuigkracht en wulpsheid, waarin iemand zou worden verzwolgen en zich verliezen, wat precies gebeurt als je je rücksichtslos overgeeft aan deze meervoudige Anima als verleidster. Tegelijk een baarmoeder motief.
  Maar de eros is hier letterlijk boven het hoofd gestegen en dat is niet haar plaats.

 2. Honing en alsum de twee componenten die de liefde met zich brengt.
  In het schilderij de luxuria wordt een lekkernij aangeboden van honing maar eronder zit de alsum als de bittere giftige nasmaak van de liefde. de doorn in het vlees.
  De waanzin van het in stukken gescheurd worden. Vierendelen is Zestückelung of het fragmenteren zoals een inititatie dat zou doen. Bijvoorbeeld de 4 elementen of psychische funkties.
  Maar hier zou het ook een verdrongen herinnering kunnen zijn aan misbruik.
  Verder denk ik dat Lady Gaga flink aan de drugs is. Dat scheurt je vanzelf wel uiteen. Het bed is een Procutusbed.

  Met honing kun je overigens prima wonden genezen, het wordt zelfs clinisch weer gebruikt. Dus de boodschap aan Gaga is door automutialtie haar oude wonden en gevoel weer bewust te worden en dan te helen.

 3. Het is een spiegeling van haar eigen emoties, denk ik. Dat ze uit elkaar getrokken wordt, staat voor haar eigen gevoel alsof iedereen iets van haar wilt. En wat de geest zegt staat voor dat ze niet moet luisteren naar wat anderen allemaal van haar willen, maar dat ze naar zichzelf moet luisteren en daarop moet vertrouwen. Als ze dat doet zullen oude wonden genezen.

 4. dat kan best heel erg betekenen! van ja dit kan egt gebeuren als je niet luister ofzo…

 5. Klinkt als de horror film ”SAW”. Heeft ze dat niet toevallig de avond ervoor gekeken? Hahahaha.

Reacties zijn gesloten.