De betekenis van de 10 meest besproken dromen

Droominfo biedt de mogelijkheid om je dromen te bespreken op het forum. Mensen zoals jij hebben hier al duizenden berichten geplaatst, en er komen dagelijks dromen bij. Tijd om eens een lijstje te maken. Bijzonder is dat dromen over (nieuwe) liefdes, overledenen en uiterlijk het meest besproken worden.

#1 Geesten in de kamer

Wanneer je droomt dat er geesten in de kamer zijn en dat je niet in staat bent te bewegen, heeft dit een wetenschappelijke verklaring. In dit geval ervaar je het verschijnsel slaapverlamming; een natuurlijk verschijnsel wat er voor zorgt dat je jezelf geen pijn doet in je slaap.

#2 Dromen over tanden

Tanden-dromen gaan 9 van de 10 keer over uiterlijk, of anders de zorgen die je hebt over hoe je op anderen overkomt. Vaak breken de tanden ook in zo'n droom, wat een erg vervelend droombeeld achterlaat. Gelukkig maakt iedereen zich weleens zorgen over z'n uiterlijk. Dat we moeite doen voor ons uiterlijk is heel normaal en gezond. Het kan ook aangegeven dat je niet vertrouwd op je eigen kunnen.

#3 Vampieren & weerwolven

Series als "Twilight", en de filmreeks "Underworld" hebben er ongetwijfeld aan bijgedragen dat vampieren en weerwolven in de top 10 zijn beland. Los daarvan staan deze mythische wezens over het algemeen symbool voor sexualiteit en woeste, primitieve kracht. In die context worden deze dromen vaak geassocieerd met de eerste sexuele ervaring en alle gevoelens en emoties die daarmee gepaard zijn.

#4 Vreemdgaan

Ook dit is een type droom die iedereen op een gegeven moment wel eens heeft gehad; dromen dat je het met iemand anders dan je partner doet. Heel normaal, niks aan de hand. In dromen mag & kan alles & het zegt niet altijd wat over hoe je in het echte leven zou handelen.

#5 Overledenen

Als je droomt over een overleden familielid of vriend, duidt dit er meestal op dat je ze mist en probeert de herinnering aan hen levend te houden. De droom dient als een uitlaatklep voor je emoties: een logische en natuurlijke manier om met het verlies om te gaan.

#6 Vliegen

Leuk, als superman door de lucht vliegen. Als je droomt dat je kunt vliegen, wil dit ook zoveel zeggen: de wereld ligt aan je voeten, je kan alles overzien en je kunt gaan en staan waar je wilt. Vliegen is een positief droomgegeven. Je hebt alles onder controle.

#7 Dromen over dieren

Dromen over je huisdieren wijzen op de band die voelt met het dier. Doorgaans zijn dit blije dromen en vertegenwoordigen ze de leuke momenten van het leven. Dierendromen kunnen ook symbool staan voor oergevoelens en emoties. Honden staan bijvoorbeeld voor vriendschap en loyaliteit.

#8 Beroemdheden

Meestal vinden dromen over beroemdheden hun oorsprong in het dagelijkse leven. Als je stiekum een beetje verliefd bent op een beroemd iemand, of er de hele tijd aan denkt, is het niet meer dan logisch dat hij of zij ook in je droom terugkeert. Daarom is het ook niet zo verassend dat tienermeisjes vaak dromen over hun favoriete youtube held of boyband.

#9 Rampen

Dromen over rampen zijn in de regel een voorbode dat er iets staat te gebeuren in de nabije toekomst. Ze visualiseren een bepaald voorgevoel.

#10 Ex-vriend(in)

Een zeer veel voorkomende droom. Dromen over een ex wil niet perse zeggen dat je nog steeds verliefd of hem/haar bent (hoewel dit natuurlijk goed mogelijk is). Meestal betekent deze droom dat je een bepaalde eigenschap van je ex mist . Dit kan bijvoorbeeld als je ex een heel verzorgend persoon was, en je nieuwe partner dit veel minder is.

4 reacties

  1. Jullie zijn goed bezig, ik wordt van elk droom allerter met de dag.goed zo, blijf meer dromen erbij plaatsen, want soms vind je niet alle dromen

  2. Kan je ook van het dromen afkomen? Ongv sinds een jaar wordt ik een paar keer per nacht ,in paniek wakker van dromen. Soms enge dromen maar ook gewone dromen. Ik raak er helemaal uit geput van. Ik zoek al van verschillende kanten hulp maar ik kom er maar niet van af

Reacties zijn gesloten.