5 dromen over liefde

Als je hebt gedroomd over de liefde, wordt je wakker met het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Soms is de liefde een vernietigende kracht als gevoelens niet wederzijds zijn. Welke liefdethema's komen het meeste voor?

#1 Vreemdgaan

Als je droomt dat je vreemdgaat, is dit vaak niks meer of minder dan een uiting van puur lichamelijke impulsen. In dromen kan en mag alles, zonder dat je daarbij last krijgt van je geweten. Deze droom zegt meestal ook niks over de kwaliteit van je huidige relatie. Een droom waarin je zelf bedrogen wordt, betekent dat je bang bent om verlaten te worden.

#2 Dromen over je ex

Ex-dromen geven aan dat iets of iemand soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie die je met je ex had. Wat je hebt geleerd uit die relatie, zou je behouden voor fouten die je eerst maakte. Denk eens aan de leukste- en minder leuke kanten van je ex. Wat betekenen ze voor je huidige situatie?

#3 Echtgenoot

Degene die je waarschijnlijk het meest ziet, komt vast wel eens in je droom voor. De gevoelens in je droom zeggen iets over de (onbewuste) gevoelens die je voor hem hebt. Soms is een echtgenoot representatief voor eigenschappen van je vader die je herkent in jezelf.

#4 Sex

Dromen over sex is hoe je libido even aan de bel trekt om aan te geven dat iedereen, ook jij, sexuele verlangens kent. Deze gevoelens zijn helemaal prima, want iedereen heeft behoefte aan fysieke en emotionele liefde.

#5 Trouwen

Trouwen symboliseert een belangrijke ontwikkelingsfase.  Deze droom kan aangeven dat je tegengestelde eigenschappen leert verenigen, met name de vrouwelijk en mannelijke kant van jezelf. Je groeit als persoon.

Helaas, nog geen beoordelingen.
Ogenblik geduld...

3 reacties op “5 dromen over liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *