5 dromen over liefde

Als je hebt gedroomd over de liefde, wordt je wakker met het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Soms is de liefde een vernietigende kracht als gevoelens niet wederzijds zijn. Welke liefdethema's komen het meeste voor?

#1 Vreemdgaan

Als je droomt dat je vreemdgaat, is dit vaak niks meer of minder dan een uiting van puur lichamelijke impulsen. In dromen kan en mag alles, zonder dat je daarbij last krijgt van je geweten. Deze droom zegt meestal ook niks over de kwaliteit van je huidige relatie. Een droom waarin je zelf bedrogen wordt, betekent dat je bang bent om verlaten te worden.

#2 Dromen over je ex

Ex-dromen geven aan dat iets of iemand soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie die je met je ex had. Wat je hebt geleerd uit die relatie, zou je behouden voor fouten die je eerst maakte. Denk eens aan de leukste- en minder leuke kanten van je ex. Wat betekenen ze voor je huidige situatie?

#3 Echtgenoot

Degene die je waarschijnlijk het meest ziet, komt vast wel eens in je droom voor. De gevoelens in je droom zeggen iets over de (onbewuste) gevoelens die je voor hem hebt. Soms is een echtgenoot representatief voor eigenschappen van je vader die je herkent in jezelf.

#4 Sex

Dromen over sex is hoe je libido even aan de bel trekt om aan te geven dat iedereen, ook jij, sexuele verlangens kent. Deze gevoelens zijn helemaal prima, want iedereen heeft behoefte aan fysieke en emotionele liefde.

#5 Trouwen

Trouwen symboliseert een belangrijke ontwikkelingsfase.  Deze droom kan aangeven dat je tegengestelde eigenschappen leert verenigen, met name de vrouwelijk en mannelijke kant van jezelf. Je groeit als persoon.

3 reacties

 1. De droom zinspeelt.
  Je wilt een “ritje” maken.
  Dat ga je dan ook doen met de eerste de beste.
  Freud en het paard zou op ritme en seksuele opwinding wijzen want het paard is het lichaam.

  Samen op een paard geeft een verbintenis aan.
  Het paard is de dierlijke drift die bereden wordt. Denk aan Pan, half mens/half dier.

  De droom lijkt een wensdroom, maar is dat wel zo? Mama zal vast niet de bedoeling hebben gehad je in bed te laten belanden met een vreemde. Je doet dus iets wat verboden is. Vergelijkbaar met Roodkapje en de wolf.
  Het is het samengaan met het wilde mannelijke, avontuurlijke element dat als Pan in je leven binnendringt en de drang naar individuatie aangeeft en de rit door het leven. Maar het is niet de bedoeling daarbij in bed te belanden gedreven door louter lusten en erotiek.

  Het gevaar voor ridders was dat ze door de vrouw werden verleid en hun krijgshaftigheid verloren in vrijages, gezapigheid en ijdele dromerijen.

  De droom zou mooier zijn geweest als je samen de wereld in zou trekken.
  De man is hier de innerlijke wederhelft.
  Deze copulatie kan echter een geestelijke zwangerschap opleveren.

 2. Ik was samen met mijn mama ergens waar ik me het niet meer herinner, ik maakte me klaar: paardrij kleren,.. en mijn mama had voor mij een paard gevonden ik herinner me niet van waar die kwam, ik reed weg met mijn paard en ontmoete daar een fucking lekkere jongen! Hij ging mee op men paard en wees me de weg naar zijn huis, daar was er niemand en we gingen in bed, ik denk dat je zelf wel weet wat er dan is gebeurt.. De jongen kende ik niet maar zijn stem herkende ik wel

Reacties zijn gesloten.