Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Yoga

Anonieme bezoeker
6 april 2017

Ik ben al enkele weken geleden dus gestopt met meditatie, en in plaats daarvan het aantal yoga-uren opgehoogd (nu ongeveer 4,5 uur per week in plaats van 2). Maar het gaat niet beter qua symptomen.

De laatste week heb ik erg veel last van slaaponderbrekingen, vaak omdat ik het ook te warm heb (terwijl het raam openstaat). Ik droom heel weinig door de onderbrekingen vermoed ik - of ik onthoud het gewoonweg niet. Daarnaast gaat inslapen ook erg lastig, omdat mijn voorhoofd gaat tintelen en de wereld om mij heen gaat draaien als ik mijn ogen dicht doe. Ook veel steken in mijn borststreek.

Het eetpatroon heeft weer een andere uiterste gevonden: als ik er soms niet aan herinnerd werd om te eten, dan zou ik het hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. Soms heb ik gewoon moeite om iets door mijn keel te krijgen, terwijl ik wel iets moet eten om niet van mijn stokje te gaan.

De yogales gaat ook niet altijd van een leien dakje: vandaag voor het eerst in tijden weer last van hoofdpijn in de voorovergebogen houdingen en steken in mijn borststreek als ik weer omhoog kom. Vaak ook een energieblokkering in mijn vingertoppen of tenen. En de vreemde tintelingen die over mijn rug kunnen lopen. Tijdens de eindmeditatie voelde ik een rilling vanaf mijn voorhoofd, langs mijn kruin naar mijn rug kruipen.

Ik doe ongeveer 1,5 uur aan Ashtanga yoga, 1 uur aan Hatha en 2 uur aan 'normale' yoga. Moet ik andere vormen gaan doen? Yin yoga is in ieder geval niets voor mij, heb ik ervaren. Of hoe kan ik omgaan met deze symptomen?

6 april 2017
Beheerder

Je symptomen zijn alle kenmerken voor ontwakende chakra's.
Die zullen heel wat energetische storingen teweeg brengen.
Dat is dus niet ongewoon.
Het is moeilijk daar daar in te geven want je geestelijke problemen en blokkades maken een evenwichtige meditatie moeilijk.
Je kunt niet omheen de realistische conflicten.
Soms is het beter om aards werk te doen en energie om te zetten.
Met meditatie verzamel je juist energie en als je die niet doelbewust inzet duikt de energie naar binnen en brengt al het niet geleefde tot uitdrukking.
Het is dus prima als je Yoga of meditatie doet maar verwacht nooit dat je verdere problemen op zullen lossen integendeel.
Dus het is een redelijk positief teken dat je daar tintelingen voelt.
Als een chakra actie reageert zullen de blokkades wel oplossen, maar de krachten die er in schuilen zullen problemen veelvuldig versterken voor ze oplossen.
Persoonlijk geloof ik er niet in dat je op die manier je karma verbrandt of je onverwerkte problemen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Iets dergelijk komt ook voor bij een overdracht of een verliefdheid. Het symbool trekt dan alle energie naar zich toe.
Later echter keert het probleem op een of andere manier terug, want vermijden is geen solutie.

Moed houden, goed eten en proberen een evenwicht te vinden in de turbulentie.
Het ego moet leren de spanningen der tegenstellingen te verdragen, want die spanningen geven ook de reikwijdte van het bewustzijn aan.
Symbolisch zou je het een kruisiging kunnen noemen, waarbij men het midden moet behouden.
Het kruis is hier het zonnewiel. (chakra/ Ixion op het zonnewiel)

Anonieme bezoeker
7 april 2017

Ik merk nu ook dat ik met tegenzin naar yoga ga. Maar dat zal wel het ego zijn dat tegenstribbelt.

7 april 2017

Je gaat ook all the way. Bijna elke dag yoga. Dat is best wel inspannend. Elke dag die spieren aan het rekken en strekken, daar reageren ook je energiebanen op. Het lichaam of geest geven een signaal af, dat er iets niet in orde is en dat zien wij als klachten.
In de yoga zijn er verschillende methoden om je lichaam gezond te houden. Daarbij is bij bepaalde oefeningen het loslaten erg belangrijk. Zo maak je ruimte in je lichaam creëren en laat je toe flexibel te zijn in lichaam en geest. Vrij maken van gevoelens en gedachten maken een oefening makkelijker uit te voeren. Wanneer er een blokkade is, stribbelt je lichaam meteen tegen. Van spanning naar ontspanning kan pijn opleveren.

Daarom stapje voor stapje. Probeer grenzen te stellen. Stoppen zou jammer zijn. Luister naar je lichaam.

Anonieme bezoeker
9 april 2017

Aan stoppen denk ik echt niet (nou ja, ik had het heel even overwogen).

Ik heb vandaag weer een klein stukje hardgelopen, maar na een paar kilometer hield ik het voor gezien. En dus besloot ik om tijdens de resterende kilometers te wandelen en mijn buikspieren aan te spannen (in te trekken). Het vreemde was dat ik allemaal energie door mijn benen voelde stromen, het soort energie dat je krijgt als je je schaamt. Je verschiet van kleur, zal maar zeggen. Dat gevoel had ik in mijn benen. Als ik mijn voeten niet goed genoeg optilde schoot het ook al door mijn benen. Heel raar.

10 april 2017
Beheerder

Bij schaamte kleur je rood wat inhoudt dat de bloedtoevoer is toegenomen.
Dat hangt ook samen met het loslaten van de prestatiedrift (het hardlopen)
Wandelen is overigens een gezondere sport dan hardlopen.
Waarom moet jij je buikspieren spannen? Waartegen ben jij je aan het wapenen?
Heeft dat wellicht een seksuele context?

Anonieme bezoeker
10 april 2017

Ik wilde een bandha aanspannen, om te voelen hoe het is, maar volgens mij ben ik daar niet in geslaagd, haha.

Anonieme bezoeker
10 april 2017

Vreemd. Ik stond vandaag op voor een oudere in de bus en toen ik stond voelde ik een warme energie door mijn lichaam golven. Een beetje het gevoel dat je krijgt als je een warme kop thee hebt gedronken en de warmte zich door jouw lichaam verspreidt.

11 april 2017
Beheerder

Dat heet ontspanning.
Je lichaam is wijzer dan jij. Haha

Anonieme bezoeker
29 april 2017

Misschien hebben jullie het gemerkt, maar ik ben hier een tijdje afwezig gehad. Vorige week donderdag kreeg ik een nogal heftige mentale klap tijdens de yoga en ik heb besloten (met overleg) om twee weken te stoppen met alle lichamelijke inspanningen en inspanningen rondom het spirituele. Bovendien heb ik aan de linkerkant een verhoogde spierspanning in de aanhechtingspunten van de pezen rondom de heup, waardoor veel bewegingen tijdens de yoga en het hardlopen zelf veel pijn doen. De fysio heeft al het een en ander losgemaakt en ik kan je vertellen dat de gevolgen daarvan niet fijn zijn: nachtmerries, rillingen, weigering van bepaald eten, pijn in de onderrug en oude pijnen komen naar boven. Bah. Waarschijnlijk is het dus een plek waar veel emoties liggen opgeslagen.

Met "oude pijnen" bedoel ik vooral X. Ik hunker in deze periode nog meer dan tevoren aan X en het is verschrikkelijk. Ik wil er vanaf zijn, ik wil doorgaan met mijn leven, maar ik kan het gewoon niet loslaten en ik word er zo ontzettend moe van... Ik zal even een voorbeeld geven van vandaag.
Ik was op de markt in het centrum en stond bij de notenhandel, die tegenover het gotische stadhuis staat. Daar trouwen veel mensen en dus ook vandaag. Er stonden uitgedoste mensen die klapten en juichten voor het bruidspaar. Uit het niets vroeg ik mij af hoe de bruiloft van X en mij eruit zou zien, maar wat mij echt als de bliksem raakte is de gedachte dat X nu diegene is die aan het trouwen is. Die gedachte was erg pijnlijk, ik raakte zelfs wat in paniek, en tegelijkertijd kon ik het mij ook niet voorstellen: X en ik waren toch voor elkaar bestemd?
Het is erg naïef, maar elke keer als ik tegen mijzelf vertel dat het allemaal niets speciaals betekende, krijg ik een sh*tload aan redenen waarom het wél iets betekende. Ik bedoel:

* Meerdere malen afspreken op een terrasje en dan ook nog betalen?
* Urenlang praten over mijn problemen en mij troosten (met een knuffel)?
* Mijn jas helpen aandoen, tassen dragen en lachen om de kleinste dingen als een te grote capuchon die over mijn ogen valt of een gesprek met een Engelstalige vreemde dat niet helemaal lukt?
* Aanbieden om mij naar huis te brengen, dat enkele maanden later ook doen en dan zeggen dat je het niet laat zal maken?
* Mij van het fietspad afrukken als er een fietser op mij afkomt, behoeden dat er deuren tegen mijn neus komen en mijn medicijnendoos goed bestuderen als ik vertel dat ik naar de arts ben geweest voor immense pijnen in mijn rug?
* Dicht tegen mij aanlopen, zo dicht dat elkaars armen elkaar raken?
* Filmpjes sturen over kleine kinderen en comedy?
* Zijn mobiele telefoonnummer ontvangen?

En het vreemde is, wat ik nog steeds niet kan begrijpen en loslaten: waarom moest ík diegene zijn die een punt achter het contact zet? En bovenstaande is maar een greep van alles...
It all makes no sense. Ik weet niet hoe ik het probleem moet tackelen. Hoe ik het wend of keert, meteen valt het intuïtieve gevoel mij lastig dat het gewoon niet klopt... En als mijn vriendinnen dat ook zeggen, dan klopt het al helemaal niet, toch?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 29 april 2017 door Magnet.

29 april 2017

Hai Magnet, Inderdaad, ik miste je al een beetje. Dacht dat ik te streng voor je was. Het heiligbeen chakra bevindt zich in de onderbuik, gelegen onder de navel. In dit chakra staat seksuele energie, emoties en nieuwe ideeën. Opgekropte emoties zakken bij vrouwen naar deze chakra.

X zie je als de prins op het witte paard. Hij geeft wel vreemde signalen af. Het lijkt alsof hij je leuk vind. Dan begrijp ik wel dat je fantaseert over hem. Je zou ervan in de war raken van al die acties die hij doet. Je kan het ook een beetje bespreekbaar maken. Dan kunnen gevoelens een plekje krijgen.
Vraag hem tussen neus en lippen door over de opsomming die je hebt gemaakt. Als je niet wilt hoe hij doet geef het aan. Hij kan over grenzen gaan. Wees eerlijk en laat je emoties zien. Wat heb je te verliezen.

29 april 2017
Beheerder

Hemel, je bent wel helemaal verliefd.
Het is niet ongewoon dat grote leeftijdsverschillen kunnen bestaan tussen "geliefden".
Maar het is hier een doen alsof, want het komt er niet echt van.
Je bent jaloers! Hij zou van jou moeten zijn. (eigendomsrechten?) Haha.
Moet er om lachen. Je bent verslaafd aan X.
Afkickverschijnselen, onthoudingsverschijnselen. Stanton Peele, "verslaafd aan de liefde".
Je droomt van een romantische verhouding, huwelijk, kindertjes krijgen enz.
Noem het maar fixatie of Idee-fixe.

Anonieme bezoeker
30 april 2017

Quote

Hij geeft wel vreemde signalen af. Het lijkt alsof hij je leuk vind. Dan begrijp ik wel dat je fantaseert over hem. Je zou ervan in de war raken van al die acties die hij doet. Je kan het ook een beetje bespreekbaar maken. Dan kunnen gevoelens een plekje krijgen.
Vraag hem tussen neus en lippen door over de opsomming die je hebt gemaakt. Als je niet wilt hoe hij doet geef het aan. Hij kan over grenzen gaan. Wees eerlijk en laat je emoties zien. Wat heb je te verliezen.

Zelfs mijn vriendinnen zagen het dat er iets tussen ons speelde, en ook psychologe en huisarts zeggen dat er iets anders aan de hand is. Ik heb hem zeker al gevraagd wat hij nu voor mij voelde, maar hij zei dat hij geen romantische gevoelens voor mij had. Verder wilde hij er niets over kwijt (hij zei overigens wel dat hij om mij gaf). En als ik probeerde om er meer over te weten te komen, kapte hij het af door te zeggen dat het hem als veel oudere niet normaal is om met mij over dat soort zaken te praten. Elke keer als ik te dicht bij kwam kapte hij het af, terwijl hij mij wel het hemd van het lijf vroeg. Dat resulteerde in veel ruzies. Wat een drama.

Quote

Hemel, je bent wel helemaal verliefd.
Het is echt verschrikkelijk. Dat ik plots dacht aan een huwelijk, daar schrok ik pas echt van.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 april 2017 door Magnet.

30 april 2017
Beheerder

Kijk er eens anders tegenaan?
Hij belichaamt bepaalde eigenschappen die ook in jou huizen.
Als je onderscheid leert maken week je jezelf los uit die projecties.
Projecties zijn de bron van verliefdheden. (magische binding/ overdracht/ heilands-verwachtingen/ idolatrie)



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 april 2017 door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
1 mei 2017

Dank, ga kijken of ik er iets mee kan doen.

Vannacht een droom gehad waarin maar weer eens bleek dat mijn onderbewuste haarfijn aanvoelt wat er speelt en mij lekker op de hak neemt.

We (X en ik) nemen de roltrap naar beneden, naar de parkeergarage. We kwamen elkaar toevallig tegen in de supermarkt boven de parkeergarage. Er hangt een awkwarde sfeer tussen ons. Eenmaal beneden wijs ik met mijn duim dat mijn auto "daar" staat, die van X staat er vlak naast. Ik loop naar de auto [de auto is overigens klein en lichtblauw, net als de huidige auto van mijn moeder. Zelf heb ik nog geen auto, maar kan ik wel rijden] om de boodschappen in te laden (maar ik heb geen kar of boodschappen meer?).
Plots zit X op de achterbank en ik zit voorin, maar wel met mijn lichaam naar hem gedraaid, alsof er twee achterbanken zijn. De auto lijkt nu meer op wipwap, balancerend op één wiel. Hij vertelt dat hij wel iets voelt voor mij, maar dat het te riskant is om nu een relatie aan te gaan. Hij wilt het afwachten. Ik zeg dat ik daar akkoord mee ben en zeg, voor de grap, dat ik wellicht als een Hindoestaan moet gaan leven.
Buiten de auto staat de moeder en het broertje van een oud-klasgenoot. Het broertje heeft een oude GameBoy en hij speelt een spel met kikkers, maar er is iets aan de hand met het spel dat hij boos wordt en overstuur raakt. X probeert hem te helpen, maar het draait uit op een ruzie.

1 mei 2017
Beheerder

Haha, de wip wap en X. (wipje maken?)
Freudiaanser kan het bijna niet.

Wat dat nu weer met een Hindoe te maken heeft?
Ze mogen geen seks hebben voor het huwelijk.

Buiten het spel met de knikkers (het lot)

Anonieme bezoeker
1 mei 2017

Haha, dat dacht ik ook bij de auto. Dat van de Hindoe wist ik nog niet, al kon ik dat wel gokken. Het spel ging om kikkers, niet om kNikkers. Maar de rest van de droom kan ik dus als het ware in de prullenbak gooien?

1 mei 2017

Citaat Sheherazade: "Kijk er eens anders tegenaan? Hij belichaamt bepaalde eigenschappen die ook in jou huizen. Als je onderscheid leert maken week je jezelf los uit die projecties. Projecties zijn de bron van verliefdheden. (magische binding/ overdracht/ heilands-verwachtingen/ idolatrie)."

Dat is wel de manier om van verliefdheden af te komen. Waar je in groeit tijdens dit proces is je zelfreflectie. Steeds meer een stukje van jezelf herkennen. De krachtig en de zwakkere eigenschappen leer je kennen en zul je accepteren. Tijdens deze ontwikkelingen zul je ook steviger in je schoenen staan. Men kan erg in de war raken als men niet weet waar hij/zij aan toe is als de ander je vragen niet beantwoord.

2 mei 2017
Beheerder

Ah kikkers. Kikkers zijn vruchtbaarheidssymbolen bij uitstek.

Verder maakten ze altijd deel uit van magische ingrediënten en heksensoepjes.
Gedroogde kikkers werden wel opgehangen of als poeder vermalen.
In China gebruiken ze nog altijd kikkers in recepten.
Daarbij zijn het amfibieën (bewust/onbewust).
Denk ook aan de pad als betoverde prins. (Lagere status v.s. hogere menselijke transformatie)
Ze werden als giftig gedacht, (wat nauw verwante padden zeker kunnen zijn).
Maar kikkerbillen zijn dan weer een ware lekkernij. (afrodisiacum)
Ze werden wel als amulet gedragen tegen het kwaad.
Terwijl ze tegelijkertijd ook het kwaad belichaamden.
Kikkers kunnen uitzonderlijk lang overleven.
Er zijn er wel gevonden in stenen, dus ingekapseld geraakt tijdens droogten.
Of ze duiken in de modder onder en wachten op een volgend seizoen. (kan jaren duren)
Ze kunnen zelfs de vorst overleven door het stoppen van alle functies. (metabolisme)
Dat zijn beslist heel bijzondere gaven. (De dood overleven of reïncarnatie).

Hier zou het een betekenis kunnen dragen van betoverd zijn door X.
Hij is dan de magiër die een verliefdheid bewerkt.
Op de achterbank zitten is een beeld van achter je in het onbewuste invloed uitoefenen.
De wip is een wankel evenwicht waarop je elkaars gewicht of invloed afweegt.
Dat kan een beeld zijn van gevoel versus verstand. (Weegschaal)
Er bestaat een uitdrukking "kikkerliefde" als prille onvolwassen eerste verliefdheid. (vastklampend)



3 keer bewerkt. De laatste keer was 2 mei 2017 door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
2 mei 2017

Mijn sterrenbeeld is ook Weegschaal, haha. Bedankt voor de uitleg iig!