Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wormen

Mirken
7 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde dat ik in het huis van m'n (overleden) meter was waar ik een jong zwart katje tegenkwam. Ik wou haar aaien en zette haar neer in de keuken bij haar eetbakje. Daar zag ik kleine maar dikke zwarte wormen. Ik schrok en zag dan allemaal kleine witte wormpjes op het katje zelf. Ik had een gevoel van walging en angst, wou niet "besmet" worden hiermee en omdat het katje me volgde naar de living, deed ik die deur dicht terwijl ikzelf terug naar de keuken ging. Op dat moment zag ik kleine witte wormpjes op m'n hand,wreef ze weg, dacht dat het van het katje was.. Maar voelde dan dat er slijm in m'n keel vastzat en toen ik het ophoeste en het uit m'n mond kwam bleek het slijm met kleine witte wormpjes, daarna een dikke slijmprop met een erg lange witte lintworm en zo ging het maar door. Soms bleven ze vastzitten, maar kwamen dan toch los, had zelfs x iets kleins (1à 2 cm) rond mee uit m'n mond getrokken (zat vast aan een lange worm) maar omdat ik bang was dat het iets van mijn eigen lichaam was, liet ik dat weer m'n lichaam ingaan en trachtte het stukje worm daarboven af te bijten, was moeilijk maar het lukte. Het moment daarop stond ik ah schooleke (een school hier in m'n gemeente) zag wormpjes in het gras, zelfs op m'n bed (in die school, bizar). M'n moeder was daar buiten in de tuin, vertelde haar in lichte paniek dat ik bij de dokter moest gaan maar zij besteede er geen aandacht aan, negeerde het. Ze was met andere mensen ad praat. Ik ging weer binnen en dan waren we ineens met 4 mensen in een soort van badkamer. Er zat een meisje in dat bad dat gepest werd, ik legde een handdoek over het bad waardoor ze haar naakte lichaam niet helemaal meer zagen en nam het op voor haar. Schrok wel wat van de heftigheid waarmee ik het voor haar opnam (woorden, boze en luide stem) die 2 meisjes gingen weg en het meisje dat in het bad zat was dankbaar. Het daaropvolgende moment was ik weer in de ruimte ertegen, de slaapkamer (nog steeds in die school) en zag nog steeds wormpjes op en naast m'n bed.... Bizare droom zeg! Een nachtmerrie eerder. Weet iemand hier de betekenis van?
Bedankt

Groetjes

7 jaar geleden

Een zwarte kat staan voor transformatie, helderziendheid, mysterie en vrouwelijke negatieve eigenschappen. Die vrouwelijke boosaardigheid is ook terug te vinden in de gezegde; kattig gedrag vertonen.

De witte wormpjes doet me denken aan maden. Maden voeden zich met dood vlees. Dit betekent dat er iets ten einde gaat, net als je meter die voorkomt in je droom. De lintworm is een parasiet. Hij blijft in leven door de gezondheid van een mens of dier. In deze droom blokkeert de lintworm je adem. Het kan zijn dat je in je echte leven last hebt van een persoon of dat je geblokkeerd wordt in een situatie of emotie.

De badkamer is een plek om je schoon te houden, want die vieze gedachten van de insecten blijven hangen. Je voelt waarschijnlijk een drang om jezelf te reinigen, zowel emotioneel als psychisch. De school is de plek waar je wat kunt leren.