Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vals ontwaken

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

De laatste tijd heb ik er weer last van: vals ontwaken. Dan droom ik dat ik wakker word en dan voel ik dat er iets niet in de haak is. Vaak heb ik dromen waarin een monster op mij ligt, laatst droomde ik dat ik wakker werd en keek op mijn mobiel die het plots niet meer deed.

Afijn, na al die ervaringen heb ik mijzelf aangeleerd om met mijn hoofd te schudden als ik wist dat het weer zover was. Ik werd dan ook echt wakker en heel soms ging de droom weer verder nadat ik echt even mijn ogen open deed. Dat was niet fijn.
Nu las ik dat als je vals ontwaakt, je ook de mogelijkheid hebt om de droom om te zetten in een lucide droom. Hoe kan ik dat doen? Ik bedoel, als ik weet dat ik vals ontwaak gaan meteen alle alarmbellen rinkelen en wil ik mijzelf zo snel mogelijk wakker hebben.

7 jaar geleden

Monsters staan voor eigenschappen van jezelf die je lelijk of ongepast vind. Je zou ergens bang voor kunnen zijn, of bepaalde emoties hebben onderdrukt. Een mobiel staat voor communicatie. Er is iets wat je niet goed kan uiten. Het valse ontwaken kan een opstapje zijn om lucide te dromen. Probeer dan terug te gaan in de droommodus.

De alarmbellen die af gaan om wakker te worden, is als een bescherming om het slaap/wakker ritme te controleren. Als je mag uitslapen hou dit dan in gedachten. Dan kun je zo de draad in je droom weer oppakken.