Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Witte pauw

Monie
7 jaar geleden

Ik heb een droom gehad waarin ik geheeld werd of iets kreeg wat ik echt nodig had ( om bij wijze van te overleven, verder te kunnen)

Ik vraag me alleen af wat het precies betekend.
Het begon met mij en twee andere die ik iets vertelde of zo. De derde was een dikke dame die begon te lachen. Ik dacht dat ze me uitlachte en verkocht haar een stomp op de wang, waardoor ze wegliep of zo. Daaropvolgend zie ik mezelf verontschuldigen aan haar en zei dat ik het deed omdat ik dacht dat ze me uitlachte. Vervolgens merk ik dat ze nadenkt, waarop zij ineens een witte pauwachtige vogel wordt en mijn benen instraalt met een soort energie, witte stralen. Dit doet enorm veel pijn maar ik voel in heel mijn hart dat dit hetgeen is wat ik nodig heb om te overleven.

7 jaar geleden

Er wordt beweerd dat dikke mensen gezellig zijn. Maar je bekijkt het toch anders en laat je niet van de wijs brengen. Haar humor vind je niet leuk. Witte pauwen (bruidspauw) symboliseren welvaart en wedergeboorte. Het is de zuiverheid van geest dat maakt dat kleuren verdwenen zijn. De energie heelt en dat kan pijn doen. Van spanning naar ontspanning. Van het onbewuste naar het bewuste. Diep gewortelde gedachten of weggestopte emoties komen naar boven. Dat confronteert je.

7 jaar geleden
Beheerder

Misschien iets om op eigen benen te leren staan?
De pauw is een soort paradijsvogel. (geestelijk/spiritueel)
Het vlees zou niet bederven. (mythe) Dus een weerbaarheid tegen het kwaad.
Vrouwtjes zijn niet indrukwekkend, het mannetje is dat juist wel met die prachtige staart vol ogen (meer ogenmotief of alomvattend bewustzijn)
De pauw is in vele religies en mythen afgebeeld. Het is een echt symbool. Komt ook voor in vele logo's, soms sterk versluierd zoals een waaier van gekleurde partjes in een cirkel. (NBC b.v. of de Olympische spelen)