Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vader worden

Samir
7 jaar geleden

Ik had een vraag. Mijn droom gaat over dat ik als 19 jarige vader word terwijl ik geen vriendin heb. Ik wist alleen dat ik geen kinderen kon krijgen en ik een vriensin had maar die had ik nog nooit gezien en die kon ook gee. Kinderen krijgen. Nou bood mijn moeder aan om een kind te krijgen en ik stond op het punt om vader te worden. Maar toen werd ik wakker. Was wel een gelukkig gevoel maar wat betekend dit?

7 jaar geleden

Ja, vader kan je makkelijk worden. Maar wil je de verantwoordelijkheid ook dragen? Die vriendin was je ook vergeten. Je hebt geen vriendin, omdat je je niet wilt mengen in de verantwoordelijkheid. Wel de lusten, niet de lasten. Je bent nog niet rijp voor het vaderschap. Misschien is dat wel je grootste angst. De volwassenheid wil je nog niet aangaan e je wil liever onder moeders vleugel blijven.

7 jaar geleden
Beheerder

Moeders koesteren vaak een kinderwens en als de kinderen volwassen raken zouden ze het liefst overnieuw beginnen om de leegte te vullen.
Het kan dus inhouden dat jij je moeder bevrucht en je daarmee aan haar bindt, of zij zich aan jou. Moeder/zoon geliefde.
Dat houdt inderdaad onvolwassenheid in. Het is een vorm van regressie. Het zou je belemmeren in het opgroeien tot zelfstandig man.
Letterlijk castratie in de zin van onvruchtbaarheid. Zoals in de mythe van Cybele.
Wie verslingerd is aan zijn moeder of erger zij aan de zoon ontstaat een verstikkende verhouding.
Daarom heb je geen vriendin en stoot die ook onbewust af. Het gaat hier niet om kinderen krijgen maar om het loslaten van het kinderlijke.
Want wie (nog) niet op eigen benen staat moet niet aan kinderen beginnen.

We hebben het hier vooral over het moederbeeld. (eerste anima draagster)
Mythes Jocasta Oedipus.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.