Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over ziekte en aangevallen worden

melaniegiesbers
7 jaar geleden

De laatste maanden droom ik wel vaker zo levensecht dat ik het de volgende dag helemaal kan na vertellen. Normaal gespoken slaap ik niet diep genoeg en onthoud ik mijn dromen niet.

Vanacht begon de droom in de stad. Ik was daar met vriendinnen en ineens was ik met mijn moeder zusje en vriend. We liepen een spirituele winkel in en ik was naar iets op zoek, toen een vrouw mijn moeder aan sprak en vertelde dat de artsen niks meer voor haar kunnen betekenen. (Afgelopen tijd zijn ze bezig met onderzoeken of er iets in haar darmen zit).
We waren zeer onder de indruk en verward toen we naar huis liepen. We woonde in een kleine boerderij wat heel donker was tussen struiken en bomen. Naast het huis had je een struik tunnel waar je doorheen kon lopen. In die struik verstopte een groot varken/zwijn zich en die kwam naar buiten als je voorbij liep.
We waren bijna thuis en mijn vriend en zusje liepen voor ons en waren al binnen. Mijn moeder liep eerst naast mij en ineens was ze al bijna bij de voordeur terwijl ik gevallen was en op de grond lag. Ik was geschrokken van het harde geluid wat het varken/zwijn maakte en hij kwam op mij af rennen. Ik voelde me ontzettend hulpeloos terwijl ik mijn moeder riep meerdere keren, maar ze hoorde mij niet. Het beest viel mij aan en ik zag dat ik gewond was. Hij had een afdruk achter gelaten met zijn poten en toen kwam iedereen naar mij toe. Hierna schrok ik wakker, dit was rond 05.30u.
Ik voelde mij ontzettend gestresst, hulpeloos en gefrustreerd. Ik loop al de hele ochtend met die droom in mijn hoofd en wil graag weten wat het betekent.
Ik denk dat het boodschappen zijn die ik ontvang in dromen, maar ik begrijp ze niet. Mijn andere dromen waren ook zo vreemd.

Ik heb een dromenvanger boven ons bed hangen maar de laatste maanden vangt hij weinig op. Ondanks dat ik hem regelmatig voor het raam hang om te reiningen.

7 jaar geleden
Beheerder

Mogelijk een verwerkingsdroom omdat er een verwijzing is naar iets dat in de darmen zit.
Het zwijn is een tegenstelling van de eerdere spirituele winkel.
Het zwijn staat voor vraatzucht, materialisme, hebzucht, geestelijke luiheid, wentelend in de drek, inferieure mentaliteit enz.

Maar vroeger was een (spaar-)varken een heilig dier en een gelukssymbool, want daarmee kwam je de winter door.
Was ook een lievelingsdier van een Griekse/Romeinse godin. Werd o.a. vereerd bij de Germanen.

Een zwijn kan symbool staan voor woede.
Is tegelijk een vruchtbaarheidssymbool.
Iets in de gedaante van het primitieve zwijn valt je aan.
Kan een status zijn van het mannelijke alhoewel de zeug een duidelijk moederbeeld is.
Er bestaan godinnen met een tepellijst. (veel borsten motief)