Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mensen die mijn naam schreeuwen of fluisteren

Eev
11 jaar geleden

Hey iedereen,

Ik heb een bepaald iets wat ik vaak meemaak wanneer ik alleen ben of erg moe.. een typische situatie is dat ik alleen in het donker zit op de bank en ik opeens een stem mijn naam hoor fluisteren, meestal klinkt het HEEL erg dichtbij, alsof iemand bijna tegen mijn oor aan zit. En soms hoor ik juist een schreeuw van ergens anders in de kamer, het gekke is dat dit altijd andere stemmen zijn en ik herken ze niet.. dit had ik als kind al en daar werd ik toen ontzettend bang van maar ik ging er altijd vanuit dat het mijn hersenen zijn die een illusie vormen, maar niemand lijkt dit te herkennen of ook mee te maken dus begin ik er nu toch bij na te denken: is dit wel normaal?

Er zijn een paar specifieke dingen over te zeggen..

Het grootste gedeelte van de tijd zegt iemand mijn naam en galmt het lichtelijk na, een fluistering van een vrouw, een harde mannenstem die bijna corrigerend of boos klinkt of een angstig schreeuwend meisje.. er zijn een hoop verschillende tonen en volumes maar vaak is het kristalhelder.

Ik ben eigenlijk altijd alleen als ik het hoor.

Het is een heel indringend gevoel en ik voel me ook direct aangesproken.

En nu en dan is het niet mijn naam maar gewoon een schreeuw of zelfs een korte zin, meestal was omslachtige dingen die ik niet begrijp zoals: ik wil hier niet zijn. Op zo'n moment denk ik altijd: waarom zou ik dat denken? ik wil hier WEL zijn! daar schrik ik doorgaans het meeste van, het iemand mijn naam horen zeggen schrik ik niet zo meer van omdat het redelijk vaak gebeurd.

Is er iemand die hier ideeen of theorieen over heeft? Of heb jij dit ook??

Michiel
11 jaar geleden

Hallo eev,

Hetgeen je omschrijft is een soort slaapstoornis. Het word wel eens slaap hallucinaties genoemd.

Het is een minder bekend fenomeen, maar wel een beangstigend fenomeen. Slaap hallucinaties doen hun intrede net na het wakker worden of net voor het slapen gaan. Mensen ervaren in deze staat allerlei bizarre dingen als het zien/ervaren van geesten, het ruiken van vreemde dingen of het zien/horen van mensen of vreemde objecten. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld insecten over de muur zien lopen.

Slaap hallucinaties komen het vaakst voor bij mensen met Narcolepsie. Narcolepsie is een slaap/waakstoornis. Het kenmerkende symptoom van mensen met Narcolepsie is slaperigheid en haast onbedwingbare slaapaanvallen overdag, met alle gevolgen van dien.

Mocht het niet vaak voorkomen is het geen ernstig probleem. Maar wanneer het dus gepaard gaat met de symptomen van Narcolepsie wordt aangeraden om spoedig een dokter te bezoeken.

Ik zelf heb geen Narcolepsie, maar maak dit fenomeen zelf ook regelmatig mee. dus je moet je niet meteen zorgen maken daarover.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Eev
11 jaar geleden

Dan is het nog best vreemd want het gebeurd ook gewoon wel eens op momenten dat ik klaar wakker ben en ik ben er vrij zeker van dat ik geen narcolepsie heb.. eerlijk gezegd slaap ik altijd heel goed, ik slaap altijd de hele nacht door en droom ook meestal.

Maar ja ik heb dat ook wel voornamelijk vlak voor ik in slaap val of dat ik wakker word geschreeuwd ofzo, het gebeurd niet heel erg veel.. misschien 1x in de paar maanden.
Soms is het dan ook wel gewoon als ik klaar wakker ben en dan schrik ik een stuk meer haha!

niemand
10 jaar geleden

Ja ik heb het ook en de eerste keer zat ik in mijn kamer en dacht ik dat het mijn broer was dus riep ik: niet grappig.

hij antwoordde niet dus ging ik kijken en er was niemand. maar ook hoor ik vaak auto's of de deurbel en dan is er niets en niemand anders hoorde het.

Ik begrijp het echt niet.

thomas
9 jaar geleden

hoi... ik heb het nu voor de tweede keer gehad en meegemaakt
Zaterdag ochtend 5.35 zat ik recht op in bed ik schrok behoorlijk ik dacht idd aan geesten in huis.... en toevallig hoorde ik mijn oudste zoon ook zeggen zaterdag he pap riep je ik hoorde iemand mijn naam roepen toe viel het kwartje nog niet
maar je gaat er over nadenken en dan toch maar even googlen

slecht slapen doe ik zekers moe overdag met regelmaat
Ik heb ook wel eens gehoord dat het even duurt met adem halen dan is het stil en dan zucht ik weer en slaap verder
moet ik daar voor naar een dokter ik ben niet zo dokterig ...

gewoon
9 jaar geleden

SOMS ALS IK WAKKER BEN HEEL LAAT HOOR IK OOK IEMAND MIJN NAAM ROEPEN DAN WEET IK DAT IK MOET GAAN SLAPEN ALEEN ZIJN DAT HET STEMMEN VAN KINDER UIT MIJN KLAS IK DACHT DAT IK DE EENECHSTE
WAS. DAN BEN IK BANG . DAT IS LOGIES IK WEET DAT ER GEES... IK ONS HUIS ZIJN MIJN MOEDER OOK MIJN MOEDER ZEGT DAN DAT IK HET ME INBEELD IK DENK VAN NIET IK ECHT BLIJ DAT IK NIET DE EENNIGSTE BEN ...
IK GA DEN FF OP MIJN TELEFOON DAN WORD IK MOE OF IK LEES EEN BOEK (GEEN SPANNEDE).BIJ MIJ HELP HET ALS JULLIE VOLWASSENEN ZIJN GA DAN WAT TV KIJKEN MESCHIEN HELPT DAT

alexr
9 jaar geleden

Hoi Thomas,

Ik ben geen expert maar uit wat ik lees denk ik dat het geen kwaad kan om even je huis te zuiveren. Dit is natuurlijk een spirituele benadering maar ik geloof niet zo in toevalligheden op gebied van jij en je zoon die allebei hun naam horen roepen... Ik wil ook niet zeggen dat er iets is wat je kwaad wil doen of iets dergelijks maar een beetje je huis zuiveren kan nooit kwaad. Baad het niet schaad het ook niet :) Je kunt bij de meeste spiritueel ingestelde winkeltjes wel een paar stenen kopen (rozequarts of gewoon doorzichtige quarts) Meestal hebben ze ook wel 'setjes' om met de rook van Salie je huis te reinigen. Vraag er anders gewoon even naar en vertel je verhaal daar.

Hopelijk kun je hier wat mee.

Groet,

Alex

Gerda Koppelman
9 jaar geleden

Hallo,

Ik hoor ook stemmen aan mijn oren, of boven mij, of op mijn hoofd, of achter mij.
Dit zijn soms negatieve stemmen, soms opbeurende stemmen.
Het zijn soms stemmen van overledenen, of energieën om mij heen, die vaak zeer negatief zijn.
Met wierook of stenen krijg je ze zelden weg, soms eventjes.

Verder kun je Jezus aanroepen of aartsengel Michaël, dan komen er soms engelen die wat weghalen, dat is wat ik zie.
Maar ik heb er ook erg veel last van, en ik heb nog geen permanente oplossing.

Hartelijks, Gerda



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Reckless_D
8 jaar geleden

Ik heb hier zelf ook last van, in het begin was ik erg bang omdat het zó echt lijkt, maar ik ben later gelukkig zelf achtergekomen dat het "fluisteren/roepen" van mijn naam van mezelf afkomt. Ik verkeer dan in een toestand waarvan ik denk dat ik wakker ben, maar mijn hersenen zitten nog ergens in een slaap, doordat ik snurk en ik het fenomeen weer mee maakte schoot ik wakker van me eigen gesnurk. Kortom bij mij is het echt een geluid wat ik zelf produceer en wat me hersenen omzetten naar iets wat fantasie is, althans met het horen van mijn eigen naam. Nu vanochtend ben ik voor het eerst wakker geworden van een hard schreeuwende stem welke zacht op kwam en steeds harder werdt(alsof iemand over de gang rende, maar dat kan niet, daar ik achteraf in de bossen woon), ik herinner me nog precies wat ik hoorde: HET IS TWEE UUR EN IK MOET PLASSEN, zo'n 10x achter elkaar, een vrouwelijke stem welje enkrm hysterisch klonk. Het werd vervolgd door een korte stilte en daarna bulderde de stem op met de zin: IK HEB MEZELF BEVUILD!!!! IK GOOI MEZELF TEGEN HET RAAM AAN!!! , voor mijn gevoel was ik klaarwakker en kreeg ook kippenvel over heel me lichaam, hele rare ervaring.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

(Annoniempje)
8 jaar geleden

Hoi

Ik heb deze ervaring ook meegemaakt en het gaat meestal over mijn naam.

Ik heb een keer meegemaakt dat ik in het zwembad was en dat ik een vriend van mij mijn naam schreeuwde. Ik ging naar hem toe en vroeg wat er was. Hij antwoord: 'Ik heb je niet geroepen.' Ik heb dit een paar keer meer meegemaakt. Altijd dat iemand mijn naam roepte... Gek...

marian
8 jaar geleden

Onzin slaapstoornis. Ik heb t al zeker 4x op mn werk gehad. Klaarwakker. Paar keer alsof echt bij mn oor mn naam wordt gefluisterd. Een keer werdt er zelfs gefluisterd... Hoor je dit? Dus yup ik ga er vanuit dat het niet mn brains zijn.

Aardappelkroketje
7 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik was op zoek naar iemand met soortgelijke ervaringen en kwam hier uit. Ik hoor mijn naam wanneer ik klaarwakker ben. De laatste keer maakte ik aanstalten om op bed te gaan en ik deed op de benedenverdieping alle lichten uit. Ik kreeg kippenvel en toen hoorde ik mijn naam in mijn oor. Alsof iemand fluisterde. Het was een hele beangstigende ervaring. Hoe kan ik mijzelf hier tegen wapenen?

7 jaar geleden
Beheerder

Waarom zou je je moeten wapenen?
Angst voor het onbekende?

7 jaar geleden

Wat ik eruit haal, is dat je niet content bent met dit feit. Dagdromen zijn fantasieën en dat je tegen jezelf praat. Maar als het een andere stem is, is dat wel apart. Wat je jezelf ook moet afvragen is of je niet teveel stress hebt, want dan kan je er complicaties er aan over houden. Wees wel eerlijk tegen jezelf!

7 jaar geleden
Beheerder

In gedachten praten we vaak tegen onszelf.
Dat zijn bij voorkeur andere stemmen of we nemen een rol aan zoals je je ook kunt vereenzelvigen met een film.
Meestal gaat het om inbeelding of een deel van jezelf dat aandacht vraagt. (auditieve hallucinatie)
Het is mogelijk dat het spraakorgaan gekoppeld is en daarmee kunnen stemmen worden opgewekt die innerlijk worden gehoord. Dus een koppeling van gedachten. Als we lezen doen we dat automatisch.
Een enkele keer kan het een invloed zijn die je roept, soms omdat je een probleem hebt.
Stemmen kunnen opdringerig worden en soms niet meer weg te denken, maar dan hebben we het over een stoornis. De inhoud van de stemmen zegt veel. Negatieve stemmen kunnen heel hinderlijk zijn.
Het horen van stemmen komt vrij veel voor en is op zich nog geen indicatie van een stoornis.
Het is ook nog geen bewijs van paranormale invloeden.

Ik refereer naar Helene Preiswerk een cliente en nicht van Jung, die in hoge mate paranormaal leek te zijn.
Dit hield ook in stemmen horen van "geesten". (Sogenannte Occulte Phenomene)
Echter, nadat ze grondig geanalyseerd was verdwenen de fenomenen en bleef ze goed in zichzelf gecentreerd.

Jung’s Dissertation about Helen Preiswerk:
On the Psychology and Pathology of So-Called Occult Phenomena



3 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

7 jaar geleden

Hey eev,

Ik heb het ook. Meestal gewoon overdag
Ik zat een keer in 1 van mijn lessen (sjonge jonge wat logisch) en het was dood stil en in1 keer hoor k mijn naam geschreeuwd, dus ik schrik me dood, en mijn BFF zat naast me en ze keek me heel raar aan en vroeg uiteindelijk toen ik nog eens schrok wat er was. Dus ik vroeg of zij mijn naam gehoord had. Toen ze nee zei werd ik een klein beetje benauwd, dus vroeg ik aan mijn docent of ik naar het toilet mocht. Eenmaal in het toilet ging mn gezicht spoelen met koud water. Ik hoorde mn naam van rechts komen dus ik keek op en zag niets. Toen ik terug liep riep iemand keihard :'WACHT'dus ik keek automatisch om maar daar was niemand te zien. Ik heb dit veel vaker ook dat ik alleen in mijn kamer ben en ineens Iets of iemand hoor hijgen. Het went niet dat in een keer je naam wordt geschreeuwd. Ik weet niet hoe oud je bent maar misschien is het een beetje vergelijkbaar met jou ervaringen.

Bye

Anoniem
7 jaar geleden

Ik zoek hulp voor dezelfde stemmen die fluisteren langs mijn bed in de nacht. En nee NIKS SLAAPVERLAMMING ik hoor het al VOORDAT ik ga slapen. En ook mijn naam word CONTINU geroepen WAT IS DIT ??? THE TWYLIGHT ZONE ? IK BEN ER OOK BANG VAN.

7 jaar geleden
Beheerder

Waarom altijd die angsten?
Vraag eens wie en wat?
Het hoeft toch niet perse kwaadwillig te zijn?

anoniem
7 jaar geleden

Het begon met een soort gehijg wat in een DUIDELIJKE ademhaling overging. Daarna werd er bij mijn voeteneind aan mijn lakens getrokken. Toen begon het gefluister en mijn naam die genoemt werd. Deze stem kan alle bekenden van mij hun stem nadoen en probeerd mij in verwarring te brengen. Later kreeg ik een stem erbij dit was een beschermer IK WEET NIET HOE IK HET STIL KRIJG ik leef in een horrorfilm. HELP MIJ AUB

7 jaar geleden
Beheerder

Waarschijnlijk roep je zelf die stemmen op.
Het komt vaak voor dat mensen zich iets inbeelden maar de bron huist in henzelf.
Jij immers kent al die stemmen.
Zolang er niets onbekends voorkomt waarmee je iets kunt lijkt het mij een auditieve hallucinatie.
Vaak op de drempel van de slaap wordt de muur dunner die ons bewustzijn scheidt van het onbewuste.
Daarmee kunnen stemmen ontstaan.

Soms is het een gevolg van tinnitus.

flowerinthesun
7 jaar geleden

Precies wat jij schrijft ervaar ik het zelfde. M'n naam horen roepen. En wakker schrikken van de deurbel.
Ik droom eigenlijk niet of niet dat ik meekan herinneren dus ben erg benieuwd. Wel fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben.
Nu nog betekenis aan het al geven.

7 jaar geleden
Beheerder

De deurbel is een beeld van attentie vragen.
Iets wil je wat duidelijk maken.
Maar het horen van een bel of signaal overkomt mij vaker, soms zo realistisch dat ik opsta.
Leuk is wel dat het ook voorkomt op plaatsen waar een dergelijk geluid niet mogelijk is.
Het kan ondanks oordoppen vanwege het omgevingslawaai glashelder zijn.

Er kunnen allerlei geluiden voorkomen vooral in de halfslaap.
Door onderzoek onder studenten is gebleken dat veel meer mensen stemmen of geluiden horen dan verwacht werd.
Dus ook gezonde mensen kunnen stemmen horen. Het hoeft niet perse een teken van een psychiatrische aandoening te zijn.
Dat wordt het pas als men in een waan gaat leven. Dus het gaat erom hoe je daarmee omgaat en hoe je verder in het leven staat.

De vraag is natuurlijk wat of wie vraagt je aandacht? Waarbij het niet altijd een betekenis hoeft te hebben.
Als bij mij 's nachts de telefoon (heel kortstondig) overgaat en er niemand belt, wat moet ik daar dan mee?
Een langdurige bandopname bevestigde dat de telefoon niet was overgegaan.
Andere voorbeelden op de meest remote plaatsen. Iemand wekt mij, precies op tijd.
Is dat helderziendheid of helderhorendheid? Het onbewuste kan om het even alles tevoorschijn toveren.
Je mag het ook hallucinaties noemen. Auditief, visueel of olfactorisch, haptisch?
De meeste indrukken worden onderdrukt, maar in de stilte komt er veel meer door.

Jermaine
7 jaar geleden

Dit heb ik ook al tijd maar ik heb het ook wanneer ik bijvoorbeeld aan het gamen ben met een vriend en er is veel geluid en chaos aaneezig dan hoor ik me naam opeens echt heel erg helder en dan voel ik me ook erg aan gesproken inderdaad ... ik vind het erg vaag ik heb dit altijd al gehad gelukkig is het niet vaak maar wel vaak als ik thuis ben of een erg vertrouwede plek (ik ben 13 jaar trouwens)





Deze discussie is gesloten.