Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ouders vermoorden

anoniem
10 oktober 2016

Ik wil echt mijn vader dood hebben hij is echt een k*t mens echt hij mag echt dood vallen en alle ziektes krijgen, hij begint opeens zomaar tegen mij te schreeuwen en dan ook zeiken en dit is al echt mijn hele leven lang zo altijd ben ik het altijd doe ik iets fk verkeerd ik word der gwn echt gek van k ga srs ook geen zelfmoord plegen voor HEM hij mag lekker dood vallen altijd om de fk raarste redden begint hij tegen mij te schreeuwen of me te slaan bijvoorbeeld als ik te laat thuis kom of als ik niet me huiswerk heb gemaakt of als ik te lang douche en ik kan wel uren door gaan of als ik zelfs als ik de magnetron gebruik om iets optewarmen kan hij al helemaal para worden vandaag ging hij helemaal tegen me schreeuwen omdat ik moest lachen om een berichtje die ik binnen krijg op mijn telefoon en toen dacht hij dat ik hem uitlachten hij begon helemaal tegen mij te schreeuwen mij uitteschelden en te slaan. ik vind dit srs echt erg en hij moet echt met een psychiater praten of naar een gekkenhuis, soms denk ik na om hem te vermoorden maar dat zal toch nooit gebeuren. helaas moet ik maar wachten tot hij een fk erge ziekte krijgt zoals kanker en dan word ik echt fk blij. doei

11 oktober 2016
Beheerder

Het ziet ernaar uit dat zowel hij als jij moeite hebben met impulscontrole.
Van ouders is het een teken van zwakte als ze zo heerszuchtig en gewelddadig zijn.
Het is lekker makkelijk om je frustraties op je kinderen bot te vieren.
Een ongelijkwaardige en vooral laffe houding, die tomeloze woede kan opwekken op termijn.
Ga eens praten met hulpverlening of slachtofferhulp, want dit klinkt hoogst ongezond voor beiden.
Die man moet eens leren zichzelf te beheersen en zijn problemen niet op anderen projecteren of aan op te hangen.
Met geweld los je niets op. Ook het toewensen van ernstige ziektes is niet goed, want je weet echt niet wat je zegt. Heb je weleens iemand zien wegteren aan K? Dat wens je niemand toe.
Als de relatie zo verstoord is, moet er hulp gezocht worden, voor het zodanig escaleert dat er iets rampzaligs gebeurt. Daarmee zou je ook jezelf treffen.
Uit huis plaatsing zou een optie kunnen zijn. Sommige ouders zijn werkelijk niet bevoegd kinderen groot te brengen. Er moet een dialoog op gang komen en dat kun je niet alleen, daar is een onafhankelijke therapeut voor nodig, of een bemiddeling wat voogdij betreft.

11 oktober 2016

Ouders maken zich ook vaak enorme zorgen om hun kinderen. Daarom kunnen ze boos zijn om ze te beschermen. Wat je kunt doen is te vragen waarom hij zo uitvalt. Vaak is er wel een reden waarom mensen uitvallen. Kinderen kunnen nog erg impulsief zijn. Volwassenen kunnen zich soms niet inleven in een puberleven. Dan krijg je wrijving.

I hate my father
4 december 2016

Ik haat mijn vader hij had een auto-ongeluk maar ik ben er blij mee nu loopt hij niet achter mij aan. Maar ik wou dat hij dood IS gegaan hij komt wekelijks naar ons van ziekenhuis, en daardoor verpest hij mijn weekend. We maken ruzies hij ook met mijn moeder. En ik haat zijn familie enzo. Hij zit de hele dag ALLEEN op Skype. Soort van hij mist zijn kinderen. Hij weet zelfs niet wat van je kinderen houden IS. We moesten een keer zelfs de politie bellen maar ze hebben hem niet opgepakt. Wat moet ik doen? PS ik ben bijna 14

4 december 2016

Ouders maken zich vaak zorgen om hun kind. Voor kinderen is het op de vingers kijken en op de vingers tikken, wat niet zo bedoelt is. Ouders kunnen moeite hebben met het kind loslaten en daarmee controleren ze de kinderen. Soms is het moeilijk voor ze om de kinderen zelfstandig te laten worden.

Schijnbaar zit je vader niet goed in zijn vel, waardoor hij snel prikkelbaar is en snel confrontaties ziet. Als je geen werk hebt is het frustrerend. Voor ieder volwassene is het zinvol om te werken. Zo creëert men een dagbesteding wat ook nog eens geld oplevert. Er zijn ook mensen die hun tijd vullen door vrijwilligerswerk te gaan doen. Het levert financieel niets op maar men geeft wel een aandeel in de maatschappij. Men maakt nieuwe contacten aan en is even uit de dagelijkse sleur.

Het is niet fijn dat je vader zo onrustig is. Dat ventileert hij op z’n gezin. Eigenlijk besmet hij het huiselijke gevoel door zijn frustraties.

4 december 2016
Beheerder

Je vader is mogelijk een controlfreak.
Verder een emotionele absentie, sociaal onbereikbaar en levend in een schijnwereld met denkbeeldige contacten en "vrienden".
Dat is waarom ik de sociale media antisociale media noem. Het directe en nonverbale communiceren is op virtuele manier niet mogelijk.
De virtuele wereld is perfect voor wie niet tot persoonlijk contact in staat is. (Vorm van autisme op een zolderkamertje)
Mannen zijn vaak gevoelsmatig onderontwikkeld en weten dus niet te communiceren of lief te hebben.
Hij heeft blijkbaar een gebrekkige impulscontrole en reageert zijn frustraties af op zijn gezin waar hij dan de tiran kan spelen.
Zulke lopen in de realiteit zeker tegen obstakels aan, zoals het wegverkeer. De auto is geen tank.
Kan mij voorstellen dat het moeilijk is met zo iemand te leven.
Omdat het om narcistische machtsfrustraties lijkt te gaan, zijn zulke types inderdaad een hinderpaal bij het zelfstandig opgroeien van kinderen.
Ze vrezen de macht te verliezen en leven dat uit in nodeloze overprotectie.
Zou je een Electra-complex kunnen noemen. (Mannelijk equivalent is Oedipus)
De vadermoord of ontmanning is een bekend mythologeem (Kronos). Waarmee dus de oude macht wordt onttroond door de jongere.
Vroeger werd de koning vermoord als hij niet meer vruchtbaar was of niet capabel genoeg om te strijden.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 december 2016 door Sheherazade.

Jelte
24 april 2017

Meschien vindt je vader en moeder wel heel irritant doen zoals mijn eigen vader .
Meschien moet je aan leuke dingen denken wat je met je ouders hebt gedaan.
En dan heb je minder de nijging om ze dood te maken

Marc
22 juni 2017

Je leidt aan het oedipus complex een erkende psychiatrische stoornis. Doe het gewoon want dit blijft je je leven lang achtervolgen of loop weg of ga op jezelf wonen en neem nooit meer contact op. Verder zijn er geen keuzes of zelfmoord dan heb je ze het hardst maar laat wel iedereen weten dat zij de schuldigen zijn! Sterkte met welke keuze je ook gaat maken (al hoop ik niet dat je nu 7 jaar later nog moet kiezen!) "7 goede, 7 slechte jaren" ik hoop dat je in ieder geval rust hebt.

23 juni 2017
Beheerder

Een Oedipus complex is geen psychiatrische stoornis.
Verder slaat je advies nergens op.

BOOS JOCH
25 juni 2017

mijn ouders haten mij en doen nooit positief over mij en trekken mijn broertje en zusje voor

25 juni 2017

Misschien ben je wel te recalcitrant, wat je niet door hebt. Ouders bedoelen het altijd goed, wat anders over kan komen. Misschien is de communicatie niet goed. Dat kan dan botsen.

25 juni 2017
Beheerder

Quote

Ouders bedoelen het altijd goed

Daar ben ik het helemaal niet mee eens Esme.
Sommige ouders zijn echt vreselijk.
Waarom zou het kind daar als eerste schuldig aan zijn?
Een kind mag recalcitrant zijn, maar wordt dat ook, door de manier waarop het behandeld wordt.

25 juni 2017

Okee!

Kawtar
29 juni 2017

nou als je een kind op de wereld brengt betekent t niet dat je dat kind moet slaap en schoppen, dan kun je beter een boksbal kopen. En omdat zij mij op de wereld heeft gezet betekent ook niet dat ik haar werkster ben, en als ze geen geld heeft om dingen voor mij te kopen moet ze me niet baren, ze geeft alleen om haar andere kinderen. eentje is mijn tweelingzus, ze mag alles. men broertje van geen jaar jonger dan mij ook. ik wordt geslagen en krijg niks en al me

30 juni 2017
Beheerder

Is er niemand waarmee je daarover kunt praten? (Leraar of vertrouwensarts, slachtofferhulp)
Mishandeling is strafbaar. Kinderen mag je tegenwoordig niet meer slaan.
Voor een deel heb je zeker gelijk, kinderen zijn geen slaafjes.
Kinderen staan ook niet in de schuld bij ouders.
Het is de ouder die zijn of haar verantwoording dient te dragen.
Kinderen op de wereld zetten levert verplichtingen op.
Jij bent er niet om haar te dienen of als bliksemafleider voor haar frustraties te functioneren.
Ook al is iemand arm kan er nog wel liefde bestaan.
3/4 van de wereld is straatarm, maar daarom nog niet perse ongelukkig.





Deze discussie is gesloten.