Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gewurgd door (onzichtbare) geest

Ciga
13 juni 2017

Hoi iedereen,

Ik heb zo een enge droom gehad. Mijn partner en ik waren in een onbekend huis en in de badkamer werden we opeens allebei bij onze keel gegrepen en omhoog getild. Zo werden we gewurgd. Ik wist dat het een geest was. Hij was onzichtbaar maar als ik om me heen sloeg dan voelde ik hem. Toen ik daar achter kwam ging ik de arm krabben waarmee hij me wurgde en probeerde zijn hoofd te slaan. Uit het niets was deze droom voorbij en waren we opeens in een ander onbekend huis. Mijn vriend had mensen uitgenodigd die hij net ergens had leren kennen. Een man, vrouw en een kind. Op het oog aardige mensen maar ik wist dat die man zijn moment afwachtte om ons te vermoorden. Toen hij binnen kwam gromden en blaasten mijn 2 katten naar hem. Dat was de bevestiging dat iets niet pluis was maar ik deed er verder niks mee. Wel ging ik op dat moment googelen wat ik moest doen als 1 van ons bezeten zou raken door een geest. En ik had met mijn vriend afgesproken een stuk tekst op te lezen als 1 van ons bezeten raakt. Ik was niet heel bang (ook niet toen ik wakker werd), maar de energie voelde wel heel slecht en kwaad. Ik vind ook vreemd dat ik niks aan de situatie deed terwijl ik wist dat het niet goed zou aflopen. Iemand een idee hoe ik deze droom moet interpreteren?

Groetjes Ciga

13 juni 2017

Het huis is je lichaam en geest. Je partner staat aan je zijde. Je spiegelt je aan je partner. De badkamer gebruik je om jezelf te reinigen. Je wordt slachtoffer van het niet onder controle zijn. Bij je keel grijpen laat je stikken. De geest is het ongrijpbare, maar in je onderbewuste weet wat je eraan kan doen. Dat is jezelf beschermen tegen negatieve (eigenschappen) invloeden.

De man, vrouw en kind zijn de weerspiegeling van het perfect gezinnetje. Huisje, boompje, beestje. Het onbekende huis is ook je onderbewuste. De katten vertrouwen het niet. Een kat is het symbool van vrouwelijke eigenschappen; vaak dominantie, angst of frustratie. De twee katten zijn dubbel van deze kracht. De katten stegen langzaam maar zeker in aanzien in de Egyptische cultuur. Rond 1.000 jaar voor Christus was de kat in Egypte een heilig dier geworden. De Egyptenaren vereerden zelfs een kattengodin, Bastet genaamd. Ze had de macht om een zonsverduistering op te roepen en werd ook met vruchtbaarheid geassocieerd.

Bezetenheid van een geest is geen balans vinden in bepaalde situaties of je gesteldheid. Het zijn onbewust je eigen angsten die in je droom naar voren komen.