Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom die altijd met andere mensen terugkomt

038-W
7 jaar geleden

Hoi,
Ik ben 16 jaar oud en wil verder ook wel anoniem blijven.
Ik droom af en toe, en als ik dan droom, is het wel weer goed raak.
De laatste jaren heb ik maar 1 soort droom; meerdere personen achtervolgen mij, ze proberen me dood te maken. Natuurlijk moet ik ze dan doodmaken voordat zij de kans krijgen om mij dood te maken, maar dat lukt me altijd maar bij 1 persoon.
Ik denk dat het enge gedeelte hem ook zit in het feit dat als ik de persoon (denk ik dan) dood heb gemaakt, die persoon nog altijd in staat is om mij een beetje te doden.
Als ik 1 persoon 'dood' heb kunnen maken, maak ik mezelf wakker en wat ik dan in m'n droom doe is me ergens verstoppen zodat ik in de tijd dat ik mezelf wakker probeer te maken, niet toch nog dood word gemaakt.
Eenmaal wakker heb ik een vaag beeld van de droom wat ik dan nauwelijks kan uitleggen, het enige wat ik nog van de droom van vannacht weet (18-05-2017) is dat het twee vrienden van me waren..
M'n moeder vroeg waarom ik zo vroeg wakker ben (07:00) en ik vertelde haar dan ik uit m'n droom moest komen, waarna ik haar het deel van de droom dat ik me nog kon herinneren vertelde.
Eigenlijk kan ik mijn dromen heel makkelijk omschrijven, aangezien ze allemaal hetzelfde concept hebben, maar elke keer andere personages om het maar even zo te zeggen.
Twee vrienden van me (namen heb ik verteld maar doe ik hier niet) probeerden mij dood te maken en ik moest proberen hun eerst dood te maken, maar ik ben wakker geworden nadat ik er 1 heb vermoord omdat het me te riskant (ik wilde nou immers niet doodgemaakt worden) en eng werd.
M'n moeder zei dat ik research moest doen op internet naar dit soort dromen omdat het misschien kan zijn dat ik een angst voor iets heb??
Dus daarom deel ik even mijn levensverhaal

Hopelijk is er iemand die me iets meer kan vertellen over waarom ik altijd dit soort dromen met verschillende mensen heb, en of er echt een angst achter schuilt, want het begint net een serie te lijken

Groetjes,
038-W

7 jaar geleden
Beheerder

Daar komen we bij gebrek aan details niet veel verder mee.
Je bent een Don Quichot, die zijn windmolens bestrijdt.
Dat schijngevecht zul je nooit winnen want het zijn tegelijk onderdelen van jezelf.
In dromen kun je niets doden het kan hoogstens transformeren.
Daarom slaat de dode nog hoewel wat slapjes.
Het zijn onverwerkte conflikten of stukjes die je niet bewust hebt geïntegreerd.
Het kan ook een strijd zijn tegen eigenschappen waarvan die vriendinnen drager lijken, maar tegelijk projecties van jezelf zijn.