Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom inzoomen + prikbord

Tessax99
7 jaar geleden

Hallo allemaal!

Ik heb al sinds dat ik klein ben een terugkerende nachtmerrie. Ik denk dat ik dit al vaker als 50 keer gedroomd heb. Bij deze:

Ik sta in de hoek van een hele hele grote kamer. De kamer is een groot prikbord. De randen zijn wel wat hoger als normaal en er is geen plafond. Aan de andere kant van de kamer, ook in de hoek, staat een vrouw. (Ze lijkt een beetje op Judith Visser, de eerste keer dat ik Judit visser zag was afgelopen Februari.) Op het gezicht van de vrouw wordt op een random moment in en uitgezoomd. Als er gezoomd wordt is alles wazig, behalve het gezicht van de vrouw. Dat is zeer scherp en ook iets groter als normaal. Op momenten dat er niet ingezoomd wordt, voel ik mijn maag samentrekken en krijg ik een verschrikkelijk naar gevoel. Meestal wordt ik bezweet en ik paniek wakker.

Hopelijk weet iemand wat dit betekend!

Alvast Bedankt,
Tessa

7 jaar geleden

De grote kamer is je bewegingsruimte. Alleen je hebt geen dak boven je hoofd. Dat wijst op financiën. Het prikbord zijn de herinneringen die je koestert. Judith schrijft over vraagstukken van het leven. Het gezicht wordt ingezoomd. Daarmee wordt het vraagstuk vergroot. Het zijn onbewuste situaties die onder een vergrootglas worden gezet. Misschien mogen ze wel onder de aandacht worden geplaatst.

7 jaar geleden
Beheerder

Het is de vraag wat Judith Visser voor jou betekent?
Zolang je op haar focusseert gaat het goed, maar als de rest of de achtergrond zichtbaar wordt ontstaat angst.
Daaruit lijkt een soort goede invloed te bestaan die echter zeer beperkt is.
Beetje een tunnelblik.
De hoge kamer reikt als het ware zonder plafond ins Blaue Hinein.
Dat wijst dan weer op gebrek aan persoonlijke grenzen. (zweven?)
De enorme maar vooral lege kamer wijst op een leeg leven. Je weet er geen weg mee of invulling aan te geven.
Het leven is een prikbord.
Het lijkt wel of alleen die vrouw ertoe doet of alle aandacht naar zich zuigt.
Dat is natuurlijk niet goed en hoe groot die kamer ook is, er is geen inhoud.
De kamer is een beeld van de psyche.
Maar waar zijn de ramen en wat is daarbuiten te zien?

Opgesloten in je Zelf?

Tessag99
7 jaar geleden

Hee Esme,
Zijn het positieve financiën of negatieve? Ik heb deze droom al sinds dat ik me kan herinneren (6 of 7 ofzo?), Voor de duidelijkheid ik ben 18. Er staat niks op het prikbord, maar ik had vroeger wel een prikbord in mijn kamer hangen. Deze was niet leeg, hier zaten erg veel punaises in. En wat wordt er bedoeld met vraagstukken?
Dit kan misschien klinken als kritiek of iets dergelijks, maar ik bedoel dit puur uit nieuwsgierigheid omdat ik het niet helemaal begrijp.

Hey sheherazade,
Judith Visser betekent niks voor mij. Wat wel gek is, is dat ik gedroomd heb over het meisje van haar boekcover van het boek time-out druk 2. En de dag na mijn droom kwam ik bij iemand thuis die dat boek op tafel had liggen, daarvoor had ik nog nooit over Judith Visser gehoord.
Ik voelde me niet goed als ik me op haar focuste. Ik voelde me bang, maar geen extreme angstgevoelens zoals als het uitzoomde en ik de kamer zag. Bij gebrek aan persoonlijke grenzen, bedoel je daarmee dat ik erg veel toe laat? Er zijn geen ramen. Soms is er wel een deur, waar ik doorheen kom. Zodra ik er doorheen ben is de deur weg.

Ik hoop dat ik niet heel vervelend ben trouwens en Super bedankt voor het antwoord!! Ik waardeer het echt!!

gr Tessa

7 jaar geleden

Hai Tessa, Fijn dat je reageert. Het kan best zijn, dat ik het een keer niet aan het rechter eind heb, hoor. Er is geen plafon, dus je hebt dan geen dak boven je hoofd. Dat wijst op armoede. In de eerste instantie dacht ik aan geld, maar het kan ook gaan over geestelijke armoede. Het is iets dat je mist. Als het gaat om de prikbord, die leeg is, in de droom, symboliseert dit geen dierbare herinneringen. Het is een beetje vlak op zo'n leeg prikbord. De vraagstukken zijn de onderwerpen die ze aanhaalt in haar boeken, die verpakt zijn in een psychische thriller of een roman.
Hi, hi….je bericht zie ik helemaal niet als kritiek. Als je je niet in de uitleg kan vinden is dat geen probleem. Juist door feedback, leer ik juist meer.

7 jaar geleden
Beheerder

Als er geen ramen zijn is er ook geen kijk op de buitenwereld en ben je opgesloten met jezelf (en je angsten)
Geen dak hebben boven je hoofd kan een onherbergzame situatie betekenen maar ook een gebrek aan vooral geestelijke grenzen.
Je staat dan dus wagenwijd open voor invloeden.
Het kan ook zijn dat het dak het begeven heeft (draagkracht) maar de droom geeft geen puinhoop aan.
De kale kamer wijst op een leeg bestaan. Je innerlijk heeft geen inhoud of doel. Misschien weet je geen raad met het leven?
De vrouw zou een negatieve invloed kunnen zijn die je je mogelijkheden ontneemt om je heen te kijken.
Dus letterlijk opgesloten zitten in je zelf of je virtuele wereldje met een prikbord.
Een prikbord kan op dingen slaan waar je de aandacht op zou kunnen vestigen maar er is niets.
Prikken kan ook op irritatie wijzen of ergernissen. Of vastgepind voelen in dat lege huis.
Je leeft als het ware in een lege doos.

Tessax99
7 jaar geleden

allebei super bedankt! ik kan me hier wel in vinden. Nou weet ik eindelijk wat die droom betekend.