Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wat betekent mijn nachtmerrie ?

Neryelle
7 jaar geleden

Ik heb vaak last van terug kerende dromen en dit is er een van :

Ik sta in een dolhof zonder kaart en zonder licht. Ik heb alleen mijn telefoon maar ik heb geen bereik. Ineens verschijnt mijn beste vriendin met een kaart en je ontdekt dat je zaklamp het doet. We beginnen met lopen. Je besteft dat je hier eerder bent geweest en je loopt zonder de kaart naar een tunnel toe. Hij is nog steeds afgesloten met een lint. Je stapt onder het lint door en begint de trap af te lopen. je schijnt met je zaklamp de tunnel in en dan hoor je het. Het zelfde geluid als de eerste keer dat je daar was. Toen was je alleen via de andere kant was begonnen. De geest is er nog steeds. Opgesloten achter een celdeur die aan de muur vast zit. Je rent de trap weer op en rent samen met je vriendin terug naar de plek waar jullie begonnen waren.

Neryelle
7 jaar geleden

De geest achter de celdeur was aan het bonken en gillen . Dat vergat ik er bij de schrijven.

7 jaar geleden
Beheerder

Dit is een toegang naar delen van je geest, het onbewuste.
De "geest" achter de deur schreeuwt om aandacht en vrijheid.
Hoe zou jij je voelen als je daar zou zijn opgesloten?
Omdat de tunnel voorheen afgesloten leek (met een lintje?) heb je ook iets in jezelf afgesloten of weggestopt.
Licht heeft altijd te maken met bewustzijn. Een zaklamp met individueel bewustzijn.
Je duikt in de krochten en het labyrint van het onbewuste.
In mythen huist hier het monster. Het monster is natuurlijk iets in dierlijke gedaante. (b.v. woede, of iets onmatigs als drift en begeerte of haat) Het monster is niet perse kwaadaardig want het heeft minstens twee kanten zoals alles in het onbewuste.
In oudere Engelse films huist er ergens in verborgen kamertje een waanzinnige. Schetst mooi de psychische situatie van de bedenker ervan.
Maar past ook heel goed bij vele mensen, want we verdringen die gedachten en invloeden in onze beschaving. (tot er een oorlog uitbreekt en het beest los is) De draak slaapt nooit.