Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Alen

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

In deze droom ben ik een toeschouwer. Voor mij staat een man, hij heeft een enorm aquarium (een aquarium die ze in dierentuinen hebben) met tientallen alen erin. Het aquarium zit propvol met alen en ze zwemmen allemaal door elkaar heen. De man vertelt dat de alen samen wel 30 000 volt kunnen produceren.
Om te demonstreren hoeveel dat wel niet is, gooit hij er als eerst een dor herfstblaadje in het aquarium. Als een soort bliksem wordt het blaadje geraakt en een aal eet het op. Haha, gefopt, denk ik dan. Maar de man gaat verder.
Hij laat mij een heel klein visje zien en gooit die in het water. Bam, de vis wordt geraakt en opgegeten. Ik vind het zielig voor het visje, want waarom wordt er een levend wezen geofferd om mij iets te laten zien? Waarom zijn mensen soms zo makkelijk in het doden van dieren of andere levende wezens?
Maar de man is nog niet klaar... In zijn handen heeft hij een enorm grote vis, het lijkt wel een slang, zo lang en dun is het. Ik durf niet te kijken. De man gooit de vis in het water en... ik schrik wakker.

Een aquarium duidt erop dat ik bewust ben van mij emoties, maar dat ik ze nog niet erkend heb. Het verwijst naar onbewuste gedachten en verlangens. Een aal staat voor bindingsangst en moeite hebben met iets vasthouden. Ik denk ook dat het iets met spanning en stress te maken heeft, aangezien deze dieren elektriciteit produceren. Het getal 30 000 heeft het cijfer 3 in zich en dat zal wel iets met eenheid zijn.
Een blad staat voor een verbetering en nieuw geluk. Dit blaadje is echter verdord. Het zal wel een teleurstelling zijn die onder spanning komt te staan. Het wordt opgegeten door een aal. Ik heb geen idee wat het betekent als een aal iets eet?
Een vis staat voor spirituele groei en transformatie. Het is een heel klein visje. Het visje wordt ook opgegeten door een aal. Ik vraag mij af waarom het geofferd moet worden voor mij. Klinkt een beetje alsof het een verbinding heeft met een andere droom, waar tegen mij gezegd word dat ik een God moet kiezen en eren omwille het jongetje (http://www.droominfo.nl/phorum/read.php?2,31975,31981#msg-31981).
Maar de man is nog niet klaar. Een enorm lange en dunne vis wordt het water in gegooid. Een slang staat voor het spirituele. Het wordt in het water gegooid - ik wijs het af - en ik durf niet te kijken wat er gebeurt.

Nu ik het zo opschrijf denk ik dat de droom mij iets belangrijks probeert te vertellen, aangezien ik een toeschouwer ben in deze droom.

7 jaar geleden
Beheerder

Het aquarium is natuurlijk het onbewuste waar blijkbaar veel spanning of energie is opgesloten.
Zoveel alen is niet gezond en ze horen ook niet in een bakje.
Dan ontstaat er juist stress want dan stuit het op hun grenzen.
Die alen doen denken aan Medusa de godin met het slangenhoofd of allerlei gedachtenkronkels.
Een aal is glad je kunt hem niet vastgrijpen, hij ontsnapt altijd.
Bovendien elektrocuteert hij wie hem aanraakt en daarmee is hij vergelijkbaar met de donder- en bliksem-draak of slang/ komeet/ bliksem.
De man voert het geheel nog aan zodat het aquarium helemaal overbevolkt zal raken.
Alen zijn vaak zwart en daarmee kan ook een kwaad aangeduid worden. Boosheid bijvoorbeeld. Ik denk aan eerdere bliksemdromen.
De vis is een bewoner van het onbewuste, maar hier kan de vis niet leven want de kwade alen vreten hem op of doden hem.
Hij wordt om zo te zeggen voor de leeuwen geworpen.
De vis is overigens ook een bekend godssymbool.

Het blaadje geeft je dorre zielstoestand aan. 3 is geen eenheid, het komt wel veel voor in de symboliek.
3 is mannelijk. (Ondeelbaar priemgetal)
3 is wel een soort volledigheid zoals 3 wensen doen, 3 maal is scheepsrecht, 3 maal spugen, 3 maal vervloeken, of zegenen.
3 is dus een bevestiging. In sprookjes moeten ze 3 taken volbrengen enz. Het is ook duidelijk dat hierop het magische 4 tal volgt, dus ook de solutie.

Alen hebben nog een fallische betekenis vergelijkbaar met de slang.
Het overvolle aquarium wijst op vruchtbaarheid maar die zit in het onbewuste in plaats van het bewuste.
Alle energie is dus naar het onbewuste gevloeid en brengt dit dan ook tot leven. (helaas ook hier weer mateloos)

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Het onbewuste wordt dus lekker opgestookt, als ik het goed begrijp. Heel fijn. Is er een manier om de vis te laten leven? Op welke manier kan ik die alen loslaten?
Nu ik het woord "boosheid" lees bedenk ik mij dat ik veel last heb van spanningen. Ik word tegenwoordig elke ochtend wakker met tandpijn in mijn kiezen (en alleen de rechterkant!) en merk ook op dat ik onbewust vaak op mijn tanden bijt.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Magnet.

7 jaar geleden
Beheerder

Ik denk dat je met heel wat woede rondloopt.
Gedoseerd tot uiting brengen dat kan op verschillende manieren.
Je kunt schrijven, in het bos of op een afgelegen plaats gaan schreeuwen.
Of een sport, drumstel, boksbal, mattenklopper en matras enz.

Er is veel leven in de schaduw die de alen vormen.
Maar jij moet die zaken wel de vrijheid geven die ze nodig hebben.
Zo niet, dan kroppen ze spanningen op.
In het echt zouden de vissen best kunnen ontsnappen want ze zijn veel sneller dan alen en leven ook niet op de bodem.
Het gaat dus om expansie en ontlading of ont-spanning.

Je bent iets aan het verdringen of onderdrukken. Vandaar die kiezen op elkaar houden (of koppen dicht).



2 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Quote

Je bent iets aan het verdringen of onderdrukken.
Wat mij nog het meest frustreert is dat ik niet weet wát ik aan het verdringen/onderdrukken ben. Dus ik weet eigenlijk niet waar ik naar op zoek ben. Dat maakt het hele proces heel lastig. Maar bedankt voor de tips, denk dat ik binnenkort een bokslesje ga doen, al weet ik niet of dat heel handig is om in een 'gewone' groepsles te doen.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Ik heb het gevoel dat ik vannacht de boel bij elkaar heb gehuild, zo vermoeid ben ik wakker geworden.

7 jaar geleden
Beheerder

Ik zou voorzichtig zijn in een groep want er kunnen veel emoties loskomen.
Zoiets kan alleen als het een (event. therapeutische) groep is waar je in alle gevallen veilig bent (discretie en opvang/ nazorg).
Zulke eerste pogingen moeten eigenlijk individueel begeleid worden.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Daar heb je gelijk in, maar wat het lastig maakt is dat die hulp niet snel beschikbaar is. Ik heb iemand gevonden die mij misschien kan helpen (door middel van "focusing"), maar zij heeft pas over twee maanden een plek. En ik voel aan alles dat het nu echt hoog tijd wordt dat ik er iets mee ga doen, want het sloopt mij vanbinnen.

7 jaar geleden
Beheerder

Misschien is het aquarium wel een vat vol tranen?

7 jaar geleden
Beheerder

Vrij als een vis in het water (leven)?
Maar de vis kan zich hier niet prettig voelen omdat hij bedreigd wordt door de aalgladde alen.
Dat wijst op levensangsten.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Ik wilde hier nog gisteren iets over zeggen maar ik ben het totaal vergeten. Ik weet ook niet meer wat ik wilde zeggen, haha.

In ieder geval heb ik nu last van veel stress, omdat het allemaal maar niet wilt gaan zoals ik wil dat het gaat. Mijn hoofd lijkt wel volgestopt te zijn met watten en het voelt alsof ik soms even wegval (ben vandaag bijna van een trap gevallen, omdat ik er letterlijk niet bij was met mijn hoofd). 's Nachts vaak wakker worden en overdag veel last van vermoeidheid en misselijkheid en andere vage klachten. En dat komt allemaal niet zo goed uit als er volgende week tentamens aan zitten te komen...

7 jaar geleden
Beheerder

Let je wel op je vitaminen? B D

Vooral goed eten hoor, het vreet echt energie.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Ik gebruik nu deze multivitamine: [www.hollandandbarrett.nl]

Qua eten gaat het al wat beter, al vind ik het lastig om puur te eten, omdat er genoeg 'zooi' in huis is wat natuurlijk veel lekkerder en makkelijker is dan als ik het zelf maak. En mijn moeder vind het een beetje onzin, vooral omdat biologisch en puur eten best duur kan zijn. Maar het ego heeft nog de overhand qua eten en het lukt mij niet zo goed om zo puur mogelijk te eten. Tips?

7 jaar geleden
Beheerder

Er is nog heel wat ruimte tussen biologisch puur en gewoon gezond eten in vergelijking met de snelle hap en junkfood.
Het luie duiveltje zoekt gemakzucht. Denk aan Hans en Grietje in het pannenkoekenhuisje.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Ik denk dat het luie duiveltje eerder comfortfood zoekt, zoals pindarotsjes en chocoladetaart. Het lukt mij niet om dat duiveltje onder de duim te houden. Vanmiddag ook. Ik wíst dat ik mandarijnen en eierkoeken in mijn tas had, en toch liep ik naar de kantine om een chocolademuffin van 1,50 te kopen...

7 jaar geleden
Beheerder

Chocolade heeft een versuffende/sederende werking.
Luiheid is des duivels oorkussen.
Mandarijnen moet je pellen al gaat dat nog vrij gemakkelijk.
Dieren moeten werken om te eten, wij trekken het uit de automaat.
Maar iemand zal ook moeten werken om jou dat gemak te verlenen.

Anonieme bezoeker
7 jaar geleden

Komt misschien ook door alle stress. Heb deze week tentamenweek en ik was zo slim om ook nog een lesbezoek en werk te plannen, dus veel stress. Uiteindelijk hier en daar wat dingen afgezegd.
Merk wel dat het mij goed doet om zelf eten klaar te maken, bijvoorbeeld een groene smoothie of wortelcake. Het geeft veel voldoening als het goed smaakt. Moet er alleen de tijd voor vinden om het te maken.