Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aanrijding met tram.

7 jaar geleden

Hallo,

Ik had vannacht echt een van de luguberste en naarste droom/nachtmerrie in een hele lange tijd. Ik zal hem vertellen.

Ik was met een vriend van mij naar school aan het gaan en we wachtten op de tram. Het was heel lelijk weer: mistig, motregen. We waren wat aan het praten en we zagen in de verte iemand lopen die ook op onze school zit maar met diegene hebben we nog nooit gepraat. Hij wou oversteken en toen kwam er een tram uit de bocht aanrijden. Het was op een een of andere manier een hele enge tram. Hij reed heel langzaam en je zag omdat het mistig was heel goed de lampen door de regen en mist. Maar uiteindelijk wou die jongen oversteken en de tram toeterde nog maar het was te laat. Ik zag in mijn droom dat de jongen door 2en werd gesneden. Terwijl de tram heel langzaam reed. En de lichten van de tram en in de tram gingen uit. Ik schrok me dood en die vriend van mij ook. Ik hield mijn handen voor mijn ogen omdat ik het niet kon aanzien. Mijn vriend deed dat ook. Uiteindelijk legde hij zijn arm om mijn schouder en zei of ik zin had in een bak koffie. Ik zei ja en toen gingen we koffie drinken. Dat was de droom. Ik wil graag weten of iemand iets eruit kan halen wat het betekent. Deze nachtmerrie heeft me deze hele dag aan het denken gezet. En ik heb de hele tijd dat beeld in me hoofd.

Groet Frank.

7 jaar geleden
Beheerder

In de spookachtige scene doemt een tram op, dat is een soort draak uit het onbewuste.
(Vaak angsten)
Wie de man is weet ik niet maar het kan een eigenschap zijn van jezelf.
Je hebt daarmee nooit kontakt gehad dus is het iets onbewust.
Vraag je af wat voor opvallende trekken die man had?
Doodrijden is meer een beeld van vernietigd worden om later in een andere vorm terug te keren.
*De droom doet mij denken aan de magisch realistische roman "De komst van Joachim Stiller" van Hubert Lampoo.

7 jaar geleden

Iemand anders zien verongelukken kan zijn dat je je bewust wordt van het feit dat we geen controle hebben over de acties van de mensen om ons heen. Zij zijn verantwoordelijk en moeten zelf met de consequenties van hun daden leven. Een tram staat voor een grote groep mensen. Kan zijn dat iemand in je omgeving tegen de mening van grote groepen mensen in gaat en dat dit tot een botsing kan gaan komen. Omdat het een beetje een lugubere tram was, kan het zijn dat de groep mensen er niet zulke goede meningen op na houden.

Koffie drinken kan een suggestie zijn dat je wat beter moet kijken naar een vriendschap of een project waar je in het huidige leven mee bezig bent. Het kan zijn dat je te gehaast bent en het rustiger aan moet doen in deze situatie. Je hebt wat meer inzicht en informatie nodig voordat je tot een goede keus kunt komen.

7 jaar geleden

Heel erg bedankt voor jullie antwoorden! Vooral het laatste over de koffie heeft me tot het denken gezet. We zijn wel vrienden maar het is een ingewikkelde vriendschap zegmaar. Ik zal er aan werken! Nogmaals bedankt!

7 jaar geleden
Beheerder

Onder de tram liggen is een uitdrukking van over iemand heen walsen.
Of Freudiaans dood wensen.