Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Instortend hotel

Saturnus
1 februari 2017

Hallo,

Ik werd vanmorgen wakker na een intense droom die ik niet kan loslaten.
In de droom was ik op vakantie in Parijs met mijn hele familie en mijn man. Ik had bij een chocolatier een cadeau voor hem gemaakt met chocolade, maar de vrouw die er werkte had er shag in gedaan waardoor het supervies werd. Toen ik toch een ander cadeau voor hem had wilde ik die naar hem toebrengen in het hotel. Onderweg zag ik dat het hotel instortte, samen met omringende gebouwen. Ik wist inmiddels dat mijn man en mijn familie gelukkig niet in het hotel waren toen deze in de grond wegzakte, maar ik was wel heel verdrietig omdat mijn spullen waaronder mijn camera allemaal kapot en weg waren.
Ik las dat dromen over het instorten van gebouwen een waarschuwing kan zijn voor relatieproblemen, maar het gaat juist weer beter in ons huwelijk..
Kan iemand me hier meer over vertellen?

Saturnus
1 februari 2017

Misschien een saillant detail, ergens tussendoor in de droom stpnden we met z'n allen in de lift van het hotel en dreigde het gebouw ook al in te storten. Ik opperde dat we snel weg zouden gaan voor we onder het puin lagen maar niemand leek zich zorgen te maken..

1 februari 2017
Beheerder

Het hotel is een situatie waar je niets hoeft te doen en op je wenken bedient wordt.
Nu komt dat in dromen vaak voor als beeld van ontspanning.
Maar het is ook een beeld van jezelf.
Dus iets in jou staat op instorten.
Het lijkt erop dat je vreest de relatie en alle herinneringen (foto's) te verliezen.
Dus oude schepen achter je verbranden.
Je zou in de puinhopen op zoek gaan naar iets tastbaars want niets is zo frustrerend als in een illusie te hebben geleefd en nu pas klaar zicht te hebben. Als een relatie op springen staat, vraag je je wel af, met wie ging ik eigenlijk om? Het is een vreemde, die ik nooit gekend heb.
Het hotel is geen huwelijk, aan een huwelijk moet je werken.
Een relatie is een gebouw dat permanent in de steigers staat.