Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie van vroeger.

pippie2003
17 januari 2017

Hallo allemaal,

Ik heb eigenlijk nooit nachtmerries, maar vannacht had ik een nachtmerrie die ik toen ik klein was wel vaker heb gehad. Nou ja, niet exact hetzelfde, maar het ging om dezelfde 'moordenaar'.

Het begint zo:

Ik kom thuis en zie een pakketje op de stoep. Ik pak het op en ik weet al gelijk dat het mis is. Het is exact hetzelfde als dat er gebeurde in mijn vroegere droom. (Een pakketje, geveol dat er iets mis is, mama waarschuwen, etc) Ik breng het naar mijn moeder en Jan (de vriend van mijn moeder) en die weten ook gelijk dat het mis is. Het pakketje heeft iets met Jan te maken, volgens mij zat er iets in, is als zijn organen of zo ik weet niet meer precies. In ieder geval. Het is al avond en pikke donker buiten, en ik zit ineens voor mijn bureau in mijn kamer, gewoon huiswerk te maken of iets, weet niet precies, en dan wil ik mijn kamer uitlopen en hoor ik mijn zus achter me (ik heb haar niet gezien op dat moment) roepen: 'Pas op! Daar is de moordenaar! Niet naartoe lopen! Hij is mij!' Ik kijk in de richting van mijn zus haar kamerdeur en daar verschijnt de moordenaar als mijn zus, hij heeft zich getransformeerd naar haar. Hij loopt, net zoals zij altijd in het echte leven, met een mobiel in de handen en dan ziet hij mij, en ik denk: 'Hij weer!' Hij kijkt op met echt een enge, gemene grijns en ik probeer weg te rennen maar wil me aanvallen dus ik doe zo'n hoge schop, maar hij grijpt mijn voet en ik probeer te gillen, maar er kwam letterlijk geen geluid uit.

En toen werd ik wakker.

Het vreemde vind ik is dat ik deze droom eerder heb gedroomd maar dan net anders, zoals niet hier in dit huis (waar precies weet ik niet meer) en dat de moordenaar die kennelijk in andere mensen kan veranderen niet in mijn zus was getransformeerd.

Ik denk dat het iets te maken heeft dat ik de laatste tijd niet helemaal lekker in mn vel zit, al gaat het wel stukke beter..

Ik waardeer iedereens hulp,

Alvast bedankt!

18 januari 2017
Beheerder

Het lijkt mij dat je overal leeuwen en beren ziet dus angsten.
Vaak is die moordenaar lang niet zo kwaad als hij lijkt, maar door angst wordt alles uitvergroot.
Je zus lijkt mij de onbewuste kant, ze verandert in jouw optiek als een kameleon.