Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Levensgrote spinnen nachtmerrie of niet?

Kdekorte23
7 jaar geleden

Hallo,

Ik ben Kelly, 23 jaar en een creatieve media student. Normaal gesproken zijn mijn dromen vaag en besteed ik er niet veel aandacht aan. Deze keer, weet ik nog zoveel en blijft het mij een beetje achtervolgen, daarom wil ik het graag met jullie delen. In de hoop dat jullie een beetje een inzicht kunnen geven.

Ik liep in een bos met vrienden. We waren op onbekend terrein, misschien een weekendje weg of een vakantie? We liepen en ik hoorde iemand zeggen in de trant van: Daar komen de spinnen weer aan. De spinnen waren giftig en levensgroot. Zeg ongeveer een meter lang. Ik was inmiddels aangekomen bij ons houten huisje met mijn vrienden. Op de muur zat een levensgrote spin. Die moest worden verwijderd. Hij kwam op mij af en ik riep om help, maar niemand hielp mij. Op een gegeven moment, moest ik het dus zelf oplossen en ging in gevecht met deze spin en gooide hem naar buiten. Hij had mij aangevallen, mijn arm deed pijn maar volgens mij was het geen beet.

Een scene later zat er weer een spin op dezelfde plek en ik was met dezelfde vrienden alleen was er nu iemand anders bij. Ik geef hem een random naam Ruud. Niemand hielp mij, maar Ruud wel. Hij pakte de spin voor mij op en gooide hem weg. Toen werd ik wakker met een bonkend hart.

weetjes:
1: Ik ben extreem bang voor spinnen
2: Het was niet een geheel, ik ging van locatie naar locatie. De scene dat we in het bos liepen was extreem helder, ook al kan ik niet echt herinneren welke vrienden het waren. De tweede scene in het huis, had ik geen lenzen in. Dus ik zag het niet goed. Ik kon dus niet zien wat voor spin het was. De derde scene kon ik goed zien en hier was vooral Ruud gedetailleerd en de andere vrienden niet.
3: Ik heb Ruud kort leuk gevonden, maar dat is nu echt voorbij. Ruud neemt mij nog wel vaak in vertrouwen en vraagt nog wel eens om advies. Hij vindt het nog fijn om een goed gesprek met mij te hebben. We hebben niet heel veel contact.
4: Ik heb een creatief beroep, een eigen filmproductiebedrijf. Creativiteit is echt mijn ding.. En wil later ook het meer gaan acteren.
5: De spin had geen web en heb er in totaal dus maar twee gezien.
6: Ik ben een hsp'er. Emoties en prikkels komen harder bij mij binnen en mensen nemen mij al gauw in vertrouwen.

Het is gedetailleerd en veel informatie, maar ik hoop dat jullie er iets mee kunnen. Wat denken jullie? Ben benieuwd naar jullie meningen.

Kelly de Korte
7 jaar geleden

Oh een kleine aanvulling van de weetjes:

- Ik voel me een paar dagen opgejaagd en alsof ik teveel energie heb. Ik ga tijdens sporttrainingen als een gek tekeer.
- Ik ben net 3 dagen gestopt met de pil.

7 jaar geleden
Beheerder

De spinnen staan voor angsten. Een web van angsten weven.
Vaak een negatief moederbeeld. (negatieve anima)
Misschien ben je bang voor een zwangerschap?

Het bos is het onbewuste.
Je wilt dan wel lekker uitrusten, maar de spinnen zullen je nachtmerries bezorgen want geen bos is zonder.
Het hectische gedrag kan ontstaan voor die innerlijke onbewuste angst, waar je letterlijk voor wegrent (hardlopen op de band?)
Hormonen kunnen ook opspelen door de onthouding van de pil.

Kdekorte23
7 jaar geleden

Hey, dankjewel voor jouw reactie.

Ik was zo gefocust op de spinnen, dat ik niet eens heb nagedacht over de betekenis van het bos. Ik ben niet bang om zwanger te worden, heb nu ook geen vriend. Bedankt voor jouw hulp ieder geval. Ik dacht zelf eerst aan een angst, die ik eerder ga overwinnen, omdat ik de spin weg durfde te halen.

7 jaar geleden
Beheerder

Spinnen of gifspinnen kunnen negatieve personen zijn die kwaadwillig zijn en je leven vergallen.
Spinnen kunnen gedachten weven als obsessies.

Maar ze zijn ook symbolen van creativiteit en weven prachtige webben (ook al vind ik het griezels)
Geen wonder dat de spin een symbool werd voor weefsters.
De spin is een overlever want hij/zij weeft een levensdraad of reddingslijntje.
Maar dat kan ook een touw worden waaruit je niet ontsnappen kunt.
Spinnen spinnen een slachtoffer in en benemen het zo de vrijheid.
Liefde kan ook een web zijn.