Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kleine zusje verdrinkt

Misia
7 jaar geleden

Mijn droom....eerste keer dat ik deze had. Ik liep rustig met mijn moeder en zusje van 20 en de kleine versie van mijn zusje van 1.5 Jr. We liepen over een pad en aan de rechter kant was een reling waarnaast troebel groenig water lag. Net zo'n plantenbak en niet diep. Mijn volwassen zusje liep over een opdracht te vertellen en toen ik naast me keek zag ik de kleine versie van haar aan de verkeerde kant van de reling. Ze liet ineens los en viel in het water...maar ze werd volledig opgeslokt erdoor. Tegelijkertijd schreeuwde mijn moeder en ik ook, ik sprong in de lucht om achter haar aan te duiken....maar bleef in de lucht hangen en dook dus niet naar beneden. Ik werd juist steeds verder weggezogen en werd naar lucht happend wakker.

Kan hier zelf niet echt een verklaring voor vinden...alleen misschien dat ik voel dat mijn kleine zusje niet meer zo klein Is en dat ik bang ben haar kwijt te raken ofzo? (Ze studeert chinees en zal er binnenkort voor een.langere tijd heen gaan...denk dat dit ook meespeelt)

7 jaar geleden
Beheerder

Dat kan zeker meespelen.
Het kan wijzen op een depressie (rouw/ verlies)
Toch stopt iets je om haar na te duiken.
Het is natuurlijk haar recht een eigen leven te gaan leiden en ze is geen kind meer.
Zeer moeilijk om Chinees te leren !

Het water is het onbewuste en de levensstroom.
Die is dieper dan je denkt.
Misschien ook een beeld van de groene rivier die door China stroomt?

Misia
7 jaar geleden

Dankjewel voor het meedenken. Had er nog nog niet bij stilgestaan dat iets me dan inderdaad tegenhoudt...kleine meisjes worden groot hé