Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Neergeschoten door schoonvader

Lydia
7 jaar geleden

Vanacht heb ik erg raar gedroomd. Ik zou graag willen weten wat het betekent.
Mijn vriend was aan het werk bij zijn vader. Ik was daar blijkbaar bij. Hij wist nog niet precies wat hij moest doen, en stelde dus best veel vragen. Zijn vader was hier niet blij mee en dreigde om hem of mij iets aan te doen als hij bleef vragen.
Mijn vriend bleef vragen. Dus pakte zijn vader een pistool, en richtte het naar mij. Ik probeerde niet te kijken en luisteren zodat het schot minder pijn zou doen. Hij schoot in mijn linker schouder. Ik voelde niks, ook geen bloed stromen, maar ik zag het wel. Mijn vriend wilde het ziekenhuis bellen, maar wist het telefoonnummer niet. Pas na een tijdje kwam ik erachter dat we ook 112 konden bellen. Dat deed mijn vriend. Hij moest zeggen of hij politie of ambulance wilde, maar hij kwam niet uit zijn woorden. Uiteindelijk lukte het en moest hij uitleggen wat er gebeurd was. Hij legde het erg langdradig uit, terwijl hij gewoon had moeten zeggen dat ik neergeschoten was. Ik begon me toen al licht te voelen in mijn hoofd.

Op dat moment schrok ik wakker. Ik hoop dat iemand me kan vertellen wat dit betekend.

7 jaar geleden

De vriend is je kameraad en steun. De vader staat voor autoriteit. Ik weet niet of je tegen hem opkijkt. De pistool staat voor een behoefte om jezelf te beschermen, fysiek of emotioneel. Het pistool is op jou gericht en je linker schouder wordt geraakt. Deze kant is je onderbewuste kant. Op een één of ander manier is de communicatie naar hulp niet zo goed. Maar de boodschap komt wel over.

7 jaar geleden
Beheerder

Het pistool is vaak een vorm van felle kritiek uiten.
Ook een fallisch symbool met penetrerende kogels.

Het is een beeld van "koppen dicht, of ik schiet".
De vraag is hoe die man is?