Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De duivel

Roza
11 jaar geleden

Hallo,

Mijn naam is Roza en ik heb een aantal dromen gehad over de duivel en ik wil heel graag een logische verklaring hebben over deze dromen.

Een week geleden droomde ik dat ik in mijn bed lag en ik hoorde mijn moeder van beneden mijn naam roepen. Ik stond op en liep naar mijn deur en ik zag de duivel in mijn spiegel. Hij zei tegen mij: Niet naar je moeder toe gaan, op een hele enge manier en ik luisterde braaf en ging weer in bed liggen. Ik krijg nog steeds rillingen als ik die stem in mijn hoofd hoor..

Ik droomde gister avond ook over de duivel. Het was allemaal heel raar... ik stond net op het punt om in slaap te vallen en ik droomde even weg en viel kennelijk eventjes in slaap (ken je dat, van die korte maar krachtige dromen). Nou de eerste keer dat ik in slaap viel droomde ik dat ik in het trappenhuis van mijn school naar boven rende, en de duivel achter mij aan zat. Ik zag hoe hij eruit zag maar als iemand me dat nu vraagt.. kan ik er niks over zeggen. Ik schrok ervan wakker en viel binnen een paar minuten weer in slaap. De tweede keer droomde ik dat ik helemaal boven was in het trappen huis en de duivel riep op een kinderachtige stem mijn naam.. en er was een echo. Dood eng.. Nou ik schrok weer wakker en viel weer in slaap. De derde keer droomde ik dat ik de trap op liep en 1 trap boven bij leunde de duivel tegen een stang aan en begon te fluiten naar me, op een manier van: kom naar mij toe. Ik heb daarna uren wakker gelegen. Ik was doodsbang.

Ik heb de laatste tijd heel veel met de duivel en ik begin er nu een beetje bang van te worden. Kan iemand hier een logische verklaring voor geven?

Groetjes.

11 jaar geleden

Hoi Roza.

Een moeder in je droom roept soms erge sterke emoties op, een moerder kan gaan over sterke emoties op en problemen die je hebt

Deuren hebben een bijzondere betekenis. Als je droomt dat je een deur opent, betekent dit dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere

Als je droomt over de duivel kan dit ook verwijzen naar schuldgevoelens dat je al enige tijd met je meedraagt. Het is tijd om deze gevoelens te uiten. De duivel kan ook symbool staan voor intelligentie, gewiekstheid en misleiding

Dromen over een trappenhuis voorspelt dat gunstige ontwikkelingen onzekerheid zullen wegnemen.

De reflectie in de spiegel is representatief voor je zelfbeeld en hoe je zou willen dat anderen je zien. Je zou kunnen overwegen om bepaalde aspecten van je karakter te veranderen of juist te benadrukken.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

343
11 jaar geleden

Hi Roza,

De duivel is een zeer archetypisch symbool. Hij kan je wijzen op de kanten in jezelf die weliswaar verleidelijk en aantrekkelijk zijn (het fluiten van de duivel), maar minder goed voor je. Als ik je droom zo lees, krijg ik de indruk dat je je meer bewust wordt van die kanten in jezelf (ondermeer het kijken in de spiegel & het je omhoog bewegen in het trappenhuis). Dit gedrag waar de duivel op wijst kan van alles zijn: van simpelweg liever met vrienden gaan stappen, terwijl je bijvoorbeeld beter kan studeren voor tentamens tot verslavingen als roken en eten en onaardig/manipulatief zijn tegen anderen. De bottom line is dat de duivel vaak iets representeert waarvan je overtuigd bent, dat je het nodig hebt in je leven en dat het gedrag op de lange termijn niet bijdraagt aan je welzijn.
Vragen die je jezelf kunt stellen: Is er iets waar ik de laatste tijd (ongezond) veel mee bezig ben geweest? Is er iets in mijn leven (en/of in mijn gedrag) wat heel spannend is, maar dat ik beter kan laten? Wat zie ik als 'zondig' in mijn gedrag?

Ik kan me voorstellen dat dit soort dromen beangstigend kunnen zijn, maar bedenk je (mocht je er weer over dromen), dat de duivel vooral je eigen angsten reflecteert. Vaak helpt het al om daar over na te denken en die te erkennen.

Hoop dat je er zo iets mee kunt.
Groetjes!

erica
7 jaar geleden

Hallo
bij mij ging de droom dat ik andere mensen van de duivel redde , ben 6 maal wakker geworden en telkens terug over de duivel aan het dromen maar was telkens iemand aan het redden.Moet geen slecht geweten hebben want iedereen kan op mij rekenen ,integendeel als ik iemand nodig heb dan laten ze me in de kou staandus kan niet verklaren waarom ik over de duivel droomde ,hoop alleen maar dat het niet meer gebeurt

7 jaar geleden
Beheerder

Je kunt dan wel voor redder spelen maar die duivel zit in jezelf.
De mensen zijn delen van jezelf. Dus de duivel is misschien een woede of ergernis.
Het uitdrijven van duivels heeft meestal iets te maken met het ontkennen van het eigen kwaad.
Daarom ook ontaardt dit vaak in fanatisme. De geschiedenis geeft hiervan vele voorbeelden.
Iets wat onbewust is wordt namelijk geprojecteerd.
Het splitsen in goed en kwaad zal niet werken want de dualiteit is nu eenmaal een eigenschap van de totaliteit die niet anders dan een paradoxale tegenstelling kan inhouden.

er ber
7 jaar geleden

beste droomdeskundige,

in mijn droom afgelopen nacht;

De duivel of een buitenaardse iemand stond in mijn badkamer tegenover mij bij het fontaine en wilde mij omhelzen...opdat moment werd ik wakker. Ik voelde me niet bang voor hem. Hij was helemaal van top tot teen bedekt met een grijze, donkere kleed en zijn ogen waren van glazenballen. Die hingen gewoon in de lucht voor zijn gezicht boven zijn neushoogte. Hij kon ongeveer 2 ,eter hoog zijn, had geen andere gezichtsdelen en keek mij vriendelijk aan en luisterde heel nauwkeurig. Het is niet zeker dat hij de duivel was.

In 20 jaar oude dromen wilde een vent mij vangen. Hij verscheen vaak in mijn dromen, meestal tijdens het slecht, regenachtige dagen. Zijn uiteerlijk bestaat uit mistige lichaam zonder gezicht en herkenbare humane lichaam en hij droeg altijd een grote zwarte mantel zonder knopen. Zijn dikte of breedte is ongeveer 1 a 1,5 meter , hoogte anderhalf meter en had af en toe een grote rottweiler bij zich.
Bij het beeld over hem wanneer hij mij vangen wilde, was ik lekker aan het vliegen boven de stad. Een keer vloog ik langs een rode bakkersteen muur, ong. 20 a 30 meter hoog in verticale richting omhoog om hem kwijt te kunnen raken.......zijn hond sprong 10 meters omhoog om mij te kunnen pakken, gelukkig aangelijnd. Ik vloog weg en werd wakker. Het regende, net als in mijn droom. De woning waar ik dit droomde werd gebouwd boven katacombe, begraven mensen in een onderaardse gebouw.

Ik had de tegenovergestelde wezen, ook een buitenaardse wezen gezien in mijn droom. Beangstigend. Mooi, zonder gestalten. Hj heeft geen kleren aan. Hij heeft een kristaalachtige lichaam, doorzichtig waarin witte wolken met hemelsblauwe achtergrond aan het zweven zijn. Hij geeft veel licht en heeft een gespierd, brede lichaam en ongeveer zelfde hoogte, wat ik heb, 164 cm. Hij liep door mij heen, stond eerst naast mijn bed, daarna werd ik schreeuwend wakker of was ik al die tijd wakker, want ben niet zeker van dat het een droom was.

Ik ben niet meer bang als ze in mijn dromen verschijnen of mij bezoeken.

7 jaar geleden

De duivel in je droom wil zeggen dat je in de ban bent van iets of iemand. Zodanig dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Misschien zelfs van dwang door een ander. Deze afhankelijkheid beheerst je leven. Angst, leugens, egoïsme, dwanggedrag en geen zelfrespect zijn slechts enkele voorbeelden van de vormen die dit aanneemt. Het is belangrijk om weer de controle over jezelf en je leven terugkrijgt.

7 jaar geleden
Beheerder

Krijg meer de idee dat je met een dreigende depressie rondloopt en magere Hein je wil omhelzen.

Zweven is niet met twee benen op de grond staan.
De muur staat er niet voor niets.

Minder science fiction of Harry Potter bekijken.

Het lijkt op The hounds of Baskervill.

jan de wolf
7 jaar geleden

jij bent goed genoeg slim,mooi, en sterk genoeg luister naar je hart en leef jouw leven je hebt niemand iets te bewijzen geloof in god en je zelf en voorkom dat onzekerheden je leven ruineren je bent perfect zoals je bent echt kus jan xxx





Deze discussie is gesloten.