Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Fysieke pijn na de droom

Oliancetro
1 juli 2011

Laatst heb ik een heel vervelende droom gehad. Ik droomde dat ik werd doodgeschoten doordat er drie kogels langs mijn borst (aan de zijkant) door mijn lichaam boorde. Ik voelde deze kogels door mijn Lichaam gaan en voelde mezelf doodgaan. Toen werd ik wakker, vanzelfsprekend, maar had nog steeds pijn. Het zal een halve tot een hele minuut hebben geduurd totdat het weg was.

Dit is Alweer twee maand geleden en ik maak me er nog steeds zorgen om. Wat zou dit kunnen zijn? Ik ben helemaal geen gevoelig type verder dus verbaas me erover dat die droom zo'n impact heeft...

Zijn er meer mensen die een dergeLijke ervaring hebben gehad? Ik ben benieuwd naar andere verhalen. Bedankt alvast!

Xje
1 juli 2011

Hey Oliancetro,

Ik had ook een keer in een droom dat ik werd neergeschoten, net iets onder mijn hart, en dat ik wakker werd en het nog steeds heel erg pijn deed. Alleen bij mij duurde het een dag totdat het echt helemaal weg was.
Dit gebeurde ook iets van 2 of 3 maanden geleden en ik vraag me ook erg af hoe het komt... (Dus jammergenoeg kan ik je daar geen antwoord op geven :( )

Het enige verschil dat ik had is dat ik niet doodging in mijn droom... ik werd eerst gewoon wakker, toen deed het erg pijn maar ik viel uiteindelijk weer in slaap en toen ging de droom gewoon weer verder met dat ik ergens wakker werd in een plaats waar allemaal lijken lagen, maar ik was nog levend en moest zien te ontsnappen ofzo (was een beetje vreemd). De schotwond heeft er de hele droom gezeten en deed ook pijn in de droom... toen ik wakker werd bleef het pijn doen. (Daar maakte ik me eerst heel erg zorgen over, maar toen het na een dag weer weg was had ik het maar genegeerd.)

Groetjes Xje!

Oliancetro
1 juli 2011

Hè Xje, bedankt voor je reactie. Ik vraag me af, hoe kan die pijn ontstaan? Is dat door een fysieke pijn die je tijdens je slaap (of bij gebrek aan gezondheid) opdoet of ligt de oorzaak binnen de droom? Dat oorZaak-gevolg is daarbij zo lastig... Heb je ook last van andere vage dromen gehad die daarmee in verband zouden kunnen staan? Had je in die periode een bepaald soort dromen?
De dag na mijn droom heb ik echt een ellendige dag gehad. Daarvan wil ik hier niet uitvoerig verslag doen maar ik verbrak een band met iemand en op school waren wat problemen. Kan Een droom een voorteken zijn? Of zegt die pijn iets over de gezondheid?
Haha, ik weet dat ik veel vragen stel. In de hoop dat er verbanden duidelijk kunnen worden, of zoiets. Ik heb weinig ervaring en weet van droom verklaring.

Xje
1 juli 2011

Ik vraag me eigenlijk precies hetzelfde af... is de pijn nu van het dromen of niet? Ik lag op mijn buik en er lag niets onder me dus ik kan me moeilijk pijn hebben gedaan aan iets... En als het wel iets fysieks is dan vraag ik me af waarom het maar 1 keer gebeurde dat ik pijn had op die plek.
En over mijn dromen, je meot het bericht dat ik op het forum postte eens lezen (http://www.droominfo.nl/phorum/read.php?4,14052)... Ik heb heel veel last van hele levendige nachtmerries die echt heel eng zijn en waarin ik soms alles ook echt voel, al was die keer neergeschoten worden wel ERG pijnlijk. Ook heb ik vaak maagpijn in mijn dromen en daar word ik soms wel en soms niet mee wakker.
Ik denk ergens wel dat dromen soms voortekenen kunnen zijn, maar ik weet het zelf ook niet zo goed.

Ik had trouwens ook een keer dat ik ooit eens wakker werd met een dik en pijnlijk rood oog en niemand wist wat het precies was. Toen belde ik mijn vriendin op en die was met precies hetzelfde wakker geworden... Ik snap ook niet helemaal hoe dat nou weer kan, maar ik dacht ik vertel het even aangezien het er misschien ook mee te maken heeft (met jezelf pijn doen in je slaap).

Xje
21 september 2011

Ik had laatst weer precies hetzelfde... word ik in mijn droom neergeschoten, weer net onder mijn hart... eerst bleef ik gewoon leven met heel veel pijn in die droom... en ik zag ook alles bloeden enzo (niet fijn)... toen zei ik tegen iemand in mijn droom om me gewoon te vermoorden, dus ik werd door mijn hoofd geschoten... maar die pijn bleef gewoon en het leek wel alsof mijn geest uit mijn lichaam ging in de droom (heel vaag...) Toen werd ik uiteindelijk wakker en had ik nog een paar uur last van mijn borstkast... Ik snap dit echt niet. Als iemand iets weet, please reageer?

Simon
14 juli 2013

Ik had eens een droom ( ik kan het niet goed herinneren maar ik weet wel dit: ) ik kreeg een kras in mijn droom op mijn arm en torn werd ik wakker van de schrik, keek ik op mij arm en er zat gewoon een Kras!!!!!

Plz reageer als je hierop een antwoord weet! :) alvast bedankt

Niels
19 oktober 2015

Ik had laatst ook zo'n soort droom.
Ik werd door mijn hoofd geschoten alleen voelde het goed. Alle stress ging weg geen pijn niks.

En ik denk dat de pijn nep is. Je voelt het wel maar het is er niet je hersenen houden je gewoon voor de gek net als mijn droom. Ik kreeg een euforisch gevoel terwijl dat eigenlijk niet zo was. Het zijn gewoon hormonen en andere stofjes.

En die kras op je arm kan waarschijnlijk door je nagels komen of iets anders in je omgeving.

Noraly
26 juli 2016

Je raar voelen na een droom? Is dat normaal afz noor

26 juli 2016
Beheerder

Noraly

Raar voelen na dromen komt vaak voor maar je omschrijft niet wat je droomde.
Het is een wisseling van verschillende belevingswerelden. Verder is de vervreemding van het lichaam vaak een schok.
In het boekje "Eén been om op te staan" omschrijft de eminente neuroloog Oliver Sacks zijn ervaringen over de gevolgen van een val. Zijn linkerbeen werd enige tijd een vreemde.

Dat zet je aan het denken.
Het lichaamsschema is niet iets wat we echt beheersen. Al menen we van wel.
Deze prachtige machine gehoorzaamd aan wat we willen, maar bij zenuwbeschadiging of hersenletsel of langdurige immobiliteit (b.v. fixatie door gips)kan een functie zomaar verdwijnen, terwijl de hele verdere bedrading en besturing nog intact kan zijn. Het lichaam is een deel "vergeten". Even plotseling kan het "schema" spontaan weer terugkeren, maar niet via de wil.

Bij de terugkeer naar het lichaam vanuit de droom is het schema nog niet direct voorhanden.
Het is of je de roeiriemen nog moet opnemen om te bewegen.
Soms komt zelfs misselijkheid voor door de verandering van positie van geest en lichaam.
Vallen, draaien, verschuiven, liftgevoel, versneld verplaatsen, opstijgen, aangezogen worden enz, zijn zulke vergelijkbare indrukken.

Justin de Groot
2 februari 2017

Ik heb zelf een keer een hele vage maar enge droom gehad
Mijn woonplaats Harderwijk werd aangevallen door zwarte gedaantes die heel kwaadaardig aanvoelde
Deze wezens zweefde een soort van richting de mensen en raakte vervolgens mensen aan met hun enorm lange wijsvinger, bij aanraking vielen de mensen dood neer
Ik en mijn gezin vluchten richting het centrum van Harderwijk en wilde onze oma ophalen
Het moment dat wij terug rende naar de auto werden wij ingesloten door deze wezens en konden geen kant meer op
1 van deze wezens kwam van achter bij mij en raakte mij op mijn ribben aan
Ik werd op dat moment wakker met helse pijn, precies op de plek waar het wezen mij had aangeraakt, precies op de plek waar ik een aantal jaren geleden mijn ribben zwaar gekneusd heb gehad
Deze pijn was echter zo heftig de volgende ochtend dat ik aan de pijnstillers moest. Het voelde serieus alsof ik mijn ribben opnieuw gekneusd had. Het ergste is dat de pijn ook bijna 2 maanden heeft aangehouden. Dit heeft mij erg doen schrikken en mij heel erg laten twijfelen over hoeveel invloed gebeurtenissen uit nachtmerries het echte leven kunnen beïnvloeden
Dit was een hele enge ervaring vooral omdat deze pijn zo lang bleef aanhouden en ook echt heftig was

2 februari 2017
Beheerder

Je kunt kwade energie aantrekken.
Pijn is niet zomaar iets fysieks.
Anderen kunnen soms je pijn overnemen of wegnemen.
Maar doorgaans keert wat bij je hoort weer terug.
Waar je gekwetst bent, ontstaat soms een gat in de aura, waardoor bepaalde energieën binnen kunnen komen of juist weglekken.
Pijn is een veld dat even plotseling kan komen als verdwijnen.
Wetenschappelijk is daar geen sluitende verklaring voor. Pijn is iets ongrijpbaars.
Ik weet het echter uit langdurige ondervinding en vele proeven.
Natuurlijk bestaat er ook psychosomatische pijn, of duidelijk fysieke, door letsel als een breuk of kneuzing enz.
De geest heeft macht over het lichaam en er is meer dan we weten. Zo kan stress plots pijn oproepen.
Invloeden worden in dromen omgezet in beelden en dan fantaseer je dus demonen die je met vorken prikken, Haha.
Pijn heeft wel iets duivels. We menen immers dat zij zich verlustigen aan het lijden.
Gekneusde ribben kunnen jarenlang pijn veroorzaken omdat de breuk niet echt goed heelt het is immers kraakbeen-achtig.
Je kunt een borstkas niet fixeren of spalken, de breuk scheur of kneuzing beweegt dus.
Door beweging of verkeerd liggen kan het plots weer acuut pijn gaan doen.
Jung meende dat de archetypen met organen verbonden waren. Vandaar bepaalde psychosomatische aandoeningen.
Nu zou je kunnen denken aan een rib uit het lijf, a la Adam en Eva. (Of een buitensporige uitgave)
Maar er lag vast geen tweede Eva naast je toen je wakker werd.

In je ribben porren, is opporren. Soms ook schuldgevoel.

De droom voelde de pijn al aankomen en het onbewuste weet dingen vooruit.
Dus de droom kan anticiperen op een pijnervaring. Het is zeker mogelijk dat het onbewuste pijn op kan roepen.
Zoals ook een ongeval gepland kan zijn en precies op die plaats letsel ontstaat.
Ribben zijn verstevigingen en een soort harnasje. Dus waar zat je Siegfried Stelle?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 februari 2017 door Sheherazade.

Romy
24 februari 2017

Hallo,

Gister droomde ik dat ik vreemd was gegaan in me droom. Ik had seks gehad met iemand anders dan mijn vriend in mijn droom. Daarvoor heb ik gewerkt bij een bar waar ik de kaartverkoop deed hier zag ik 3 jongens uit het dorp waar ik woon die ik toevallig kende. Droom gaat verder: deze 3 jongens kwamen erachter dat ik vreemd was gegaan en beschoten mij tientallen keren met kogels. Het was echt een kogel regen en ik ving alle kogels op. Ik overleed niet, maar werd daarna wakker. Toen ik wakker werd had ik overal pijn in me lichaam en ik heb kon me niet meer bewegen. Daarna ben ik weer in slaap gevallen.

Dit is niet de eerste keer dat ik droom dat ik word achterna gezeten, iemand mij neer wilt schieten of een droom waarin ik wel overlijd. Het komt steeds vaker voor en ik ben bang om te gaan slapen. Weet iemand wat dit allemaal betekend? Waar het vandaan komt? En hoe ik het kan verhelpen/ het liefst stoppen?

25 februari 2017
Beheerder

Schieten is meestal kritiek.
Overlijden doe je over het algemeen niet in dromen.
Het is meer een beeld van wegzinken, levenslust of energie verliezen, of onbewust raken. (bewustzijnsdalingen)
De kogels zijn wellicht met de pijn schuldgevoelens.
Maar dezelfde knapen die nu op je schieten zouden je bij andere gelegenheden waarschijnlijk wel in bed willen hebben.
Het gaat om mannelijke elementen in jezelf. Kogels en schiettuig zijn ook fallische symbolen, zelfs vergelijkbaar met spermatozoën.
Misschien ben je bang voor seks of ontdekking ervan? Schuldgevoel komt vaak als valse schaamte voor want er is niets verkeerds aan maar de moraal verbiedt vreemd gaan. je veroordeelt dus jezelf.
In dromen komt de eros in elke denkbare vorm voor. Dat hoeft nog geen seks in te houden.
Bevruchting door een gedachte of invloed kan als zodanig worden uitgebeeld.