Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

oude werkgever

annie
19 juni 2017

regelmatig komt mijn oude baas (waar ik vroeger vakantiewerk deed)In mijn dromen terug. Zover ik weet al jaren.De droom is steeds anders en altijd is er een intimiteit tussen ons. Een soort 7liefde maar niet als relatie.In alle dromen zoeken we elkaar op en er zijn altijd andere mensen bij. De omgeving is altijd anders maar wel plekken waar ik geweest ben. Ik bgerijpt niks van deze dromen. Ik heb werkelijk nooit wat voor die man gevoeld.En waarom komt hij terwijl ik hem nooit zie al jaren in mijn dromen terug???

19 juni 2017

De oude baas is een spiegeling van jezelf. Dit is wat je nodig hebt. De eigenschap van observatie, kritiek of motivatie. De baas heeft als archetype de eigenschap van macht. Je kijkt tegen hem op en adoreert hem.
Het gebeurt vaker dat mensen erotische gedachten hebben voor iemand waartegen ze opkijken. Baas, leraar, therapeut of psycholoog (Jung had dit ook).
Eigenlijk is dat een oerinstinct. De vrouw zoekt een man waar ze op kan bouwen om daarmee een gezin te stichten. Een man die sterk en zijn gezin goed kan verdedigen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 juni 2017 door Esme.

19 juni 2017
Beheerder

Misschien is de man een soort vaderbeeld?
Kan soms ook een heldenbeeld zijn als Animus.
In de psychologie heet dat een overdracht.